FIN 3 Z8: SPA - PLZ 5:2

Osmáky opět zradila jedna třetina

Plzeň - Finálový turnaj o titul Mistra ČR osmých tříd se dnes přehoupl do své druhé poloviny a na indiány čekalo velké sousto - obhájce titulu ze Sparty.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

5:2
0:1, 2:1, 3:0

Branky a nahrávky: 32. Odehnal (Pospíšil), 33. Vašíček (Stepanchuk), 43. Křišťan (Vašíček), 50. Křišťan (Vašíček, Stepanchuk), 57. Žmola (Šeba, Odehnal) – 18. Hájek, 37. Křemen (Lučan). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Rozhodčí: Rapák - Veselý, Pliska

vyloučení
2:3
Využití
0:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
32:34
Diváci
150

HC Sparta Praha

Přikryl (Hrabal) – Klička, Šimák, Nistribenko, Marton, Šeba, Bartoň – Crosby, Stepanchuk (A), Vašíček, Odehnal (C), Burda, Křišťan, Šrámek, Pospíšil (A), Knox, Žmola.

HC Škoda Plzeň

Hnízdil (Mečl) – M. Beer, Sochor, Lučan (A), Hromádka, E. Beer, Štulc – Hájek, Bílek, Hofrajtr, Hořejší (A), Mazanec (C), Komínek, Havlíček, Křemen, Kaiser, Jiříček, Melich.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Hnízdil 59 31 4 27 87,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Beer 0 0 0 -2 0
Erik Beer 0 0 0 -1 0
Jan Bílek 0 0 0 -1 0
Ondřej Hájek 1 0 1 -1 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 -1 0
Marek Hořejší 0 0 0 -1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -2 0
Adam Jiříček 0 0 0 -2 0
Šimon Kaiser 0 0 0 -1 0
Václav Komínek 0 0 0 -2 0
Ondřej Křemen 1 0 1 0 2
Antonín Lučan 0 1 1 1 2
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Jan Sochor 0 0 0 -3 0
David Štulc 0 0 0 1 2

komentář

Západočeši v předešlých dvou duelech nebodovali, s Litvínovem padli 1:9, včera pak s Brnem 1:5. Sparta začala také porážkou - s Mladou Boleslavi 1:2, o den později ale vyzrála na domácí Vítkovice 8:5.  

Samotné střetnutí načal Křišťan, ale v dobré pozici zamířil příliš nad. Poté dostal touš před bránu Žmola, minul zařízení. Nevedlo se ani Martonovi od modré, Hnízdil zakročil lapačkou. Indiáni odpověděli Hořejším, který se hezky prokličkoval přes několik protihráčů, činil se i Přikryl. Dobrou šanci měl i Komínek, sám před sparťanskou svatyní našel jen beton jejího strážce. Poté se již modrobílí dočkali. Ondřej Hájek objel branku soupeře, vybruslil si před ní a zavěsil. Stejný hráč to zkusil i za nedlouho poté, tentokrát minisouboj vyhrál gólman Pražanů. První vyloučení utkání na sebe nechalo čekat až do poslední minuty úvodní periody, Západočeši toho ale nevyužili.

Stejně tak na začátku další části. Zkusil to tak na druhé straně Vašíček, jenž si zpoza brány vyjel před ní, zakončení ovšem nebylo dle jeho představ. Po chvilce ale již hráči z našeho hlavního města vyrovnali. Zmatky na brankovišti Hnízdila využil dorážkou přes ležícího spoluhráče Mikuláš Odehnal. Za další necelé dvě minuty navíc dostal prostor k zakončení mezi kruhy Martin Vašíček a dokonal obrat svých barev. Sparta navíc záhy dostal výhodu jednoho muže v poli, ale faktu nedokázala využít. To brzy potrestal Ondřej Křemen, který rovněž nepohrdl palebnou pozicí mezi kruhy. Po dvou třetinách byl tak stav vyrovnaný. 

Poslední část odšpuntoval ze stejného místa Jiříček, Přikryl tentokrát dokázal zakročit. A tak platilo otřepané: "Nedáš - dostaneš."  Pražané totiž podnikli rychlý protiútok, který v přečíslení vzal na sebe Petr Křišťan. Indiáni následně přežili bez vážnějších šancí soupeře oslabení, ale již v pěti na obou stranách málem udeřil Burda, který se dostal až před Hnízdila. Plzeňského mága překonal až po chvilce opět Petr Křišťan. Zdramatizovat se pokusil duel v přesilovce tvrdou ranou Lučan, Přikryl zakročil. Pět minut před koncem střetnutí musela Sparta opět do čtyř a trenéři Západočechů zkusili navíc hru bez brankáře. Po velkém tlaku se ale černého nesmyslu zmocnil Jakub Žmola, který přes celé hřiště zpečetil vítězství svých barev.           

Již zítra čeká mladé indiány další duel - opět od 12:00 hodin se popasují s mladoboleslavskými Bruslaři.  

Ohlasy trenérů

Jan Zlatohlávek (HC Škoda Plzeň): "Dnes jsme se extrémně zaměřili na úvod utkání, které nám zlomilo vaz v předchozích dvou duelech. Podařilo se nám neinkasovat a dokonce jsme i vyhráli první třetinu. Ve druhé části jsme navázali, ale bohužel jsme vyrobili dvě individuální hrubky, které otočily zápas. Dnes jsme se nepoložili a dokázali vyrovnat. Do třetího dějství jsme tak měli nejlépe rozehranou partii na Mistrovství. Ale jako ve Formuli 1, jedna věc je soupeře dojet, druhá ho předjet. Jedna věc je držet se Spartou krok, druhá věc je ji porazit. Bohužel jsme skvěle rozehrané utkání ztratili po dalších dvou individuálních hrubkách, které si nemůžeme dovolit, pokud chceme porazit obhájce trofeje. Třetí třetinu jsme tak prohráli 3:0. Nikoliv drtivým finišem a tlakem Sparty, jak by se mohlo zdát, ale našimi hrubkami jsme jim to doslova darovali. Poslední gól jsme dostali do prázdné branky. Výkon týmu samozřejmě hodnotíme kladně, dnes jsme zahráli asi maximum, které jsme schopni předvést."