PLZ - MBL 3:2sn

PLZ - MBL 3:2sn - Indiáni v nervydrásajícím duelu urvali dva body!

Plzeň - Modrobílí se rozloučili s rokem 2019 duelem proti Mladé Boleslavi a začali dobře, skóre otevřeli již po necelých dvou minutách hry.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:2sn
2:2, 0:0, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 2. Straka (Eberle, Kodýtek), 16. Indrák (Rob, Kracík), rozh. náj. V. Němec – 14. Skalický (Dlapa, Klepiš), 17. Pláněk (Skalický, Klepiš). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Rozhodčí: Bejček, Hradil – Gerát, Jelínek

vyloučení
2:3
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
36:26
Zblokované střely
7:11
Hity
11:3
Vhazování
40:30
Diváci
5826

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Pour – Straka, Kodýtek, Eberle – Rob, Kolda, Indrák.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (Peters (A)) – Ševc, Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman, Hrdinka – Skalický, Zbořil (C), Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 65 27 2 25 92,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Jan Eberle 0 1 1 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 1 0 1 0 0
Bohumil Jank 0 0 0 -2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -2 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 4
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Vojtěch Němec 1 0 1 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 1 0
Luboš Rob 0 1 1 0 0
Petr Straka 1 0 1 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Indiáni začali duel ve velkém stylu. Neuběhly ani dvě minuty, Eberle našel mezi obránci rozjetého Petra Straku, který zvolil svižné zakončení do pravého horního růžku. Západočeši nadále tlačili, akci připravili pro Půlpána, jehož dělovku pár kroků za modrou vyrazil ramenem Krošelj. Ten se musel činit i po chvilce, když si až na levý kruh na příhru od zadního mantinelu sjel Jank. Náskok se nepodařilo navýšit ani Koldovi, který po pasu Roba zakončoval přečíslení tři na jednoho. Individuálně to jeden na jednoho zase zkusil Němec, naznačil střelu, puk si ještě potáhl a až poté vypálil, strážce svatyně Středočechů dokázal zareagovat vyrážečkou. A tak platilo otřepané: „nedáš - dostaneš.“ Frodl vůbec neviděl ránu Dlapy od modré, kterou pouze reflexivně vyrazil a s dorážkou přispěchal Pavol Skalický. O rychlou odpověď se pokusil dělovkou z levé strany Pulpán, proti byl výstavní semafor lapačkou. Vzápětí se již modrobílí dočkali. Rovněž Krošelj neudržel předchozí ránu, konkrétně Roba a u pravé tyče již měl snadnou pozici Miroslav Indrák. Jenže Středočeši bleskurychle odpověděli. Přečíslení čtyři na dva ještě z osy hřiště zakončil Skalický pouze do betonu domácího gólmana, dorážka Martina Pláňka ovšem již síť rozvlnila. Obrat málem dokonal Hrbas z osy hřiště, ale mířil až příliš přesně, do pravé tyče.

Prostřední dějství načal tečí na brankovišti Skalický, Frodl dokázal uzmout touš do lapačky. Plzeň kontrovala dělovkou Janka z levého kruhu, kterou dorážel ještě Straka, Krošelj zakročil nejdříve ramenem, poté betonem. Poradil si i s únikem Moravčíka, který tísněný zakončoval bekhendem do jeho hrudi. V polovině střetnutí se již třetí vedení Plzně v utkání málem zrodilo. Kracík parádně zatáhl kotouč do útočného pásma, po objetí branky předložil na před ní, kde úspěšně zakončoval Luboš Rob. Ovšem Mitchell Fillman těsně před zakončením s vědomím, že více již toho nezmůže, zastavil u své pravé tyče a rukou zcela úmyslně klec posunul. Velké nesportovní gesto se snažil rychle potrestat Kantner, z osy hřiště přes obránce ovšem trefil pouze střed branky. Podobně mířil i Čerešňák dělovkou od modré, vše tak měla rozetnout až poslední perioda.

Poslední dějství odšpuntoval z mezikruží Straka, těsně ale minul levou tyč. Na druhé straně pálil z pravého kruhu nebezpečně Jeglič, ani on nezacílil přesně. Z první napřáhl na ose hřiště zase Gulaš, rána byla sražena mimo. Nebezpečněji vypadala akce Bruslařů, kdy na brankovišti po příhře od zadního mantinelu zakončoval Zohorna, Frodl pohotově vykopl betonem. Za indiány zahrozil i Vráblík, který si sjel až na pravý kruh, jenže přestřelil. Mnoho prostoru dostal zase na levém Najman, muž s maskou Škody svůj tým podržel. Rozhodnout se málem povedlo Mertlovi, který na brankovišti tečoval pokus Čerešňáka, ale protože puk zamířil mimo, musela vítěze určit až nadstavba.

V ní byl hodně blízko gólu Kantner, jenže z mezikruží div nerozpůlil pravou tyč, Moravčík od modré zase levou. Třetí zásah nepřidal ani osamocený Gulaš na levém, a vzápětí Rob na pravém, kruhu. Vše tak definitivně rozsekly až samostatné nájezdy, konkrétně až v sedmé sérii Vojtěch Němec.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "V první třetině si myslím, že jsme byli aktivnějším celkem, poté se Boleslav zvedla a odpověděla nám na naše branky. Zbývající dvě třetiny byly vyrovnané, chvíli byli lepší hostě, poté zase my. Hrálo se aktivně na obou stranách, na nic se nečekalo a tak to má asi vypadat. Bruslaři letošní sezónu hrají velmi dobře, mají hodně kvalitní tým, tak si těch dvou bodů dnes velmi ceníme. Jsme rádi, že jsme konečně zvítězili v prodloužení, eventuálně v samostatných nájezdech."

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): "Já zápas zhodnotím jen stručně. Myslím, že jsme viděli hezký, vyrovnaný hokej. Zasloužený bod pro oba týmy a poté nájezdy už jsou loterie."