OLO - PLZ 2:3sn

OLO - PLZ 2:3sn - Jak starý rok skončili, tak nový začali! Indiáni opět uštkli v nájezdech!

Plzeň - Jako kdyby Západočeši prožili déjà vu. Rok 2019 završili úspěchem v nájezdech 3:2 s Mladou Boleslaví, dnes se na ledě Olomouce udál stejný scénář. A aby toho nebylo málo, znovu vše rozhodl Vojtěch Němec!

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň

2:3sn
1:1, 1:1, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 16. Nahodil (Irgl), 39. J. Káňa (Valenta, Skladaný) – 9. Mertl, 23. Jank (Gulaš), rozh. náj. V. Němec. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Axman

vyloučení
3:5
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
42:18
Zblokované střely
3:10
Hity
5:3
Vhazování
34:31
Diváci
4033

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, A. Rutar – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Olesz, J. Knotek (A), Skladaný – Laš, J. Káňa, Handl.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Vráblík, Jank, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, Kracík, Pour – Rob, V. Němec, P. Zdráhal – Straka, Kodýtek, Eberle.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 65 45 2 43 95,56 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 -1 2
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 2
Jan Eberle 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 1 1 2 2
Bohumil Jank 1 0 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Matyáš Kantner 0 1 1 1 2
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 1 1 2 2 0
Vojtěch Němec 1 0 1 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 1 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 -1 2
Roman Vráblík 0 0 0 1 0
Patrik Zdráhal 0 0 0 0 0

komentář

Duel odšpuntovaly přesilové hry na každé straně, diváci se ale branky paradoxně dočkali až při plných stavech. Kantner skvělým napadáním za brankou Olomouce vybojoval puk a nadvakrát jej dokázal prostrčit na brankoviště, kam již sjížděl Tomáš Mertl a z první rozvlnil síť. Po chvilce zahrozil vyhlášený nahravač Kracík, který na levém kruhu podržel kotouč a poté vypálil, Konrád zasáhl. Poté museli modrobílí do čtyř a kohouti trestali. Nejprve ještě Frodl zvládl vykopnout pokus Dujsíka od modré, následně ovšem uspěl dorážkou Irglovy střely Lukáš Nahodil. Vrátit náskok svým barvám ještě před první sirénou zkoušeli Rob a později Pour, skóre se již nepohnulo.

Prostřední dějství načali v přečíslení Strapáč se zakončujícím Irglem, Frodl se vytáhl. Skóre neotočil ani Skladaný osamocený u levé tyče. Naopak vedení svým barvám vrátil od modré Bohumil Jank, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Jednalo se o premiérovou trefu řízného obránce v plzeňském dresu. Odpovědět se rychle snažil Irgl ihned po buly a Strapáč z kruhu vzápětí, Frodl byl ve střehu. Nebezpečněji vypadalo zakončení Skladaného zblízka, puk zamířil nakonec těsně mimo. Klimek poté vypálil jen do betonu a už se zdálo, že do kabin se tentokrát za vyrovnaného stavu nepůjde. Nakonec ale 65 vteřin před přestávkou udeřil Jan Káňa, který tečoval pokus Švrčka od modré.  

Poslední dvacetiminutovku odstartovali v oslabení v přečíslení Klimek s Knotkem. Druhý jmenovaný ale sám před hostující svatyní neuspěl. Na druhé straně vlétl do útočné třetiny Gulaš, připravil si střelu, mířil ovšem příliš nad. Třetí trefu nepřidal ani Klimek osamocený u pravé tyče, černý nesmysl se mu zamotal pod bruslemi. Zakončit, navíc velmi nebezpečně, se tak povedlo znovu až plzeňskému kapitánovi, Konrád své barvy podržel betonem. Když v samotném závěru lapil i dělovku Poura z velké blízkosti, musel duel do prodloužení.  

To ovšem nerozhodlo a indiáni podruhé v řadě museli o bonusový bod bojovat v samostatných nájezdech. V nich již úspěšně zakončovali pouze hosté. Nejprve si rozhodující trefu připsal Vojtěch Němec, vítězství stvrdil Milan Gulaš.  

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Byli jsme aktivní první dvě třetiny, ve třetí části se to lehce srovnalo. My jsme měli i strach o výsledek, abychom zase v poslední periodě neztratili utkání, tudíž tam jsme hráli i více z obrany. Z našeho velkého počtu střel jsme dnes dali málo branek. Nájezdy... to byla už loterie, kde nám to nevyšlo. Na jednu stranu my jsme rádi za každý bod, protože každý se počítá. 

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): První dvě třetiny byly jednoznačně v moci domácích, ti byli rychlejší a vyhrávali osobní souboje. Ve třetí části jsme hru srovnali a se ziskem dvou bodů můžeme být jedině spokojeni.