PLZ - VIT 6:4

PLZ - VIT 6:4 - Desetigólová přestřelka přinesla Plzni tři body!

Plzeň - Poprvé v novém roce se indiáni představili před svými fanoušky a duel s Riderou začal ofenzivně, vždyť již v první části diváci viděli čtyři branky.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

6:4
2:2, 2:0, 2:2

Branky a nahrávky: 8. Rob (Budík, Pulpán), 20. Kantner (Budík, Čerešňák), 33. Gulaš (Čerešňák), 38. Gulaš (Kantner), 43. Čerešňák (V. Němec), 53. V. Němec (Kantner, Čerešňák) – 13. O. Roman (Lakatoš, Roberts Bukarts), 15. Lakatoš (Roberts Bukarts, Mallet), 46. Lakatoš, 50. Schleiss (Š. Stránský, Indrák).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2, 5:4, 6:4.

Vyšší tresty: Černý (VIT) 10 min.

Rozhodčí: Pražák, Svoboda – Brejcha, Komárek

vyloučení
6:6
Využití
4:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
47:28
Zblokované střely
18:4
Hity
6:12
Vhazování
34:26
Diváci
6023

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Vráblík, Jank, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – Rob, V. Němec, Kolda – Straka, Kodýtek, Eberle.

HC Vítkovice Ridera

Mi. Svoboda (Dolejš) – Kvasnička, Trška, Výtisk (C), R. Černý, Šidlík, D. Krenželok, Bodák – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš (A) – Schleiss, Š. Stránský, Indrák – Dej (A), R. Veselý, Mallet – T. Kubalík, Werbik, Razgals.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 29 4 25 86,21 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 2 2 0 0
Peter Čerešňák 1 3 4 0 2
Jan Eberle 0 0 0 1 0
Milan Gulaš 2 0 2 0 2
Bohumil Jank 0 0 0 -1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 1 2 3 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 2
Vojtěch Němec 1 1 2 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 2
Lukáš Pulpán 0 1 1 0 2
Luboš Rob 1 0 1 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 -1 0
Patrik Zdráhal 0 0 0 -2 0

komentář

Domácí začali aktivně, ranami z první z pravého kruhu ale neuspěli Luboš Rob a později ani Patrik Zdráhal. Po chvilce si ovšem prvně jmenovaný spravil chuť, když po přistrčení od Budíka od modré trefil ze stejné pozice přesně k bližší tyči. Navýšit náskok mohl z mezikruží Pour, jenže ani nadvakrát na Svobodu nevyzrál. A tak udeřilo na druhé straně. Ondřej Roman se prohnal ze středního pásma až před Frodla, kterého překonal rychlou střelou k levé tyči. Plzeň i tak byla nadále velmi aktivní. Zdráhal nejprve z pravé strany oslovil Poura na brankovišti, ten našel pouze beton muže s maskou Ridery. Po chvilce se asistent proměnil ve střelce, z mezikruží ale minul pravou tyč. Lépe mířil Dominik Lakatoš, který před Frodlem jemně tečoval pobídku Bukartse od modré. Po chvilce vypustil projektil z mezikruží Gulaš, ten šel těsně nad. Síť tak rozvlnil až Matyáš Kantner, jenž zblízka zakončil bekhendem k levé tyči.

Prostřední část odšpuntoval z pravého kruhu Kantner, Svoboda vytěsnil vyrážečkou. Poté si před ním našel vyražený kotouč Gulaš, ale hostující muž s maskou zakročil betonem. Činit se musel i Frodl, na kterého pelášil sám Veselý, svižnou střelou si ovšem na domácího muže s maskou nepřišel. Nevedlo se ani Romanovi, který minul ranou z první po příhře z levého kruhu na pravý. Dvěma dělovkami od modré síť nerozvlnil ani Čerešňák. Obrat tak dokonal až kapitán Milan Gulaš. Dravý forvard si z levé strany nabruslil na osu hřiště a trefil ideálně do pravého horního růžku. Vzápětí se osamocený před svatyní soupeře zjevil Rob, na jejího strážce nevyzrál. Náskok tedy navýšil opět až Milan Gulaš, který ze své parkety na levé straně dopravil touš do sítě po předchozí ráně Kantnera. Indiáni si tak i v této periodě udrželi standard dvou branek.

Jako první ve třetí části zahrozil od modré Pulpán, pobídka na teč pro spoluhráče skončila v lapačce Svobody. Fanoušky vytouženého bůra trefil svou dělovkou Petr Čerešňák, pro plzeňského obránce se jednalo o třetí bod v duelu a celkově jubilejní stý v extralize. O korekci se brzy pokusil Dominik Lakatoš z levého kruhu, Frodl zakročil vyrážečkou. Vzápětí se ale již stejný hráč radoval. Řítil se sám na domácí svatyni a zakončil svižnou střelou do pravého horního růžku. Drama bylo na světě po krásné ráně o tyč z levého kruhu Jana Schleisse, čtvrtou trefu Ridery tak obstaral plzeňský odchovanec. Ze stejné pozice to vzápětí zkusil v přesilové hře i Bukarts, jenže přestřelil. Početní výhodu využili naopak Západočeši. Krásný ťukes na jeden dotek cik – cak napříč útočným pásmem zakončil prakticky do prázdné u levé tyče Vojtěch Němec. Podobně našel Stránský u pravé tyče zleva Tršku, Frodl se stihl přemístit. Naopak sedmý gól měl na holi Kracík, který sám na brankovišti zvolil kličku, ovšem touš poslal těsně mimo. Mrzet ho to však příliš nemuselo, indiáni v novém roce i tak slaví další vítězství!  

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Viděli jsme řadu nepřesností na obou stranách. První třetina z naší strany nebyla moc dobrá, trošku panika, herně to nebylo to, co jsme si představovali. Druhá nám pomohla, že jsme gólově odskočili. Stále ale nám hrozily brejky a úniky Vítkovic. V poslední části to vypadalo, že jsme jen chtěli kontrolovat hru, ale není to tak. Chtěli jsme hrát aktivně, ovšem nechápu, proč za stavu 5:2 pošleme soupeře zpět do utkání. Hráče musím pochválit za přesilové hry, tam se vše rozhodlo. Ale hra pět na pět nebyla podle mého gusta."

Mojmír Trličík (HC Vítkovice Ridera): "Výsledek je určený efektivitou hry v nerovnovážných stavech. Domácí dokázali naše fauly potrestat, nám se to podařilo pouze jednou. Do poloviny zápasu jsme byli Plzni vyrovnaným soupeřem a za stavu 2:2 jsme měli příležitosti, abychom šli do vedení. Bojovali jsme, snažili jsme se, ale na víc to dnes bohužel nestačilo."