KOM - PLZ 5:2

KOM - PLZ 5:2 - Z venkovního tripu se Plzeň vrací bez bodu

Plzeň - Druhý venkovní duel během tří dní odehráli indiáni v rámci Tipsport extraligy. Po Liberci se dnes představili v Brně.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

5:2
3:1, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 11. Zaťovič (L. Horký), 15. L. Horký (Plášek ml., Střondala), 20. Plekanec, 38. Zaťovič (Plekanec), 59. Zaťovič (Pyrochta) – 13. Gulaš (V. Němec), 33. Kantner (Gulaš, Mertl). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Rozhodčí: Pešina, Kubičík – Rožánek, Bryška

vyloučení
7:6
Využití
0:2
V Oslabení
0:0
střely na branku
21:24
Zblokované střely
9:13
Hity
7:5
Vhazování
38:23
Diváci
7700

HC Kometa Brno

Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – M. Erat, Plekanec (A), Zaťovič (C) – Kucsera, Rákos, Dočekal – Orsava, Hruška, Kusko – L. Horký, Střondala, Plášek ml.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – Suchý, V. Němec, Rob – Malát, Kodýtek, Kolda.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 23 4 19 82,61 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 -1 4
Peter Čerešňák 0 0 0 -3 0
Milan Gulaš 1 1 2 -3 2
Bohumil Jank 0 0 0 -2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Matyáš Kantner 1 0 1 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -2 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 -3 2
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
Vojtěch Němec 0 1 1 -2 2
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Luboš Rob 0 0 0 -2 0
Filip Suchý 0 0 0 -2 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0
Patrik Zdráhal 0 0 0 -1 0

komentář

Duel načal Plekanec, který hezky předložil Rákosovi před poloprázdnou klec indiánů, její strážce se ovšem bravurně přemístil a vyrazil. Na druhé straně se mezi kruhy ocitl Pour, Čiliak zvládl zakročit. Dočkal se tak až Martin Zaťovič. Ten byl na číhané na brankovišti, kde jeho hokejku z levé strany našel Horký. Plzeň odpověděla vzápětí. Milan Gulaš si pohrával s kotoučem na levém kruhu, až vypálil a trefil přesně do bližšího horního růžku. Kometa si ale brzy vzala vedení zpět. Asistent Luboš Horký se tentokrát proměnil ve střelce. Najel si na brankoviště na příhru Pláňka z levé strany a jemně tečoval do sítě. Deset vteřin před první přestávkou navíc hosté vyprodukovali při rozehrávce obrovskou hrubku, kterou vyslali do sóla Tomáše Plekance, jenž zakmital s pukem a zkušeně zakončil podél betonu do sítě.  

Prostřední dějství odšpuntoval Plášek z levého kruhu, Frodl byl na místě. Jihomoravané následně pohrdli dvěma po sobě rychle jdoucími početními výhodami, udeřili málem až paradoxně při vlastním oslabení. Plekanec opět vystihl rozehrávku soupeře, tentokrát ovšem v dobré pozici minul. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Gulaš zachytil domácí vyhození na levé straně, popojel směr brána a předložil na pravý kruh Matyáši Kantnerovi, jehož dělovka z první div neprotrhla síť. Jenže do přestávky si Kometa vzala pohodlný náskok zpět. Plekanec zatáhl kotouč do útočné třetiny, i přes dvojitou obranu přihrál zleva na pravý kruh, kde již měl Martin Zaťovič hodně jednoduchou práci.     

Poslední část načala Škoda tlakem v přesilové hře. Jenže rána z první Gulaše skončila v lapačce Čiliaka, ta Mertlovo z mezikruží zase těsně mimo. Zkusil to také Vráblík z vrcholu levého kruhu při vlastním oslabení, ani on na strážce brněnské svatyně nevyzrál. Za domácí se osmělil pumelicí od modré Pyrocha, Frodl rovněž prokázal pohotovou lapačku. Více jak minutu a půl před třetí sirénou zkusili Západočeši hru bez brankáře, ovšem velmi rychle jejich snažení uťal Martin Zaťovič, který trefením ze středního pásma opuštěné klece soupeře zkompletoval hattrick. Plzeň se tak z víkendového tripu domů vrací s prázdnou, nyní ji čeká naopak  dvojutkání před svými fanoušky, hostit bude Třinec a Spartu.            

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný(HC Kometa Brno): "První třetina byla z naší strany vynikající, chtěli jsme odčinit dvě nevydařená venkovní utkání a na hráčích to bylo vidět. Ve druhé části nás trochu zbrzdily dvě nepovedené přesilové hry, ale byl to jediný aspekt hry, který by se nedal hodnotit pozitivně. Naopak soupeř vstřelil oba góly v přesilovce, v tom byl hodně silný. Velice důležitý moment byla čtvrtá branka, kdy jsme odskočili do vedení 4:2. Ve poslední periodě jsme se chtěli vyvarovat faulům a dotlačit utkání do vítězného konce, což se nám za velkého přispění publika povedlo."

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Já začnu obecně, než konkrétně k tomuto duelu. Venku, až na pár výjimek, jsme poloviční oproti domácím zápasům a dnes to nebylo jinak. Individuální výkony hráčů nejsou na ledě soupeřů dobré. Je to zvláštní směs bojácnosti a lehkovážnosti, přičemž tyto dvě vlastnosti ani nejdou k sobě. První třetina toho byla důkazem, pak se sice hra opticky vyrovnala, ale myslím si, že Brno si jen hlídalo výsledek. My jsme dnes na obrat neměli."