PCE - PLZ 3:1

PCE - PLZ 3:1 - Jeden přesně mířený šíp na vítězství nestačil

Plzeň - Indiáni se dnes představili na východě Čech, kde změřili síly s o život bojujícím Dynamem.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

3:1
0:1, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 28. Mandát (Tybor), 28. Machala (Rolinek, Paulovič), 47. Vondrka (Tybor) – 11. P. Zdráhal (Pulpán, Jánošík).
Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Rozhodčí: Pražák, Veselý – Komárek, Špringl

vyloučení
7:7
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
38:25
Zblokované střely
11:15
Hity
5:6
Vhazování
36:28
Diváci
8480

HC Dynamo Pardubice

Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), T. Voráček, Holland, Blažej – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Machala, Rolinek (A), Paulovič.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Král) – Pulpán (A), Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Jánošík, Jiříček, Houdek – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, V. Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Heřman, Malát.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 38 3 35 92,11 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 0
Milan Gulaš 0 0 0 -2 2
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Adam Jánošík 0 1 1 -1 0
David Jiříček 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 4
Tomáš Mertl 0 0 0 -2 2
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -2 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 -1 0
Luboš Rob 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Roman Vráblík 0 0 0 -1 4
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0
Patrik Zdráhal 1 0 1 0 0

komentář

Duel načal z pravé strany z plné jízdy Čerešňák, Kantor sklapl betony včas. Stejný hráč navíc po chvilce předložil v přečíslení dva na jednoho Strakovi, domácí muž s maskou se opět zaskvěl. Na druhé straně málem uspěl ranou mezi betony sám před Frodlem Tybor, puk sice prošel, ale těsně mimo. V první početní výhodě utkání se již skóre měnilo. Pulpán našel od levého mantinelu na brankovišti Patrika Zdráhala, který jemnou tečí rozvlnil síť. Následně museli naopak hosté v rychlém sledu dvakrát do čtyř, situaci ovšem ustáli. Zatrnuli jim však hlavně při střele Kusého, po které před jejich svatyní nastala velká skrumáž, tak později, když Políčkův pokus prošel brankovištěm těsně mimo tři tyče.

Vody prostředního dějství rozvlnil v přečíslení Jánošík, který hledal Straku, ten na touš nedosáhl. Nevedlo se ani Němcovi na brankovišti z otočky. A tak si slovo vzaly Pardubice. Jan Mandát prošel z levé strany na brankoviště přes Houdka a zavěsil bekhendem k bližší tyči. Za čtyřiatřicet vteřin navíc Ondřej Machala dokonal obrat v duelu poté, když se ihned po buly strhla před Frodlem nepřehledná situace, kterou vyřešil dorážkou. Rychlou odpověď měl na holi Čerešňák, jenž se protáhl až před Kantora, na toho ale již nevyzrál. Podobně jako Straka, který obdržel příhru zpoza branky před ní. Když na druhé straně v obdobné situaci neuspěl ani Poulíček, odcházelo i tak Dynamo do kabin spokojenější.

Poslední dvacetiminutovku načali plzeňští obránci. Ze své parkety od modré Čerešňák těsně minul, Houdek zase našel lapačku muže s maskou Východočechů. Jenže v době velkého tlaku zapomněli Západočeši na zadní vrátka. Michal Vondrka obdržel pas za obranu, nic nevymýšlel a z mezikruží trefil ideálně pravý horní růžek. Škoda navíc následně musela na dvě minuty dokonce do tří. Frodl ale její akcie udržel nad vodou, spoustu práce měl především s aktivním Zachračukem, u levé tyče se také nebezpečně zjevil Kousal. V závěru zápasu si ještě oba celky vyměnily po přesilové hře, na změnu skóre to již ovšem nestačilo. Indiáni tak letos poprvé s Pardubicemi nebodovali.                  

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Dynamo Pardubice): „Nám se zápas vydařil. Získali jsme nesmírně cenné tři body po kvalitním výkonu celého týmu. Sice šli hosté do vedení z přesilové hry, v první třetině měli také minutovou výhodu pět na tři, kterou se nám ale podařilo skvěle ubránit a tam se ten zápas lámal, protože se nám poté podařilo vyrovnat a strhnout vedení na svoji stranu. Nicméně jsme také nevyužili přesilovou hru pět na tři, navíc jsme hostům nabídli hodně přesilových her, ale oslabení jsme sehráli výborně stejně jako celé utkání. Do kabiny patří dneska poděkování všem hráčům.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Poslední zápas proti Liberci jsme odehráli se zlepšeným výkonem. Asi jsme si mysleli, že náš výkon na venkovních hřištích půjde nahoru, ale opak je pravdou. Dneska to na ledě vypadalo jako kdyby postavení týmů v tabulce bylo opačné. Podali jsme hanebný výkon a Pardubice zaslouženě vyhrály.“