PLZ - LIB 4:2

PLZ - LIB 4:2 - Indiáni skolili lídra, doma bodovali pojedenácté v řadě!

Plzeň - Západočeši první březnový den na svém ledě přivítali vítěze základní části - Bílé Tygry z Liberce.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:2
0:1, 3:0, 1:1

Branky a nahrávky: 25. Rob (L. Kaňák), 31. Jank (Heřman, Rob), 37. Gulaš (Jánošík), 59. Mertl – 12. L. Hudáček (Birner), 58. Šmíd.
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Vyšší tresty: Jánošík - Musil 10 min.

Rozhodčí: Kika, Svoboda – Pešek, Malý

vyloučení
8:8
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:26
Zblokované střely
8:12
Hity
7:9
Vhazování
24:33
Diváci
6042

HC Škoda Plzeň

Frodl (Král) – Jank, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, Vráblík, L. Kaňák – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, V. Němec, Pour – Vracovský, Heřman, Rob.

Bílí Tygři Liberec

Schwarz (Hrachovina) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, Havlín, T. Hanousek – Birner (A), L. Hudáček, Lenc – Marosz, Bulíř, A. Musil – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – Valský, J. Vlach, M. Zachar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 2 0
Jan Eberle 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 1 0 1 2 0
Martin Heřman 0 1 1 1 0
Bohumil Jank 1 0 1 3 2
Adam Jánošík 0 1 1 0 14
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 1 0
Tomáš Mertl 1 0 1 1 4
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 2
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 2
Luboš Rob 1 1 2 2 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 2 2
Patrik Zdráhal 0 0 0 1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Gulaš, který táhl přečíslení dvou na jednoho. Zvolil střelu, dostal se i k dorážce, Schwarz ale odolal. Na druhé straně se u levé tyče zjevil Bulíř, avšak mířil příliš přesně - do brankové konstrukce. Diváky poté zvedla ze sedaček parádní pravá hokejová bitka, kterou nad Musilem na body zcela ovládl Jánošík. Poté se již skóre měnilo. V přesilové hře se k Liboru Hudáčkovi šťastně odrazil touš na levý kruh a ten jej poslal bez přípravy pod víko. Domácí navíc brzy poté museli na téměř celé dvě minuty do tří. Třikrát pálil zblízka z mezikruží Šmíd, avšak jednou se bravurní lapačkou vytáhl Frodl, další dva pokusy mířily mimo. Potrestat vše mohl z trestné lavici se navrátivší Mertl, strážce svatyně Tygrů tváří v tvář plzeňskému snajprovi vytáhl zákrok hřbetem lapačky. Poté předvedl parádní gesto fair-play Luboš Rob, který odvolal trest pro Zachara, který sudí o údajném faul na něj odpískali.

Stejný hráč otevřel prostřední periodu, když pálil sám z levého kruhu, Schwarz vyrazil levou rukou. Poradil si i s atakem Gulaše, který se před něj natlačil z levé strany. Udeřil tak až Luboš Rob, který táhl přečíslení dva na jednoho, najel na osu hřiště a zamířil přesně k pravé tyči. Obrat v utkání dokonal Bohumil Jank, který si našel na vrcholu pravého kruhu odražený kotouč a napálil jej do levého horního růžku. Třetí trefu přidal Milan Gulaš, jenž objel branku a rychle zakončil a nachytal Schwarze na švestkách. Zároveň svůj střelecký výčet v letošní sezóně vylepšil na 35 gólů, což je nový klubový rekord! Navíc se prosadil proti všem extraligovým mužstvům. Povedenou třetinu indiánů potvrdil i Frodl, který parádním zákrokem betonem zastavil dorážejícího Lence na brankovišti.

Poslední dvacetiminutovku načal Mertl, který od pravého mantinelu od modré našel před bránu sjíždějícího Straku, ten protečoval jen do hrudi Schwarze. Gólman Tygrů se činil i po chvilce, když se před něj prodral Kantner, betonem zase vykopl Gulašův pokus přes obránce z osy hřiště. V pozoru ale musel být i Frodl, když se před něj k levé tyči vymotal Hudáček, z otočky ještě navíc dorážel Lenc. Poté až příliš přesně mířil Jánošík, který z mezikruží rozezvučel pravou tyč. Drama v závěru utkání přivolal Ladislav Šmíd, který napřáhl osamocený na levém kruhu a zamířil krásně o tyč do vzdálenějšího růžku. Ovšem Tygři zkusili hru bez brankáře, kterou poměrně rychle potrestal přes celé kluziště Tomáš Mertl. Indiány tak vítězství posunulo na průběžnou třetí příčku, bodově dotáhli Mladou Boleslav.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Liberec, přestože má jasné první místo, ukázal kvalitu a chuť do hokeje. Úvodní část patřila hostům, na nás je znát venkovní série - byla tam v úvodu nervozita na hokejkách. Pak jsme se do zápasu vrátili, dokázali jsme se soupeři vyrovnat, dali jsme do soubojů více energie a proměnili jsme šance. Poslední část jsme již také zvládli velice slušně."

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): "Povedl se nám začátek utkání. Hráli jsme dobře, ovládli jsme jí 1:0. Druhá část byla horší, dělali jsme chyby, soupeř jezdil do přečíslení. Poté jsme se ještě vrátili do hry, byli jsme aktivní, ale již jsme proti tak kvalitnímu soupeři nedokázali zápas zvrátit."