CHL: HPK - PLZ 1:2pp

CHL: HPK - PLZ 1:2pp - Plzeň v Lize mistrů zapsala desátou výhru v základních skupinách v řadě!

Plzeň - Indiáni dnes ve Finsku vyrazili již ke svému třetímu utkání základní skupiny Ligy mistrů. A potvrdili, že jim tato soutěž čím dál tím více svědčí!

HPK Hämeenlinna - HC Škoda Plzeň

1:2p
0:1, 0:0, 1:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 41. Kunyk (Innala, Laatikainen) – 6. Gulaš (Vlach, Kaňák), 61. Gulaš. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Raming, Koistinen – Nikulainen, Pekkala

vyloučení
1:3
Využití
0:0
střely na branku
19:26
Diváci
2965

HPK Hämeenlinna

Voutilainen (Karjalainen) – Nikkilä (A), Laatikainen (A), Eronen, Friman (C), Latvala, Tyni, Laavainen – Innala, Kunyk, Nenonen (TS) – Cornet, Lucenius, Krivošík – Tavi, Tikka, Puustinen – Ruokonen, Kanninen, Lahtela – Kombe.

HC Škoda Plzeň

Pavelka (47. Frodl) – Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík, Houdek – Pour, Vlach, Gulaš (C, TS) – Němec, Heřman, Kantner – Rob, Kolda, Indrák – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 14 3 0 3 100,00 0
Jaroslav Pavelka 47 16 1 15 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Jan Eberle 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 2 0 2 1 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 4
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vlach 0 1 1 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 2

komentář

Odvetu mezi oběma soupeři načal novic v plzeňském dresu Heřman, domácí brankář ale s ranou od mantinelu neměl větší problémy. Naopak činil se Pavelka, jenž kryl dělovku Tyniho z pravého kruhu, po chvilce i dorážky na svém na brankovišti. Pak již ukázal svůj um Milan Gulaš. Plzeňský kapitán si vyjel z levého kruhu přes obránce až na osu hřiště a následně rozvlnil síť. Podobně to zkoušel vzápětí na druhé straně Cornet, ale bekhend nebyl výrazný. To jedovatě naopak vypálil Indrák z mezikruží, Voutilainen měl plný beton práce. Vytáhl se také Pavelka, jež se skvěle přesunul proti ráně z první Kunyka, který pálil po příhře Puustinena z kruhu na kruh. Když těsně před první sirénou neuspěl šikovně schovanou střelou přes obránce Innala, skončila úvodní perioda bohatá na šance pouze jednou proměněnou. 

Stejný hráč načal i prostřední dějství, když se v početní výhodě dostal za plzeňskou obranu, na beton Pavelky si ovšem nepřišel. Poté dostal naservírováno před muže s maskou indiánů Puustinen, ani on svůj dnešní střelecký výčet ne a ne načít. V další přesilové hře obdržel znovu Innala ideální pobídku od modré na pravý kruh, z první minul. Poté málem sami Finové vyslali do gólovky Poura, když jim při rozehrávce utekl puk, mladý forvard ale byl již v pohybu vzad. V lepší příležitosti se zjevil Němec, jenž se z levé strany prokličkoval až před Voutilainena, mířil na zadní tyč, ale nepřesně. A tak si diváci na druhý gól museli počkat až do závěrečné dvacetiminutovky.

A ne dlouho. Po osmatřiceti vteřinách hry totiž Cody Kunyk rychle objel branku a zasunul bekhendem k bližší tyči. Dokonat obrat v utkání se jal brzy Laatikainen od modré, Pavelka byl proti lapačkou. Naopak kontrovat mohl Kodýtek z mezikruží, Voutilainen puk vykopl betonem. Následně Nenonen na sebe vzal přečíslení a střelu do horního rohu vytěsnil Pavelka. Plzeňský gólman ovšem následně musel střídat a hned tak Frodl čelil Frimanovi. Ten si navedl černý nesmysl na osu hřiště a mířil do protipohybu plzeňského brankáře. Hämeenlinna po chvilce musela do čtyř a hned se pouze všichni ohlédli, když Straka tvrdě pálil z mezikruží po přistrčení od Gulaše, touš šel ale mimo. Rozhodnout tak mohl v poslední minutě Tikka, jenž se protáhl mezi obránci až do zakončení, ale kličkou do forhendu úspěch nezapsal.

Vše tak muselo rozetnout až prodloužení, což se také poměrně brzy stalo. Již po sedmnácti vteřinách Milan Gulaš zachytil rozehrávku domácích, přešel kličkou jeden na jednoho přes svého strážce a nadvakrát přisoudil již třetí letošní výhru v Lize mistrů svému týmu!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Byl to těžký zápas, soupeř byl individuálně rychlejší a lepší. Proto jsou dva body pro nás velice cenné.