JUN: ZLN - PLZ 3:6

Junioři strávili osm hodin v autobusu, poté ve Zlíně nadělovali!

Plzeň - Mladé pušky se dnes poprvé v rámci turnaje O Pohár DHL vydaly mimo své mantinely - představily se na ledě Zlína.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

3:6
1:2, 2:2, 0:2

Branky a nahrávky: 3. Weintritt, 34. Dobiáš, 39. Fajkus (Sebera, Dobiáš) – 12. Malák (Slanina), 20. Černák (Malát, Ženíšek), 33. Tůma (Malák, Kremláček), 37. Hollar (Adamec, Kremláček), 41. Šuhaj (Princl, Tůma), 45. Slanina. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.

Rozhodčí: Maršálek – Kleprlík, Kučera

vyloučení
6:7
Využití
1:2
V Oslabení
1:1
střely na branku
34:31
Diváci
84

PSG Berani Zlín

Kořének (Šarman) – Janošek, Hamrlík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža (A), Hrazdira, Dobiáš (C), Fajkus (A), Baďura, Apolenář

HC Škoda Plzeň

Micka (Pícl) – Jiříček, Pánek, Staněk, Kremláček, Kovářík, Malák (A) – Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj, Slanina, Čermák, Kolář (C), Tůma, Malát, Ženíšek, Kuchárik, Princl (A)

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Micka 60 34 3 31 91,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 1 1 1 0
Tomáš Čermák 1 0 1 0 0
Tomáš Hollar 1 0 1 -1 2
David Jiříček 0 0 0 0 0
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 0 0 -1 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 4
Vladimír Kremláček 0 2 2 -1 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 1 1 2 2 2
Sebastián Malát 0 1 1 1 2
Tomáš Pánek 0 0 0 1 2
Marek Princl 0 1 1 0 2
Jan Slanina 1 1 2 1 0
Ondřej Staněk 0 0 0 1 0
Vojtěch Šuhaj 1 0 1 2 0
Jan Tůma 1 1 2 1 0
Adam Ženíšek 0 1 1 2 0

komentář

Obě mužstva se díky systému paradoxně před rokem vůbec nepotkala, poslední vzájemné měření sil se tak datuje až k lednu roku 2018, kdy modrobílí před svými fanoušky uspěli 4:1. V té samé sezóně ale na ledě soupeře ztratili 2:6.   

Dnes začali lépe Západočeši. Již ve druhé minutě musel likvidovat jedovatý pokus Maláta Kořének a ještě čelit dorážce Šuhaje. Poté vystihl rozehrávku domácích Kopic a rozezvučel brankovou konstrukci. A tak platilo otřepené: "Nedáš - dostaneš." Zlín otočil hru, do dobré pozice si sjel Filip Weintritt a skóre bylo odšpuntováno. Hosté navíc museli čelit přesilové hře, tu ale ustáli. Naopak sami ale proti čtyřem udeřili, když muž s maskou Beranů vůbec neviděl střelu Daniela Maláka od modré. Těsně před první sirénou museli modrobílí dokonce do tří na jednadvacet vteřin, byli to však oni, kdo se ujal vedení. Jen co se dostali do klasického oslabení, pláchl všem na ledě Tomáš Čermák a zakončil svižnou střelou k tyči.  

Prostřední dějství načal při hře ve čtyřech Hamrlík svou bombou, kterou Micka krotil nadvakrát. To indiáni odpověděli gólově. Malákův projektil sice mířil mimo, ovšem od zadního mantinelu se odrazil před svatyni Zlína, kde již číhal připravený Jan Tůma. Plzeň navíc po chvilce obdržela přesilovou hru, jenže i ona při ní sama kapitulovala. O snížení se postaral po individuální akci střelou bekhendem v pádu nad lapačku Vojtěch Dobiáš. Přišel ovšem další trest pro ševce a Západočeši nepohrdli. Konkrétně Tomáš Hollar, jenž dorážel pokus Adamce. Těsně před druhou sirénou se karta obrátila a byl to Sebastian Fajkus, který z pravého kruhu střelou z první trefil ke vzdálenější tyči a dal tak duelu ještě náboj.

Jenže v poslední části si modrobílí již vedení pohlídali a navíc ho navýšili. Hned v první minutě totiž pláchl Kolář, jenže zakončil do pravé tyče. Vzápětí ale Princl od pravého mantinelu našel na ose hřiště nehlídaného Vojtěcha Šuhaje. Ten si položil Kořénka a pohodlně zasunul. Šestý zářez přidal brzy Jan Slanina, který se dostal za obranu soupeře a vymetl pavučinky v levé šibenici. Sedmičku měl na holi Čermák, proti jeho dvěma dorážkám se ale skvěle přesunul muž s maskou Beranů. Domácí ještě mohli vykřesat naději v početní výhodě, indiáni odolali. Naopak sami poté málem udeřili z trestného střílení, Slanina tentokrát zkusil blafák, ten se neujal. 

Západočeši se ale i tak mohou radovat z cenného vítězství, ale již zítra v pravé poledne musejí být opět ve střehu, čeká je duel na ledě Olomouce.            

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): "Myslím, že to bylo výborné utkání juniorské kategorie, vysoké tempo, souboje, bylo tam všechno. My jsme nedali ty šance, který jsme si v závěru vypracovali. Kluky jsem pochválil za přístup, samozřejmě tam byly drobné chyby, které jsou vždycky, ale pro nás je ten výsledek trošku příkrý, ale to se nedá nic dělat. Zítra máme další zápas a věříme, že budeme úspěšnější."

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): "My jsme bohužel strávili osm hodin v autobuse na našich skvělých dálnicích a do zápasu šli prakticky z cesty, ale paradoxně to vůbec nebylo znát. Měli jsme pohyb, duel byl opět velmi rychlý a mělo to nasazeni z obou stran. Naše šance v úvodu jsme ale neproměnili a naopak z první akce Zlína jsme inkasovali. Ještě v první třetině jsme ale dokázali výsledek otočit a náskok udržovali až do konce, i když soupeř vždy na naší branku rychle odpověděl. Za vítězství jsme rádi, bylo to velmi kvalitní utkání této věkové kategorie."