JUN: OLO - PLZ 3:4

Junioři předvedli na Hané parádní obrat a z moravského tripu vezou šest bodů!

Olomouc - Plzeňští junioři ke svému čtvrtému duelu turnaje o pohár DHL zamířili na Hanou, kde se střetli s hokejisty Olomouce. Po parádním obratu zvítězili 4:3, čímž potvrdili včerejší výhru v nedalekém Zlíně.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň

3:4
2:0, 0:3, 1:1

Branky a nahrávky: 2. Tomajko (Štědrý, Horký), 13. Kořenek (Kalač), 52. Rosecký (Pírek) – 25. Jiříček (Princl, Malát), 28. Princl (Čermák), 40. Čermák (Malát), 55. Malát (Slanina, Čermák)

Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:3, 3:3, 3:4

Rozhodčí: Pavel Obadal - Jiří Novák, Tomáš Kučera

vyloučení
9:6
Využití
0:2
střely na branku
16:39
Diváci
43

HC Olomouc

Mokrý (Hasala) – Mader (C), Groch, Hlaváč, Vosátko (A), Rutar, Pírek – Kalač (A), Krupa, Rosecký, Tomajko,, Mácha, Horký, Štědrý, Kořenek, Tichý, Ministr, Tarnoczy

HC Škoda Plzeň

Pícl (Micka) – Jiříček, Pánek, Vajner, Kremláček, Kovařík, Malák (A) – Kvasnička, Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj, Slanina, Čermák, Kolář (C), Tůma, Malát, Ženíšek, Princl (A)

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Michal Pícl 60 16 3 13 81,25 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Tomáš Čermák 1 2 3 1 0
Tomáš Hollar 0 0 0 0 2
David Jiříček 1 0 1 0 0
Filip Kolář 0 0 0 0 2
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Sebastián Malát 1 2 3 0 2
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 0
Marek Princl 1 2 3 0 0
Jan Slanina 0 1 1 0 2
Vojtěch Šuhaj 0 0 0 0 0
Jan Tůma 0 0 0 -1 0
Stanislav Vajner 0 0 0 -1 2
Adam Ženíšek 0 0 0 -2 0

komentář

Hosté ze západu Čech utkání nezačali dobře, po minutě hry indiáni vyhodili na zakázané uvolnění. Po vyhraném buly Jan Štědrý naservíroval puk volnému Matěji Tomajkovi, který puk uklidil do odkryté klece. Olomouc se velmi rychle dostala do vedení. 1:0. Plzeň se ale tlačila za vyrovnáním, začala být aktivní, z čehož pramenil i faul domácího kapitána Medera. V početní výhodě Mokrému vypadl kotouč po střele Tůmy, k odraženému puku se dostal ještě Vladimír Kremláček, jenomže plzeňský obránce trefil jen tyč. V polovině úvodní periody dostali možnost první přesilové hry i domácí, ale ta se jim vůbec nepovedla. Po jejím skončení měl další slibnou šanci na vyrovnání Marek Princl, šikovný útočník bohužel pro indiány mířil nad branku. Hosty to mohlo mrzet dvojnásob, protože o půl minuty později Kalač poslal puk do jízdy Matěji Kořenkovy, který puk poslal nekompromisně za brankovou čáru. 2:0. V závěru první dvacetiminutovky dostala Škoda možnost dvou přesilových her po sobě, ale žádnou vyloženou šanci si hosté nevypracovali. 

Druhou třetinu odšpuntoval střelou Mácha, ale plzeňský brankář byl pozorný. Pět minut po začátku prostřední části Plzeň snížila na rozdíl jediné branky. V přesilové hře pět na tři našel Princl volného Davida Jiříčka, který propálil vše co mu stálo v cestě. 2:1. Na ledě chvilku po brance probíhala ještě debata, ale nic to nezměnilo na tom, že branka platila. Po vstřelené brance plzeňští ožili a ještě více se tlačili za srovnáním skóre. To se povedlo velmi brzy. Puk si pod svá bedra vzal Marek Princl a černou gumu poslal nechytatelně pod horní tyčku. 2:2. Olomouc ta to musela reagovat a domácí trenér si hned vyžádal oddechový čas. Ale ani ten domácí neprobudil a nadále byla Plzeň aktivnějším celkem. O třetí branku domácích se pokusil jen zpoza branky Horký, ale brankář Pícl se překvapit nenechal. V závěru dostali hosté další možnost výhody o jednoho muže na ledě navíc a obrat byl světě. 53 vteřin před koncem druhé třetiny vystřelil Tomáš Čermák z mezikruží a puk zastavila až síťka v brance Mokrého. 2:3. 

Poslední část hry zahájil střelou Kremláček, ale gólman Mokrý zasáhl betonem. Olomouc odpověděla vzápětí střelou Ministra, nicméně střela neměla takové parametry, aby Pícla překvapila. Další šanci na vyrovnání měl v přesilové hře Kořenek, po jeho střele Píclovy vypadl puk z lapačky, ten byl chvíli nehlídaný na brankovišti, ale hostující brankář ho přeci jen dokázal napodruhé zkrotit. Utkání bohaté na vyloučení pokračovalo, Plzeň dostala možnost padesáti vteřinové výhody o dva muže, ale žádnou větší šanci si nevypracovala. To samé se dá říci o početní výhodě Mory, která poté následovala. V 51. minutě se z ničeho nic podařilo domácím vyrovnat. Po jedné ze střel si Pícl myslel, že má puk pod kontrolou, ale David Rosecký ho dokázal vydolovat a dostat za brankovou čáru. 3:3. Vyrovnaný stav trval jen tři minuty, pak si vzala Plzeň zpět ztracené vedení. Sebastián Malát chytře přehodil brankáře Mokrého a posunul Západočechy blíže k vítězství. 3:4. Kalač mohl následně utkání opět srovnat, ale betony Pícla sklaply včas. Dvě minuty před koncem odvolal domácí trenér brankáře Mokrého na střídačku a Olomouc to zkusila v šesti. Nic dramatického ale závěr nenabídl, Plzeň tak potvrdila výhru ve Zlíně dalšími třemi body, tentokrát z Olomouce. 

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): "Dneska to bylo od nás v první třetině velmi slabé, zase jsme se uspokojili po včerejším kvalitním výkonu. Kluci si asi mysleli, že to půjde samo - bez práce a nasazení. Omyl, tudy cesta nevede. Trošku s tím bojujeme, kluci se snadno uspokojují. O první přestávce tak byla v kabině pořádná bouřka, hráče, kteří nepracovali, jsme nechali sedět. Soupeře jsme hned od začátku druhé třetiny zatlačili a začalo to opět fungovat. Skóre z 0:2 jsme otočili na 4:3 a nakonec těsně, ale zaslouženě, vyhráli. Ovšem soupeř dnes dřel, bojoval a nevypustil nic, nedarovali nám ani centimetr ledu. Kluci dnes ukázali i charakter a týmovost."