JUN: PCE - PLZ 2:3

Junioři na půdě druhých Pardubic urvali cenné body!

Plzeň - Junioři se po přibližně dvoutýdenní odmlce opět vrátili mezi mantinely k soutěžnímu utkání, vyrazili na východní trip. Dnes se představili v Pardubicích.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

2:3
1:1, 0:1, 1:1

Branky a nahrávky: 20. Chára (Rouha, Bucek), 54. Antoníček (Šír, Rohlík) – 19. Čermák (Princl, Malát), 37. Čermák (Malát), 49. Princl (Čermák).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Vyšší tresty: Malák (PLZ) trest ve hře

Rozhodčí: Pilný - Maštalíř, Roischel

vyloučení
5:8
Využití
2:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
31:32
Diváci
90

HC Dynamo Pardubice

Nečas (Kraus) – Dubovčí, Oliva (C), Leder, Blažej (A), Jelínek, Secký, Kaštánek – Rouha, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný.

HC Škoda Plzeň

Micka (Pícl) – Jiříček, Pánek, Staněk, Kremláček, Kovářík, Malák (A) – Hollár, Kopic, Adamec, Šuhaj, Slanina, Čermák, Kolář (C), Tůma, Malát, Ženíšek, Kuchárik, Princl (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Micka 60 31 2 29 93,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Tomáš Čermák 2 1 3 3 0
Tomáš Hollar 0 0 0 0 0
David Jiříček 0 0 0 1 0
Filip Kolář 0 0 0 0 2
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Vladimír Kremláček 0 1 1 2 2
Daniel Kuchárik 0 0 0 0 2
Daniel Malák 0 0 0 1 27
Sebastián Malát 0 2 2 2 4
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 1 1 2 3 0
Jan Slanina 0 0 0 0 2
Ondřej Staněk 0 0 0 1 0
Vojtěch Šuhaj 0 0 0 0 0
Jan Tůma 0 0 0 0 2
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Do utkání vstoupili lépe hosté. Šuhaj se trhl hostující obraně a pádil na Nečase sám z pravé strany, ten dokázal zakročit. Podobně jako na druhé straně Micka, který likvidoval ramenem zakončení Rohlíka z osy hřiště. Následně si oba celky vyzkoušely početní výhodu, branek se ale diváci dočkali až při plných stavech. Jako první udeřil plzeňský Tomáš Čermák, jenž se dostal do samostatného úniku, který proměnil precizním blafákem. Jenže za minutu bylo srovnáno, když v přesilovce zamířil přesně k tyči z levého kruhu Dominik Chára. Po první části tak měli soupeři shodně k vítězství blízko i daleko.

Prostřední dějství odšpuntoval Tůma, jenž se zjevil sám mezi kruhy, jenže minul zařízení. Modrobílí poté museli ustát v oslabení, ve kterém nebezpečně pálil od modré Ledera. Následně navíc sami udeřili. Znovu to byl Tomáš Čermák, který obdržel pěknou přihrávku na levý kruh a propálil vše, co mu stálo v cestě. Z podobné pozice vzápětí střílel i Kremláček do poloodkryté klece domácích, náskok svých barev nezvýšil. Před druhou přestávkou to ještě dvakrát zkoušel od modré Malák v přesilové hře, drama ovšem pokračovalo.

Poslední dvacetiminutovku načal Tůma, který se na Nečase řítil sám z pravé strany, jenže neuspěl, stejně jako dorážející Adamec z druhé strany. Před Mickou zase operovali na brankovišti Šťastný a Kostka, ani oni ale skórem nepohnuli. To se povedlo až Marku Princlovi, paradoxně navíc v oslabení. Puk si našel ve středním pásmu, přebruslil obránce a zametl kotouč po rychlé kličce do sítě podél pardubického gólmana. Definitivní pojistku mohl v přečíslení přidat Adamec, pěkná střela skončila na rameni Nečase. A tak přišlo drama. Opět proti čtyřem hráli Východočeši, když se schovanou střelou na vzdálenější tyč prosadil Petr Antoníček. Dodat klid na hokejky Plzně mohl Kremláček, z mezikruží ale rozduněl pouze zadní mantinel. Téměř dvouminutová power-play již domácím k vyrovnání nepomohla a indiáni tak slaví cenné tři body.     

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): "Dnes to byl z obou stran velmi kvalitní zápas. Bylo vidět, že domácí jsou druzí v tabulce právem, mají opravdu výborný tým i herní projev. Jsem rád, že jsme utkání zvládli, v přesilovkách nás soupeř opravdu mačkal, měli je skvělé natrénované. Kluci to ale dnes odehráli velmi dobře, za výhru i předvedený výkon je musíme jen pochválit."