JUN: PLZ - LIT 1:2sn

Junioři smolně padli s Vervou

Plzeň - Mladí indiáni dnes načali již třetí hrací týden v rámci turnaje O Pohár DHL. Na svém ledě přivítali severočeský Litvínov.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

1:2sn
0:1, 1:0, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 27. Hollar (Šuhaj) – 7. Jouza (Bartoš), rozh. náj. Svoboda. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Šimán

vyloučení
6:6
Využití
0:0
střely na branku
40:18
Diváci
83

HC Škoda Plzeň

Micka (3.- 7. nájezd Pícl) – Jiříček, Pánek, Vajner, Kremláček, Kovářík, Malák – Kvasnička, Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj, Slanina, Čermák, Kolář, Tůma, Malát, Ženíšek, Princl.

HC Verva Litvínov

Zajíček (Zelenka) – Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Nikl, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Micka 65 18 1 17 94,44 0
Michal Pícl 0 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 2
Tomáš Čermák 0 0 0 -1 0
Tomáš Hollar 1 0 1 1 0
David Jiříček 0 0 0 0 0
Filip Kolář 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 2
Daniel Malák 0 0 0 1 2
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 0 0 0 1 0
Vojtěch Šuhaj 0 1 1 1 2
Jan Tůma 0 0 0 0 0
Stanislav Vajner 0 0 0 0 2
Adam Ženíšek 0 0 0 0 2

komentář

Jako první dnes zahrozili domácí, když Hollar našel zpoza branky u pravé tyče Tůmu, gólman Severočechů byl připraven. Litvínov mohl odpovědět v následné početní výhodě, jenže modrobílí nepřipustili ani jednu střelu na Micku. Udeřil tak až při rovnovážném počtu hráčů na ledě, když Bartoš od levého mantinelu oslovil mezi kruhy zcela osamoceného Daniela Jouzu, který zakončil kličkou do bekhendu. Domácí mohli odpovědět Adamcem, jeho rána z první z pravého kruhu ale skončila těsně mimo. Podobně se vedlo i Šuhajovi, jenž pálil z mezikruží po přistrčení od Maláta z pravého rohu. Těsně před první sirénou ještě modrobílí ubránili oslabení, aby sedm vteřin před koncem málem udeřil Tůma z vrcholu brankoviště. Přihrávka zpoza branky ovšem ani nadvakrát využita nebyla.

Prostřední dějství odšpuntoval nadvakrát Tůma. Nejprve zakončoval u pravé tyče, kde si Zajíček prostor pohlídal. Následně se plzeňský forvard dostal k zakončení i na pravém kruhu, také v této situaci na muže s maskou Severočechů nevyzrál. Ještě lepší pozici měl Kvasnička, který pláchl všem na ledě, klička do bekhendu ovšem na Zajíčka neplatila. Ten mohl být naopak v klidu po chvilce, když mezi kruhy zůstal osamocený Princl, zakončení šlo totiž mimo. Z podobné parkety ale svůj soustavný tlak Západočeši nakonec využili, konkrétně Tomáš Hollar. Dokonání obratu měl na holi při vlastním oslabení v přečíslení tři na jednoho Jiříček, Zajíček svůj tým podržel ramenem. Stejně jako později, když v přesilové hře pálil z osy hřiště Čermák po přistrčení od Maláta od levé tyče. Vše tak mohl potrestat Kroupa, který naskočil na led z trestné lavice a řítil se na Micku z levé strany, pokus ke vzdálenější tyči muž s maskou indiánů lapil.

Poslední část začínali černožlutí v přesilové hře, která se stala na šestašedesát vteřin dokonce dvojnásobnou. Paradoxně měl největší šancí ale Kopic, který se trhl po levé straně a donutil brankáře soupeře k těžkému zákroku. Ten se navíc vzápětí pouze ohlédl, když Ženíšek z levého kruhu trefil bližší tyč. Poloodkryté zařízení zase minul Kroupa, když dorážel na brankovišti. Podobně si vedl na druhé straně po pokusu Maláka od modré Čermák, jen mířil přesněji, do pravé tyče. Duel tak dospěl nakonec až do prodloužení, ve kterém tváří v tvář Mickovi našel pouze jeho lapačku Jindra a tedy i nájezdů. V nich hosté vedli již 2:0, avšak domácí vyrovnali. Rozuzlení tak přišlo až v sedmí sérii zásluhou Přemysla Svobody.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): "Bylo to opět o neproměňování šancí, to nám láme vaz. Dneska jsme soupeře semleli. První třetina od nás sice nebyla dobrá, pak jsme se ale zvedli, ale bohužel promarnili vše, co jsme měli. Nelze vyhrávat bez koncovky. Výkon byl slušný, samozřejmě nějaké chyby tam jsou, ale darujeme soupeřům šance tím, že neproměňujeme obrovské gólovky."

Radek Mrázek (HC Verva Litvínov): "To, že utkání dospělo až do nájezdů a vůbec prodloužení a že odtud vůbec vezeme nějaké body, je zásluhou pouze gólmana Zajíčka. Více nemám, co bych řekl."