JUN: KVA - PLZ 4:3pp

Junioři smazali tříbrankové manko v derby!

Plzeň - Mladí indiáni se vydali v rámci západočeského derby do Karlových Varů, navíc se jednalo o přímý souboj dvou celků na špici tabulky!

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

4:3p
1:0, 1:0, 1:3 - 1:0

Branky a nahrávky: 4. Konášek (Záruba), 25. Adámek (Záruba), 42. Novotný (Záruba, Kořán), 62. Rymon (Kořán) – 44. Malát (Kolda, Špaček), 55. Adamec (Špaček), 60. Jiříček (Čermák, Ženíšek). Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Vyšší tresty: Malák (PLZ) 10 min.

Rozhodčí: Kostourek – Baxa, Belko.

vyloučení
7:5
Využití
2:3
střely na branku
19:27
Diváci
85

HC Energie Karlovy Vary

Horák (Vít) – Benda, Kořán, Pohanka, Stejskal, Cestr – Záruba "A", Křehlík "A", Jiskra "C", Rozhon, Bačo, Novotný, Rymon, Adámek, Černý, Holub, Seidler, Šťastný, Konášek

HC Škoda Plzeň

Micka (Pícl) – Malák "A", Jiříček, Pánek, Špaček, Kovářík, Vajner – Malát, Čermák, Princl "C", Kvasnička, Ženíšek, Adamec, Kopic, Kolda, Šuhaj "A", Říha, Hollar

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Micka 61 19 4 15 78,95 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 -1 0
Tomáš Čermák 0 1 1 0 2
Tomáš Hollar 0 0 0 0 0
David Jiříček 1 0 1 0 2
Matěj Kolda 0 1 1 0 2
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 0 12
Sebastián Malát 1 0 1 -1 2
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Štěpán Říha 0 0 0 0 0
David Špaček 0 2 2 0 0
Vojtěch Šuhaj 0 0 0 -1 0
Stanislav Vajner 0 0 0 -1 0
Adam Ženíšek 0 1 1 -2 0

komentář

Jako první zahrozil v utkání hostující Říha, bekhendem si ale na domácího muže s maskou nepřišel. Na druhé straně natáhl ke střele z pravého kruhu Rozhon, Micka vyrazil. Poté se již skóre měnilo. Marek Konášek obdržel příhru na brankoviště, odkud z první zamířil přesně mezi betony. Energie navíc vybojovala brzy přesilovou hru, z té ovšem neudeřila. V největší šanci Karlovy Vary vykombinovaly palebnou pozici pro Bendu pár kroků za modrou, gólman indiánů svůj tým podržel. K němu se propracoval později Konášek, před zakončením byl zpacifikován obránci. Úvodní dějství tak fotbalově ovládli domácí.     

Prostřední periodu odšpuntovalo brzké hostující vyloučení a domácí trestali. Lukáš Adámek obdržel puk, namířil si to před Micku a rozvlnil síť. Plzeň mohla odpovědět taktéž ve výhodě, jenže tečovaná rána Maláka od modré nakonec skončila těsně mimo. Přesnější byla ze stejné parkety pumelice Jiříčka, zakročil ovšem Horák betonem. To muž s maskou indiánů zase čelil Konáškovi, jenž se před něj dokázal protáhnout. Před druhou sirénou to ještě zkusil Princl z mezikruží, stav se již neměnil.

Poslední dějství načal opět rychlý gól Energie v přesilové hře. To když David Novotný doklepl do sítě Mickou vyraženou ránu Záruby od modré. Ovšem Plzeň brzy kontrovala a začalo velké drama. Kolda oslovil po přejetí útočné modré z levé na pravou stranu Sebastiána Maláta a ten dal svým barvám naději. Dodat klid na hokejky svého týmu mohl z mezikruží Benda, muž s maskou Škody vyrazil. Energie následně musela do čtyř a skóre se opět o trochu ztenčilo. Václav Adamec projel velkou část hřiště až na osu útočné třetiny a zavěsil. Indiáni vzápětí přečkali oslabení a díky nedovolenému bránění brankáři Holuba těsně před třetí sirénou sami mohli zkusit hru bez brankáře proti čtyřem. A to se vyplatilo, když nejprve David Jiříček od modré minul zařízení, dvaadvacet sekund před koncem základní hrací doby ale již poslal derby do prodloužení.

V něm se nakonec po necelých sto sekundách radovala Energie, když se na brankoviště proháčkoval Dominik Rymon a našel mezírku mezi betony Micky. Škoda tak zůstává třetí o bod za právě Karlovými Vary, má ovšem dva duely k dobru. Vedoucí Mountfield má náskok bodů tří.    

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Dnes jsme viděli velmi dobré utkání s výborným soupeřem. Nám se podařilo získat tříbrankový náskok, věděli jsme však, že ani to nemusí stačit. My jsme pak udělali fauly, soupeř se díky tomu vrátil do hry. Jsme rádi za cenné vítězství, byť v prodloužení.

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): My jsme opět nezačali úplně dobře. Dostali jsme góly z oslabení. Do toho jsme se dostali sami naší neochotou tvrdě pracovat, prostě se ušpinit, když se nedá hrát hezký hokej. Ve třetí třetině jsem rád, že jsme vyrovnali v power-play. V prodloužení je to pak už o jedné šanci. Za bod jsme ale rádi.