JUN: PLZ - TRI 5:4pp

Junioři ustáli velkou přestřelku s Třincem!

Plzeň - Předposlední duel čekal na mladé indiány v rámci turnaje O Pohár DHL, na svém ledě přivítali Slezany.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

5:4p
2:1, 1:2, 1:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 18. Kremláček (Ženíšek, Říha), 18. Kvasnička (Marcel, Pánek), 36. Kremláček (Jiříček, Čermák), 47. Malák (Pánek, Ženíšek), 65. Kolda (Marcel) – 20. Mastič (Matiaško, Jenáček), 26. Matiaško (Vacula, Homola), 29. Pastor (Jobánek), 60. Matiaško (Vacula, Jobánek).
Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Rozhodčí: Svoboda – Pešek, Malý

vyloučení
2:3
Využití
0:0
střely na branku
48:28
Diváci
52

HC Škoda Plzeň

Micka (Pícl) – Špaček, Jiříček, Pánek, Kremláček, Kovářík, Malák (A) – Kvasnička, Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj (A), Říha, Kolda, Marcel, Čermák, Kolář (C), Tůma, Ženíšek.

HC Oceláři Třinec

Švehlák (Švancara) – Radzienciak, Jenáček, Vacula, Šulák (C), Hrůzek, Homola – Stránský, Pastor, Mikler, Geidl (A), Mastič, Konečný, Matiaško (A), Kašpárek, Jobánek, Procházka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Micka 65 28 4 24 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Tomáš Čermák 0 1 1 0 0
Tomáš Hollar 0 0 0 1 0
David Jiříček 0 1 1 3 0
Filip Kolář 0 0 0 1 0
Matěj Kolda 1 0 1 -1 0
Marek Kopic 0 0 0 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 2 0 2 1 0
Vlastimil Kvasnička 1 0 1 1 0
Daniel Malák 1 0 1 -1 0
Marcel Marcel 0 2 2 1 0
Tomáš Pánek 0 2 2 0 2
Štěpán Říha 0 1 1 -1 2
David Špaček 0 0 0 -1 0
Vojtěch Šuhaj 0 0 0 -2 0
Jan Tůma 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 0 2 2 1 0

komentář

První letošní vzájemný duel ovládli Plzeňští, kteří na ledě svého soka zvítězili 3:1. Dnes začali lépe Oceláři, když z levého kruhu pálil Jenáček, rána byla ale nakonec sražena mimo. Podobně skončila i šance Hrůzka mezi kruhy. Indiáni odpověděli Kvasničkou, který si sjel k levé tyči na příhru Kopice od zadního mantinelu, i Švehlák se nedal. Pak se ovšem již skóre měnilo, a to hned třikrát! Nejprve Vladimír Kremláček od modré rozvlnil síť ranou o brankovou konstrukci, aby za dalších dvanáct vteřin ihned po buly udeřil i Vlastimil Kvasnička. Jenže do úvodní sirény se Třinečtí stihli vrátit do zápasu, deset sekund před přestávkou zakončil do černého Maxim Mastič.      

Prostřední dějství odšpuntoval Říha z levého kruhu, avšak rána zamířila mimo. Lépe si vedl Michal Matiaško, který si na ose hřiště našel odražený kotouč a srovnal stav duelu. Brzy poté se dokonce hosté dočkali dokonalého obratu, když se zblízka prosadil David Pastor. Srovnán měl na holi Hollar, jenž sám před Švehlákem zkusil kličku do bekhendu, mezírku mezi betony následně nenašel. Více se vedlo opět Vladimíru Kremláčkovi, který na levé straně na modré měl spoustu času popojet směr brána a dělovou ránou srovnat stav střetnutí. Další obrat v zápase těsně pře sirénou málem ještě stihl Špaček, z levého kruhu po ráně z první ale nepřekonal přemisťujícího se muže s maskou Třince.

Poslední dvacetiminutovku načal Tůma z vrcholu brankoviště, po příhře z levé strany ovšem z první minul. Tvrdě a přesněji zase z levého kruhu pálil Šuhaj, Švehla vyrazil nad. Ujala se tak až další plzeňská rána od modré, nyní ta Daniela Maláka. Srovnat mohl v početní výhodě z mezikruží Jenáček, jenže z první minul. Nevedlo se ani Stránskému, který se zjevil za obranou Západočechů, svou střelu namířil jen do vyrážečky Micky. Ten se v poslední minutě při power-play blýskl i parádním zákrokem hokejkou proti dorážce Michala Matiaška na brankovišti, na tu druhou ale již dosáhnout nemohl. Základní hrací doba tak vítěze neurčila.

Vše tak rozsekl až třiadvacet vteřin před nájezdy Matěj Kolda, který tak svému celku přisoudil bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Michal Dvořák (HC Škoda Plzeň): "Po šedesáti minutách bod na obě strany zcela spravedlivý. Třinec i po dlouhé cestě začal dobře, zaskočil nás. My byli zcela nepřipravení, kluci, kteří měli být lídry, tak nehrají to, co by měli. Dnes byl náš nejlepší hráč jednoznačně Marcel - ročník 2003, zbytek by se měl za dnešní výkon stydět."

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Vyrovnané utkání nahoru - dolů. Nakonec to domácí dotáhli na vítězný gól v prodloužení."