DOR: PLZ - KLP 9:0

Dorost sestřelil PZ Kladno devíti góly!

Plzeň - Dalším soupeřem plzeňských dorostenců byl tým PZ Kladno. Po nezdaru v Litvínově si mladé pušky zpravily chuť a svého soka přejely rozdílem třídy.

HC Škoda Plzeň - PZ Kladno

9:0
3:0, 3:0, 3:0

Branky a nahrávky: 6. Špaček (Korčák, Šiler), 13. M. Soukup (Steinbrücker, Hauser), 16. Korčák (Šiler), 31. Hauser (Steinbrücker, Jánský), 31. Šiler (Korčák, Holý), 38. D. Soukup (Špaček, Hodinář), 42. Hauser (D. Soukup, Hodinář), 42. Šiler (Hodinář, Páník), 60. Houdek (Šiler, Matoušek)

Průběh utkání: 0:0, 9:0

Rozhodčí: Václav Kosnar – Tomáš Pešek, Lukáš Matys

vyloučení
1:6
Využití
4:0
střely na branku
70:13
Diváci
54

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (Bočan) – Schindler, Houdek, Lučan, Hodinář, Špaček (A), Páník (C), Jánský – Steinbrücker, Šiler, Hauser, D. Soukup (A), Korčák, M. Soukup, Matoušek, Václavík, Holý

PZ Kladno

Hykel (Liemann) – Melichna, Rubáček (C), Deniger, Horn – Zukriegel (A), Pospíšil, Cihelna, Hanousek (A), Jechumtál, Hrkal, Trojna, Redlich, Šilhavý, Kulich, Mikeska, Vosyka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 13 0 13 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Hauser 2 1 3 2 0
Jan Hodinář 0 2 2 2 0
Jakub Holý 0 1 1 3 0
Matěj Houdek 1 0 1 0 0
Martin Jánský 0 1 1 1 0
Matěj Korčák 1 2 3 3 0
Antonín Lučan 0 0 0 2 0
Aleš Matoušek 0 1 1 0 0
Adam Páník 0 2 2 1 0
Samuel Schindler 0 0 0 0 0
Marek Soukup 1 0 1 0 0
Dominik Soukup 1 0 1 2 0
Milan Steinbrücker 0 2 2 2 0
Jakub Šiler 2 3 5 3 0
David Špaček 1 1 2 4 0
Tomáš Václavík 0 0 0 0 2

komentář

Úvod utkání patřil dle předpokladů domácím hokejistům. Hned v první minutě zůstal na brankovišti nehlídaný Petr Hauser, ale ani nadvakrát brankáře Kladna nepřekonal. Úspěšný nebyl ani o minutu později Jakub Šiler, který velmi pohotově mezi kruhy tečnul střelu Páníka jen do výstroje Hykela. V další akci byl opět Petr Hauser, ten se řítil z pravé strany sám na brankáře, ale tomu jen vyprášil betony. V šesté minutě už ale ruce plzeňských fanoušků mohly vyletěl raketově vzhůru. Matěj Korčák skvělou přihrávkou našel volného Davida Špačka, který z osy hřiště poslal puk přesně k pravé tyči. 1:0. Druhá branka mohla přijít záhy, ale Václavík z levého kruhu střelu namířil do gólmana. Krátce před polovinou první třetiny zůstal na zadní tyči sám Matěj Korčák, ale i proti němu se skvěle vyznamenal Hykel, který se stačil včas přesunout. Druhá branka indiánů přišla až v početní výhodě. Nejprve v ní ale ujel sám v oslabení hostující Šilhavý, nicméně plzeňský brankář Lokajíček se překvapit nenechal. Z protiútoku Milan Steinbrücker viděl volného Marka Soukupa, který z pravého kruhu už měl poloodkrytou bránu. 2:0. To nadále ale nebylo v úvodní dvacetiminutovce vše. V 16. minutě Hykel chytil střelu Jakuba Šilera, ale proti dorážce volného Matěje Korčáka už byl bezmocný. 3:0. Závěr první třetiny nicméně patřil překvapivě hostům, avšak jak střela Kulicha, tak rána Stanislava Rubáčka v poslední minutě skončila na výborném Lokajíčkovi. 

Na začátku druhé části dohrávali hosté zbytek přesilové hry, ale nakonec to byli oni, kdo se musel bránit. Po lehkém přiťuknutí pálil ostře Petr Hauser, naštěstí pro brankáře jen doprostřed brány. Z další akce pálil zblízka Tomáš Václavík, ale ani on čtvrtou domácí branku nepřidal. Brankář Hykel, i když inkasoval tři branky předváděl neskutečný výkon. To potvrdil proti akci, kterou táhl Dominik Soukup, ten zpětnou přihrávkou oslovil opět Petra Hausera, ale proti jeho ráně se stačil bleskurychle hostující brankář přesunout. Až ve 31. minutě domácí odčarovali znovu nabité kouzlo Hykela. Milan Steinbrücker našel zpoza branky na brankovišti volného Petra Hausera, který poslal puk neomylně do pravého horního rohu. 4:0. Uběhlo pouhých 23 vteřin a indiáni dovršili nepopulárního bůra. Matěj Korčák našel na druhé vlně volného Jakuba Šilera, který už to neměl tak složité. 5:0. Šestou branku mohl přidat Marek Soukup, ale po kličce brankáři trefil jen boční síťku. Co se nepovedlo Markovi, povedlo se Dominikovi. Dominik Soukup nic složitého nevymýšlel, krátce za modrou čárou napřáhl ke střele a ta skončila až za záda bezmocného gólmana Kladna. 6:0. V závěru rozhodčí poslal Kladno do tří, ale další branka už nepadla. 

Na začátku poslední třetiny dohrávali domácí přesilovou hru a tu také hned využili. Petr Hauser vypálil z levého kruhu a trefil se naprosto přesně mezi betony brankáře. 7:0. Branka navíc padla v signalizovaném trestu, tak před Škodovkou byla další přesilová hra. A ta trvala jen 28 vteřin, jelikož se do útočného pásma probil Jan Hodinář, ten oslovil na pravém kruhu Jakuba Šilera, který přesnou ranou vstřelil druhou branku v zápase. 8:0. O chvilku později si zahráli početní výhodu i hráči Kladno, avšak Lokajíčka prakticky neohrozili. Po jejím skončení si z obrany hostů udělal dobrý den Dominik Soukup, ale tváří tvář brankáři už úspěšnější nebyl. Další slušnou příležitost měl na hokejce Aleš Matoušek, ale z malé blízkosti branku netrefil. Po něm měl na lopatě hattrick Petr Hauser, ale o kousek minul. O minutka později se Hauser proměnil do role nahrávače, skvělým pasem oslovil Dominika Soukupa, ale ten si vedl velmi podobně. Kvótu tří branek na třetinu nakonec Plzeň naplnila. V poslední minutě v početní výhodě pálil Jakub Šiler a před brankářem puk jemně tečnul Matěj Houdek, čímž skóre uzavřel do konečného stavu. 9:0. 

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Ve skupině máme pár slabších soupeřů, PZ Kladno je jedním z nich, kluci si vyzkoušeli spoustu věcí. 9:0 je dobrý výsledek, ale mohli jsme dát i více branek. Jak už to bývá s takovými soupeři, kluci spoustu akcí už zbytečně přehrávali, i když si hráči šance vypracovali, proměňování už bylo horší. Zápas jsme odehráli ve slušném tempu jak jsme chtěli, kluci nepřetahovali střídání, dávali si přihrávky, jen škoda to proměňování jak jsem říkal. Musíme se kvalitně připravit na těžší soupeře, kteří brzy přijdou. "

Pavel Křepelka (PZ Kladno): "Gratulace soupeři, Plzeň byla dnes jasně lepší a zaslouženě vyhrála. Já musím i přes prohru kluky pochválit, hráli v malém počtu na hranici svých možnosti. Měli jsme tu jen čtyři obránce a i tak do toho dali maximum. Bohužel to dopadlo, jak dopadlo. "