DOR: MTT - PLZ 2:6

Derby pro Škodovku! Dorost nastřílel Třemošné šest branek!

Třemošná - Na další zápas odvál vítr plzeňské dorostence do Třemošné nedaleko Plzně. Po vyrovnané první třetině se projevila vyšší kvalita indiánů, ti svému soupeři vstřelili celkem půltucet branek a po celkem jasné výhře se nadále vyhřívají na čele ELIOD extraligy.

HC Meteor Třemošná - HC Škoda Plzeň

2:6
2:2, 0:2, 0:2

Branky a nahrávky: 8. Sieger, 14. Pešek – 4. D. Soukup (Hauser), 20. Václavík (Jánský, Matoušek), 21. Šiler (D. Soukup, Hauser), 26. Hodinář (Korčák, M. Soukup), 48. Holý (M. Soukup), 53. Holý (Schindler, Matoušek)

Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1, 2:6

Rozhodčí: Martin Němec – Miroslav Šimán, Filip Sýkora

vyloučení
4:5
Využití
1:1
střely na branku
16:51
Diváci
92

HC Meteor Třemošná

Vondraš (Ženíšek) – Čarda, Dolhý, Šipla, Plecitý (A), Bláha, Balák, Albrecht – Beníšek, Šmíd, Sieger, Dvořák, Fiala, Krasanovský, Schindler, Pešek, Kaiser, Beránek (C)

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – Schindler, Houdek, Hodinář, Špaček (A), Páník (C), Jánský – Steinbrücker, Šiler, Hauser, D. Soukup (A), Korčák, M. Soukup, Matoušek, Václavík, Holý

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 60 16 2 14 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Hauser 0 2 2 2 2
Jan Hodinář 1 0 1 2 2
Jakub Holý 2 0 2 2 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 2
Martin Jánský 0 1 1 0 0
Matěj Korčák 0 1 1 1 0
Aleš Matoušek 0 2 2 1 0
Adam Páník 0 0 0 2 2
Samuel Schindler 0 1 1 1 0
Marek Soukup 0 2 2 2 0
Dominik Soukup 1 1 2 2 0
Milan Steinbrücker 0 0 0 1 2
Jakub Šiler 1 0 1 1 0
David Špaček 0 0 0 2 0
Tomáš Václavík 1 0 1 0 0

komentář

První šanci utkání měl obránce Škodovky David Špaček, ale z dobré pozice z mezikruží o kousek minul. Lépe si vedl o chvilku později Aleš Matoušek, ale přihrávku zpoza branky nedokázal lépe na přední tyči trefit, Vondraš se vyznamenal. Ani domácí Třemošná z první akce Bočana příliš nezaměstnala, Tobias Šipla napřáhl na modré čáře a puk jen těsně minul pravou tyč. Avšak z další akce už ve Sport Aréně zapršelo. Plzeň vyhrála buly v útočném pásmu a po rychlé střele se prosadil Dominik Soukup. 0:1. Záhy ovšem mohlo být vyrovnáno. Jiří Beníšek se dostal za záda obránců Škodovky, v samostatném úniku se rozhodl pro střelu na lapačku, ale branku o kousek netrefil. Hosté to nebrali jako velké varování a tak přišel trest. V přesilové hře se domácí opět dostali do situace v tváří tvář brankáři, nyní ujel Jakub Sieger a parádní kličkou poslal puk za záda Bočana. 1:1.  Indiáni se mohli bleskově vrátit do vedení, ale jak šikovná teč Jakuba Šilera, tak pokus Marka Soukupa z mezikruží brankou neskončili. Krátce za polovinou úvodní dvacetiminutovky dostali hosté možnost početní výhody, avšak většina pokusů Škody skončila na dobře bránících hráčů Meteoru. Jen Petr Hauser si našel místo, ale svou prudkou střelou jen vyprášil betony Vondraše. Ve čtrnácté minutě se dostali domácí do vedení a nutno uznat, že velice šťastnou brankou. Brankář Bočan byl po souboji o puk kousek mimo brankoviště, čehož se snažil využit nahozením z rohu ledové plochy Ondřej Pešek. Po jeho ráně si sám do brány puk zavezl brankář Škodovky. 2:1. Srovnání mohlo přijít z další přesilové hry, ale domácí ji opět perfektně ubránili. V závěru první periody Plzeň svého soupeře zamkla ve své třetině a z velkého tlaku přišlo srovnání. V poslední minutě vypálil od modré čáry Martin Jánský, Vondraš puk vyrazil jen k volnému Tomáši Václavikovi, hostující útočník už to pak neměl těžké. 2:2.

V prostřední části uběhlo pouhých patnáct vteřin a hosté opět převrátili skóre na svou stranu. V situaci dvou na jednoho našel Dominik Soukup na druhé vlně najetého Jakuba Šilera, který ranou z první trefil jackpot. 2:3. Plzeňští byli při chuti. V další šanci se sám před brankářem zjevil opět Jakub Šiler, ale střelou na zadní tyč tentokrát neuspěl. Z tlaku indiánů pramenil faul domácího Kaisera a Plzeň už tentokrát nabídnutou výhodu o jednoho hráče navíc využila. Jan Hodinář napřáhl na modré čáře až ke stropu haly a prudkou ranou propálil vše co mu stálo v cestě. 2:4. Nepopulárního bůra mohl vsítil Tomáš Václavík, který si navedl puk na střed hřiště, ale střelou švihem jen nechal vyniknout Vondraše. Plzeňskou šanci vystřídala akce domácího Beránka, ten dostal díky podklouznutí hostujícího beka spoustu prostoru, ale z nájezdy z levé strany trefil pouze tyč. Lépe si nevedl ani Adam Dvořák, jenž ještě nedávno hrál za Škodovku, ten obdržel skvělou přihrávku od zadního mantinelu, ale tentok krásný bonbon poslal nad branku. Na to se nemohl koukat Dominik Soukup, jenž vyslal takovou bombu, že si lidé mysleli, že začali znít zvony v kostele, jak touš zaduněl o mantinel za bránou. Z další akce vyrazil Vondraš Holého střelu jen k volnému Steinbrückerovi, ten ale k překvapení všech trefil jen boční síť. Poslední ránu ve druhé třetině vypustil Tomáš Václavík, ale na dvoubrankovém náskoku jeho mužstva už se nic nezměnilo. 

Zkraje třetí třetiny byl poslán za katr domácí Kaiser, avšak sami hráči Meteoru se mohli prosadit. Ve vlastním oslabení ujel Beránek s Dvořákem, nicméně druhý jmenovaný poslal kotouč jen do připravené lapačky Bočana. Po skončení početní nevýhody se prezentoval hezkou střelou z otočky Jakub Šiler, domácí brankář stál kde měl. Ve 48. minutě obdržel mezi kruhy přihrávku Jakub Holý a ten milimetrově přesně trefil pravý horní roh Vondrašovy brány. 2:5. Po vstřelené brance ale následovaly dva fauly krátce po sobě a Třemošná měla více než minutu přesilovou hru pět na tři. Tu nesehrála špatně, avšak Bočana všechny pokusy vykryl. Nejvíce se asi zapotil po akci Matyáše Krasanovského, který se před ní zjevil zcela sám, avšak útočník Meteoru branku přestřelil. O dvě minuty později Beránek z dobré pozice minul, čehož využili hosté k rychlému brejku. Jakub Holý si na ose hřiště navedl puk na bekhend a s velkou dávkou paní štěstěny překonal Vondraše pošesté. 2:6. Jakub Holý se poté přeměnil do role nahrávače, zpoza branky oslovil Matěje Korčáka, ten puk do sítě díky dobrému zákroku brankáře nedostal. Utkání se poté pomalu dohrávalo, šanci na zkompletování čistého hattricku měl opět Jakub Holý, ale z pravého kruhu nemířil přesně, jak by si asi představoval. A jelikož z poslední zajímavé situace pálil Steinbrücker těsně mimo, malé derby v poměru 6:2 ovládla plzeňská Škodovka.  

Ohlasy trenérů

Zdeněk Šmíd (HC Meteor Třemošná): "My jsme dneska sehráli dobré utkání, samozřejmě kvalita soupeře byla vyšší, která se postupně v zápase projevovala. Dostávali jsme se pod tlak, z čehož jsme dělali chyby, které utkání nakonec i rozhodly."

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Dobré utkání, takové plzeňské derby, spousta kluků od nás hraje za Meteor, ale i naopak hráči Třemošné hrají u nás. Zápas měl náboj, hrálo se hodně nahoru - dolů. Na začátku jsme se brzy dostali do vedení, ale následně našimi individuálními chybami jsme dali soupeři šanci. Třemošnou musím pochválit za obětavost. Bojovali, padali hráči do střel. My jsme měli velký problém dostřelit puk k brankáři, jelikož spoustu střel nám domácí zblokovali. Nakonec jsme se ale prosadili, za což jsme samozřejmě rádi."