DOR: PLZ - SLA 5:3

Dorost v těžkém utkání přetlačil pražskou Slavii!

Plzeň - Po nezdaru ve Vítkovicích přivítali na svém ledě plzeňští dorostenci pražskou Slavii. Zápas začali indiáni dobře, vedli 2:0, nicméně hosté třemi brankami skóre otočili ve svůj prospěch. Všechny body zůstali nakonec v Plzni, jelikož po dalším obratu ve skóre se radovala Škodovka v poměru 5:3.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

5:3
2:2, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 5. D. Soukup (Jiříček), 7. M. Soukup (Šiler, Hodinář), 37. Marcel (D. Soukup), 44. Dáňa (Šiler, Hodinář), 60. Houdek (D. Soukup, Hauser) – 18. Slavíček (Hamršmíd, Brummel), 20. Hamršmíd (Novák), 31. Hofmann (Skoupý, Palát)

Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:3, 5:3

Rozhodčí: Radka Růžičková – Michal Rubáš, Pavel Sedláček

vyloučení
7:4
Využití
1:2
střely na branku
34:33
Diváci
68

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – S. Schindler, Houdek, Jiříček, Hodinář, Páník, Jánský – Steinbrucker, Šiler, Dáňa (A), Hauser, D. Soukup (A), Korčák, Marcel (C), M. Soukup, N. Schindler, Holý

HC Slavia Praha

Volevecký (Vávra) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Slavíček (A), Malínek, Hamršmíd, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 60 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 1 1 2 1 2
Petr Hauser 0 1 1 2 0
Jan Hodinář 0 1 1 1 0
Jakub Holý 0 0 0 1 0
Matěj Houdek 1 0 1 3 2
Martin Jánský 0 0 0 -1 4
David Jiříček 0 1 1 3 0
Matěj Korčák 0 0 0 1 0
Marcel Marcel 1 0 1 1 4
Adam Páník 0 0 0 1 0
Samuel Schindler 0 0 0 -1 0
Nicolas Schindler 0 0 0 0 0
Marek Soukup 1 0 1 1 0
Dominik Soukup 1 2 3 2 2
Milan Steinbrücker 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 0 2 2 1 0

komentář

Zápas začal pozvolna. Do první větší šance se dostal až v páté minutě Dominik Soukup, ale z osy hřiště ho brankář vychytal. Plzeňský útočník si spravil chuť o půl minuty později, domácí útočník si od mantinelu vyjel na pravý kruh, odkud se trefil přesně mezi betony Voleveckého. O necelé dvě minuty záhy už Škodovka vedla o dvě branky. Po hezké přímočaré akci zůstal u pravé tyče zcela volný Marek Soukup, který se štěstím překonal hostujícího brankáře podruhé. Plzeň byla v laufu, pomohla jí k tomu i následná přesilová hra. V té pálil od modré David Jiříček, navrátilec do sestavy ovšem trefil jen beton gólmana. Slavia se do první vážnější situace dostala až ve čtrnácté minutě. Po chybě v domácí obraně zůstal mezi kruhy úplně volný Maxim Brummel, Bočan jeho střelu vytěsnil ramenem nad branku. Tahle situace jakoby sešívané probudila ze spánku, při další šanci zůstal sám před gólmanem Vojtěch Malínek, ten dorážel střelu ze střední vzdálenosti, avšak plzeňský brankář předvedl rychlý zákrok pravým betonem. Do třetice už to hostům vyšlo. V přesilové hře opět od modré čáry vypálil Brummel a pohotovou dorážkou korigoval stav Šimon Slavíček. A to stále nebylo vše. V poslední minutě napřáhl v útočném pásmu Jan Hamršmíd a s pomocí tyče srovnal s indiány účty. 

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji hráči z hlavního města, dobrou příležitost měl Vojtěch Malínek, Bočan se po jeho ráně jen ohlédl. Vzápětí se hezkou akcí prezentoval Mikuláš Skoupý, hostující hráč uháněl s pukem rozdávat radost, s ním se dostal až před gólmana, kterého jen tak tak nevykoupal do prázdné brány. Na opačném koutu po ráně Hausera nevěděl kde má kotouč Volevecký, ten nakonec udržel mezi betony. V polovině utkání se hostům povedl obrat v utkání. Nejdříve Bočan neskutečným přesunem na brankovišti ještě domácí zachránil, vzápětí proti ráně Jakuba Hofmanna byl už bezmocný. Stav utkání domácí ještě více zmrazil, v hlavách hráčů byl jistě duel, který odehráli minulý týden proti Mountfieldu. Podobný scénář se nicméně neopakoval. Škodovka srovnala krok tři minuty před koncem druhé třetiny, po ubráněném oslabení ujeli dva plzeňští hráči sami na brankáře, Dominik Soukup našel hokejku Marcela Marcela, který to následně už měl jednoduché. Více toho druhá perioda nenabídla a tak velké rozuzlení mělo přijít v závěrečné třetině. 

Poslední dějství načal střelou z vrcholu kruhu Marcel, avšak branku těsně minul. Opět do vedení mohla náhle i Slavia, Jan Hamršmíd měl spoustu prostoru mezi kruhy, ale trefil pouze prostředek brány. V následující minutě do hry vstoupili rozhodčí, hráčská lavice Slavie, ač protestovala jak mohla, nezabránila podruhé v zápase vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. Škodovka nabídnutou početní výhodu využila za dvanáct vteřin. Rána Jakuba Šilera se odrazila do mezikruží na hokejku Josefa Dáni, plzeňský útočník posléze puk dopravil bekhendem do sítě. Poté přišlo vyloučení i na domácí straně. Hosté měli dokonce k dispozici krátkou výhodu o dva muže, výsledkem toho byla pouze rána Jiřího Stejskala, který ranou z voleje trefil Bočana do hrudi. V 54. minutě měl obrovskou šanci kapitán sešívaných Tomáš Kluch, ten měl na hokejce puk a před sebou zcela prázdnou bránu, přesto se z gólu neradoval. Pražané to v závěru chtěli zkusit bez brankáře, nicméně k tomu je domácí ani nepustili. Naopak v poslední minutě vystřelil Matěj Houdek a svým druhým gólem v této sezóně dal razítko na vítězství svého celku. 

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Zápas jsme výborně rozehráli, vedli jsme o dvě branky. Díky našim zbytečným chybám to ale bylo po první třetině 2:2, čímž jsme soupeře dostali na koně. Myslím si, že kdybychom hosty v závěru první periody nepustili zpět do zápasu, tak to bylo klidné utkání. Do druhé třetiny jsme vstoupili špatně, dostali jsme třetí gól. V závěrečné třetině se nám podařilo skóre obrátit a dnešních tří bodů si velice ceníme. Byl to vyhecovaný, tvrdý zápas, nahoru - dolů a musím kluky za bojovnost pochválit. Nevzdali se, i když se to pro nás nevyvíjelo dobře. Všechny zápasy už jsou nyní těžké, my jsme po dvou prohrách potřebovali zabrat."

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): "Měli jsme špatný vstup do utkání, přestože jsme na to kluky připravovali, možná ta velká hala na ně měla vliv. Pak jsme se ale do zápasu vrátili. Myslím, že jsme hráli celkem dobře, i když nás bylo jen patnáct. Navíc na předzápasovém rozbruslení se ještě zranil Marek Vlasák, tak jsme museli trochu improvizovat. Dle mého rozhodl gól na 3:3, ten byl pro nás špatný. Následné vyloučení před gólem na 4:3, to nechci moc komentovat, ale ten krosček v závěru utkání už byl vrcholem. Nevím, zda tahle paní má vůbec pískat, už ohlasy před utkáním na ní nebyly dobré a dnešním výkonem je jenom potvrdila. Já ji viděl poprvé v životě a bylo to hodně špatný."