DOR: KOM - PLZ 2:7

Jako A-tým! Dorost si smlsl na Kometě!

Plzeň - Mladí indiáni v tomto týdnu poprvé uspěli v nadstavbě, dnes je čekal další těžký soupeř - brněnská Kometa.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

2:7
1:1, 1:3 0:3

Branky a nahrávky: 7. Brabenec (Šalé, Pigl), 25. Boltvan (Nesvadba) – 11. M. Soukup (Dáňa, Šiler), 31. Hauser (Marcel, D. Soukup), 38. Korčák (Holý, N. Schindler), 39. Šiler, 47. Hauser (Jiříček, D. Soukup), 52. D. Soukup (Hauser, Marcel), 55. Marcel (Jiříček, D. Soukup).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:7.

Rozhodčí: Brzobohatý – Král', Zábršová

vyloučení
8:3
Využití
0:1
střely na branku
23:42
Diváci
50

HC Kometa Brno

Schnattinger (Bizoň) – Vacek, Fajmon, Máša, Ulbricht, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Brabenec, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – S. Schindler, Houdek, Jiříček, Hodinář, Páník, Jánský – Steinbrücker, Šiler, Dáňa, Hauser, D. Soukup, Korčák, Marcel, M. Soukup, N. Schindler, Holý

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 60 23 2 21 91,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 1 1 2 0
Petr Hauser 2 1 3 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 2 2
Jakub Holý 0 1 1 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 2 0
Martin Jánský 0 0 0 0 2
David Jiříček 0 2 2 1 0
Matěj Korčák 1 0 1 0 0
Marcel Marcel 1 2 3 2 0
Adam Páník 0 0 0 2 0
Samuel Schindler 0 0 0 1 0
Nicolas Schindler 0 1 1 0 0
Marek Soukup 1 0 1 2 0
Dominik Soukup 1 3 4 2 0
Milan Steinbrücker 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 1 1 2 2 2

komentář

Poprvé v letošní sezóně zkřížili hokejky hráči Plzně a Brna. Lépe začali Západočeši, kteří v brzké početní výhodě pálili ze všech pozic, Schnattinger ale odolal. Tlak nadále stupňovali, skóre však paradoxně otevřeli domácí. Šále našel z pravého rohu před brankou Jakuba Brabence, jenž z první rozvlnil síť. Indiáni se dočkali po chvilce, kdy zmatků  před svatyní Brna využil Marek Soukup. Dokonán obrat mohl být vzápětí, poloprázdná klec ale byla minuta. Těsně před první sirénou naopak Plzeň ustála oslabení, do kabin se tak odcházelo za nerozhodnutého stavu.

Úvod prostřední periody znamenal pro Jihomoravany téměř minutu ve třech, avšak skóre zůstalo nezměněno. Jen co se ovšem dostali Brňané do plného počtu, udeřili. Konkrétně Adam Boltvan, který zamířil přesně z pravého kruhu. Navýšit náskok svých barev mohl brzy Horký, sám před Bočanem neuspěl. Poté se karta obrátila. Schnattinger neudržel ránu Marcela od modré a s rychlou dorážkou přispěchal Petr Hauser. Následně si sice muž s maskou Komety poradil se samostatným únikem, jenže vzápětí si pro něj Západočeši připravili své rychlé dvojité KO. Nejprve z levé strany do černého zamířil Matěj Korčák, aby po jedenácti vteřinách hry nabruslil do pásma Jakub Šiler a schovanou střelou přes obránce poslal svůj tým do trháku. 

Poslední dějství načal ve velké tutovce Horký, jenže poloodkrytou klec soupeře minul. Plzeň kontrovala v početní výhodě nastřelením tyče. Akce ovšem pokračovala a bůra trefil z levé strany ke vzdálenější tyči Petr Hauser. Půltucet zase zapsal Dominik Soukup, který využil brněnskou hru ve třech. Přesněji pár vteřin po návratu obou soupeřů na led zamířil z první z levého kruhu. Hosté ale nekončili. Svědčila jim i hra ve čtyřech, kterou mezi betony Schnattinger zakončil Marcel Marcel. Těsně před třetí sirénou ještě sám před domácí klecí neuspěl bekhendem Marek Soukup, mrzet ho to příliš nemuselo. Škoda totiž zvládla tento týden i druhé utkání a nadále se drží na dostřel čelu tabulky. 

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Myslím, že do 37. minuty jsme hráli agresivně a velmi slušně. Opět jsme vedli. Poté však zase hrubá chyba, gól, hned po vhazování dostaneme další a je to 4:2. Jak se říká, tak během několika sekund bylo z jednoho pohledu po zápase. Do třetí části jdeme s tím, že se o to ještě porveme. Měli jsme obrovskou šanci, jenže netrefili prázdnou bránu. Nedisciplinovaností jsme dostali hodně gólů v oslabení a výsledek je takový, jaký je. Strašně nás to štve a uvidíme dál.

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): Půlka zápasu byla vyrovnaná, měli jsme optickou převahu, ale bohužel jsme nestříleli. Když jsme prohrávali 1:2, tak jsme v půlce druhé třetiny střílet začali a napadaly nám branky. Třetí perioda se z mého pohledu jen dohrávala. Z naší strany dobrý výkon, kluci dobře bruslili. Musíme ale zlepšit tu koncovku.