DOR: PRE - PLZ 0:5

Povinnost splněna, dorost naděloval v Přerově!

Přerov - Plzeňské mladé pušky vyrazily na moravský trip. První zastávkou byl Přerov, kde indiáni dohrávali odložené sedmé kolo. V případě výhry by se svěřenci Petr Kořínka vyhoupli na čtvrté místo.

HC Zubr Přerov - HC Škoda Plzeň

0:5
0:4, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 2. D. Soukup (Korčák, Hodinář), 3. Holý (Matoušek, Steinbrücker), 3. Korčák (Dáňa), 14. N. Schindler (Hauser, M. Soukup), 38. Korčák (Páník, Hodinář)

Průběh utkání: 0:0, 0:5

Vyšší tresty: Buršík (PRE) - 10 min.

Rozhodčí: Filip Čech – Bohuslav Maloušek, Martin Hübl

vyloučení
1:2
Využití
0:1
střely na branku
24:36
Diváci
128

HC Zubr Přerov

Suchánek (Žůrek) – Kaprál, Koblížek, Svozil, Tomiga, Holík – Štíbr, Mašek, Brázda, Kuncek, Halík (C) , Hradil, Kuchta, Buršík, Mann, Jobánek (A), Šilhavý (A)

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (Bočan) – S. Schindler, Houdek, M. Matoušek, Hodinář, Páník (A), Jánský – Steinbrücker, Dáňa (C), Hauser, D. Soukup (A), Korčák, M. Soukup, A. Matoušek, N. Schindler, Kreuzman, Holý

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 24 0 24 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 1 1 2 0
Petr Hauser 0 1 1 1 2
Jan Hodinář 0 2 2 3 0
Jakub Holý 1 0 1 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Martin Jánský 0 0 0 0 2
Matěj Korčák 2 1 3 2 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Michal Matoušek 0 0 0 1 0
Aleš Matoušek 0 1 1 1 0
Adam Páník 0 1 1 3 0
Samuel Schindler 0 0 0 1 0
Nicolas Schindler 1 0 1 1 0
Marek Soukup 0 1 1 1 0
Dominik Soukup 1 0 1 2 0
Milan Steinbrücker 0 1 1 1 0

komentář

Plzeň přijela do Přerova po nepříliš povedeném utkání s Mladou Boleslaví. V sobotu na domácím ledě prohrála 1:3 a své zaváhání chtěla za každou cenu odčinit. Hosté byli dle postavení tabulky jasným favoritem, před zápasem se Západočeši pohybovali na šestém místě se získanými třiceti body, domácí Zubři byli s pouhými devíti body předposlední.

A jak postavení v tabulce napovídalo, tak utkání začalo. Již po 75 vteřinách Matěj Korčák oslovil Dominika Soukupa, který poprvé v zápase rozvlnil síť. Uběhla minuta a náskok indiánů už byl dvojnásobný, tentokrát do černého zamířil člen čtvrté útočné formace Jakub Holý. Po vhozeném buly ve středovém kruhu Škodovka opět vrhla své síly do útoku, Josef Dáňa se neukvapil, přesným pasem našel hůl Matěje Korčáka, který dostal potřetí v zápase puk za Suchánka. Na to domácí trenér zareagoval a vzal si oddechový čas. Zubři mohli následně zkorigovat skóre z početní výhody, ale Plzeň se ubránila. Hra se poté zklidnila, ale krátce za polovinou úvodní periody hosté opět udeřili. Nejproduktivnější hráč hostů Petr Hauser našel Nicolase Schindlera, jenž se trefil podruhé v sezóně, ale poprvé v plzeňském dresu. Paradoxně svou první branku dal v dresu Třemošné právě Plzni. Více toho úvodní dvacetiminutovka nenabídla, hosté si do šaten odnesli pohodový čtyřbrankový polštář. 

Prostřední část hry už nebyla tak bohatá na branky jak třetina předchozí. Hosté si v poklidu hlídali svůj náskok a domácí Zubry do vážnější situace nepouštěli. Velké vzrušení přinesla až druhá polovina druhé dvacetiminutovky. Za ostré naražení zezadu byl na dvě plus deset minut vyloučen domácí David Buršík a nabídnutou první početní výhodu v zápase dokázali indiáni využít. V první minutě přesilové hry stačil Suchánek své mužstvo ještě podržet, ale po přihrávce Adama Páník pálil přesně podruhé v zápase Matěj Korčák, čímž domácím Zubrům nadělil nepopulárního "bůra". 

Závěrečná třetina byla na zajímavé situace nejchudší. Ve hře kralovali oba brankáři, žádného gólu už se přítomní diváci nedočkali. Jan Lokajíček udržel počtvrté v sezóně čisté konto a i díky jeho důležitým zákrokům hosté vítězí v poklidu 5:0. Díky třem bodům poskočila Plzeň v tabulce na čtvrté místo, dva body za Boleslav. Indiáni se nyní přestěhují do Zlína, kde zítra odehrají další těžký duel.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): "Měli jsem výborný vstup do utkání jak herně, tak výsledkově. Tím jsme určili ráz zápasu. První třetina z naši strany byla velice slušná. Poté přišlo lehké uspokojení, kdy jsme měli i slabší chvilky v obraně. Naštěstí vše pochytal výborně chytající Lokajíček. Za výhru jsme rádi a už vyhlížíme zítřejší zápas ve Zlíně. "