DOR: PLZ - MBL 1:3

Dorost v prvním zápase v roce 2020 nestačil na Mladou Boleslav

Plzeň - Poprvé v novém roce vyjeli na led plzeňští dorostenci, soupeřem jim byli Bruslaři z Mladé Boleslavi. Hostující celek si v úvodní periodě vytvořil tříbrankový náskok, který po zbytek zápasů pečlivě hlídal. Škodovka se zmohla jen na čestný úspěch zásluhou Petra Hausera.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:3
0:3, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 50. Hauser (M. Soukup) – 8. Polák (Jasečko, Vochvest), 12. Plíšek (Haas), 16. Plíšek (Haas)

Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3

Vyšší tresty: Hodinář (PLZ) - 10 min

Rozhodčí: Lukáš Květoň – Aleš Vavruška, Josef Zimmermann

vyloučení
6:3
Využití
0:0
střely na branku
24:25
Diváci
95

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – S. Schindler, Houdek, M. Matoušek, Hodinář, Páník (A), Jánský – Steinbrücker, Dáňa (C), Hauser, D. Soukup (A), Korčák, M. Soukup, A. Matoušek, N. Schindler, Kreuzman, Holý

BK Mladá Boleslav

Šatný (J. Král) – Moravec, Křepelka (A), Vochvest, Jasečko (A), Rajgl, Hrouda – Sluka, Kredl, Peca, Pavlík, Hasman, Polák, Hruška, P. Král, Haas (C), Plíšek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 59 25 3 22 88,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Petr Hauser 1 0 1 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 0 12
Jakub Holý 0 0 0 -1 0
Matěj Houdek 0 0 0 -2 0
Martin Jánský 0 0 0 -1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 -1 0
Michal Matoušek 0 0 0 -1 0
Aleš Matoušek 0 0 0 -2 0
Adam Páník 0 0 0 0 0
Samuel Schindler 0 0 0 0 2
Nicolas Schindler 0 0 0 1 0
Marek Soukup 0 1 1 1 6
Dominik Soukup 0 0 0 -1 2
Milan Steinbrücker 0 0 0 -2 0

komentář

Utkání začalo opatrně, první šanci zápasu měl ve čtvrté minutě hostující Haas, ale v početní výhodě orazítkoval jen beton Bočana. Hostující kapitán byl velmi aktivní, v další šanci se řítil sám na brankáře, leč střelou doprostřed brány pouze nechal vyniknout plzeňského gólmana. Hostující tlak vyvrcholil o minutu později, na modré čáře napřáhl bývalý hráč Plzně Sebastián Jasečko, jeho prudkou ránu Bočan vyrazil jen k volnému Vojtěchu Polákovi, který to následně měl už snadné. Vzápětí mohli hosté přidat druhou branku, ale zcela volný Haas u levé tyč nedopravil puk do sítě. A tak se hostující 21 proměnila do role nahrávače, po objetí branky přihrál Haas na střed hřiště, odkud Bočana nekompromisně propálil Jindřich Plíšek. Plzeň se nechytla ani v následující přesilové hře, naopak po jejím skončení opět Haas našel Jindřicha Plíška, který střelou po ledě překvapil Bočana. Deset vteřin před první sirénou mohl snížit na rozdíl dvou branek Milan Steinbrücker, ale jeho střelu ke vzdálenější tyčce vyrazil Šatný svou vyrážečkou. 

Prostřední část odšpuntovali hosté opět náporem, na modré čáře dostal nabito Jasečko, jehož ostrou ránu na poslední chvíli vyrazil Bočan pravým betonem. Plzeňští odpověděli akcí po pravé straně, leč Dominik Soukup branku těsně minul. Stejný hráč se tlačil do šance v oslabení, metr za modrou čárou vyslal jedovku na Šatného, ten své mužstvo podržel. Krátce za polovinou zápasu útočil na hattrick hostující Plíšek, ale z mezikruží netrefil odkrytou část brány. Domácí v závěru třetiny přidali, k vidění byla velká šance Marka Soukupa, jenomže přehodit beton se mu nepodařilo. Lépe si nevedl ani Josef Dáňa, jenž střelou z levého kruhu trefil jen připravenou lapačku. 

Poslední dějství začali hosté čtyřminutovou přesilovou hrou, o tu se ale sami po minutě připravili vlastní nedisciplinovaností. Při hře ve čtyřech domácí obraně ujel agilní Oskar Haas, ale na zakončení už mu nezbývalo moc času. Plzeň už při plném počtu hráčů na ledě zahrozila šancí Petra Hausera, plzeňská devítka ale bekhendem z předbrankového prostoru nemířila přesně. Do černého nezamířil ani Nicolas Schindler, jenž po rychlém přečíslení pálil pouze doprostřed hostující svatyně. Brankář Šatný čisté konto v zápase neudržel, deset minut před koncem se nejlépe u pravé tyčky zorientoval Petr Hauser a plzeňský hráč poslal bekhendem touš pod horní tyčku. Na drama mohl zadělat dvě minuty před koncem Josef Dáňa, ale svým zakončením trefil jen dobře chytajícího Šatného. Bruslaři na západě Čech zvítězili 3:1 a na cestu domů si přibalili dárek v podobě tří bodů. 

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Utekla nám první třetina, ve který hrál soupeř velmi dobře. Aktivně bruslili, my jsme byli nedisciplinovaný, měli jsme spoustu vyloučených hráčů a Boleslav nám to potrestala. V zápase jsme se ani nedostávali do mnoha šancí, hosté velmi dobře bránili. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, nějaké šance jsme měli, bohužel v zakončení jsme poslední zápasy hodně špatní. Závěrečnou periodu jsme začali se čtyřminutovým vyloučením, posléze jsme dali gól a utkání zdramatizovali. Musíme pogratulovat soupeři, hrál velmi dobře s nasazením a zaslouženě vyhrál."

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu a tím jsme dali řád zápasu. I když jsme později v zápase měli menší výpadky, tak nám dobře zachytal brankář Šatný, který nás v zápase několikrát podržel. Zvládli jsme to dneska jako tým a za tři body jsme hrozně rádi."