DOR: PLZ - PAR 8:0

Dorost deklasoval Pardubice a slaví třetí výhru v řadě!

Plzeň - Po dvou výhrách na hřištích soupeře se plzeňští dorostenci vrátili opět na plzeňský led. Soupeřem jim byl pátý celek tabulky - Dynamo Pardubice.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

8:0
3:0, 1:0, 4:0

Branky a nahrávky: 9. D. Soukup (Páník, Hodinář), 17. D. Soukup (Dáňa, Páník), 19. Hauser (Šiler), 36. M. Soukup (Korčák, Hodinát), 41. Dáňa (Šiler), 42. D. Soukup (Páník, Hodinář), 51. Jánský (S. Schindler, Dáňa), 52. Šiler (M. Soukup)

Průběh utkání: 0:0, 8:0

Rozhodčí: Lukáš Květoň – Petr Hána, Filip Sýkora

vyloučení
4:3
Využití
2:0
střely na branku
44:18
Diváci
48

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček ) – Páník (A), Špaček, Hodinář, Houdek, S. Schindler, Jánský – Šiler, M. Soukup, Hauser, Dáňa, D. Soukup (A), Marcel (C), Korčák, Holý, N. Schindler, Steinbrücker

HC Dynamo Pardubice

Matěcha (Marossy) – Hebek, Vašíček, Panchartek, Joudal, Koudelka, Chabada (A), Špinka – Matuška, Paleček (A), Kubíček, Nekvinda, Kloz (C), Burda, Novotný, Půlpán, Štetka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 60 18 0 18 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 1 2 3 3 0
Petr Hauser 1 0 1 3 0
Jan Hodinář 0 3 3 3 0
Jakub Holý 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Martin Jánský 1 0 1 1 0
Matěj Korčák 0 1 1 0 2
Marcel Marcel 0 0 0 4 0
Adam Páník 0 3 3 5 2
Samuel Schindler 0 1 1 1 0
Nicolas Schindler 0 0 0 0 0
Marek Soukup 1 1 2 2 0
Dominik Soukup 3 0 3 4 0
Milan Steinbrücker 0 0 0 0 2
Jakub Šiler 1 2 3 3 0
David Špaček 0 0 0 0 2

komentář

Utkání začalo pěkně zostra, indiáni na svého soka vletěli a od první minuty byli lepším celkem. Zkraje zápasu hledal Jakub Šiler před brankou volného Hausera, ten ovšem před prázdnou bránou puk tečnul těsně vedle. Hosté vzápětí zahrozili akcí, kterou táhl podél mantinelu Kubíček, Bočan bez potíží vyrazil kotouč betonem. V osmé minutě Marcel zachoval klid na hokejce, našel na ose hřiště zcela volného Dominika Soukupa, ten ovšem trefil jen prostředek brány. O minutu později se už plzeňská desítka nicméně mohla začít radovat. Adam Páník ji přesným pasem našel rozjetou na pravé straně a z kruhu se Dominik Soukup trefil ke vzdálenější tyči. Z plzeňské aktivity pramenily fauly Dynama. První početní výhodu ještě Škodovka nevyužila, ale vzápětí druhou hned po třinácti vteřinách ano. Josef Dáňa oslovil od zadního mantinelu opět Dominika Soukupa a ten střelou tentokrát na bližší tyč zdvojnásobil domácí vedení. 78 vteřin před odchodem do šaten Jakub ŠIler hokejovou parádou našel na druhé tyči volného Petra Hausera, který upravil skóre po první třetině na rozdíl tří branek. 

Hráči Dynama mohli na začátku druhé třetiny snížit na rozdíl dvou branek, avšak po hezké akci Adama Palečky se vyznamenal Bočan reflexním zákrokem ramenem. Poté si slovo vzali opět modrobílí. Milan Steinbrücker za brankou vybojoval kotouč, ten předal před branku, kde byl zaparkovaný Petr Hauser, leč ten trefil jen beton brankáře. Po faulu Špačka si přesilovou hru zahráli i hosté, ale nevymysleli v ní vůbec nic. Naopak po jejím skončení jeli čtyři plzeňští hráči sami na jediného obránce Dynama, Jakub Šiler celou situaci vzal na sebe, Matěcha své mužstvo podržel. V další početní nevýhodě měla obrovskou šanci opět plzeňská sedmička, ta v samostatném úniku vykoupala brankáře, leč místo gólu zazvonila branková konstrukce. Plzeň nadále byla velmi aktivní, z další šance Korčák trefil opět jen břevno, avšak puk se odrazil k volnému Marku Soukupovi, který bekhendem našel mezeru mezi betony. Poslední šanci měl Petr Hauser, který šikovně tečoval ránu Houdka, černá guma skončila kousek vedle pravé tyče. 

Závěrečná třetina začala ve velkém domácím stylu. Hned v první minutě našel Jakub Šiler u druhé tyče volného Josefa Dáňu, který hostům nadělili nepopulárního "bůra". Uběhlo pouhých deset vteřin, Dominik Soukup se dostal před brankáře Matěchu a rychlou střelou vsítil svou třetí branku v zápase. Pardubice odpověděli střelou Tomáše Hebka v přesilové hře, ač se štěstím, tak nadále Bočan držel čisté konto. Na druhé straně měl sedmou branku na hokejce Jakub Šiler, který si sjel mezi kruhy, ale proti jeho ráně do vzduchu vylétla lapačka brankáře. Zmar hostů vykreslila situace, při které jeli tři na jednoho, nicméně hosté z ní nedokázali ani vystřelit. Krátce za polovinou poslední periody napřáhl na modré čáře Martin Jánský a jeho projektil skončil v pravé horním rohu, brankář Pardubic byl zcela bez šance. V následující minutě si puk pod svá bedra vzal Jakub Šiler a přesnou střelou zápěstím tentokrát vymetl pavučiny v levém horním rohu. Hosté se nezmohli v závěru z početní výhody ani na čestný úspěch a po jasné výhře 8:0 slaví plzeňští zisk tří bodů. 

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Ačkoliv výsledek 8:0 vypadá jednoznačně, tak zápas ze začátku a zkraje druhé třetiny byl nahoru dolů. Utkání se nám líbilo, hosté dobře bruslili, forčekovali. Musím ale své svěřence pochválit, měli jsme výborný pohyb a nasazení, kluci přesně plnili pokyny, které po nich chceme. Musíme jen to dostat do jejich hlav, že když do zápasu nastoupí s takovýmto nasazením jako dnes, tak se mohou rovnat s kýmkoliv."

Petr Hemský (HC Dynamo Pardubice): "Do zápasu jsme nastoupili podělaný, Plzeň byla jednoznačně lepší, my jsme se víceméně do ničeho nepustili, celý utkání jsme se hledali a bohužel to dopadlo jak to dopadlo. Prakticky jsme čekali co s námi soupeři předvede a tady je výsledek."