DOR: HAV - PLZ 5:4sn

Vyrovnané utkání v Havířově dospělo až k nájezdům, v nich dorost prohrál

Havířov - Trip plzeňský dorostenců pokračoval. Po otočeném utkání v Liberci cestovala parta Petra Kořínka tentokrát do dalekého Havířova.

AZ Residomo Havířov - HC Škoda Plzeň

5:4sn
2:2, 1:1, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 3. Moškoř (Pavlačka, Křivohlávek), 14. Kubík (Puzoň, Belan), 35. Makovec (Kremnický, Bílek), 55. Kubík (Becher, Belan), rozh. náj. Moškoř  – 2. D. Soukup (Marcel), 8. Šiler (Hauser), 38. Marcel (Mazanec, Hodinář), 42. M. Soukup

Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4, 5:4

Vyšší tresty: Křivohlávek (HAV), Páník (PLZ) - 10 min

Rozhodčí: Hykel – Návrat, Veselý

vyloučení
5:4
Využití
1:1
střely na branku
30:46
Diváci
92

AZ Residomo Havířov

Zlatnický (Nowak) – Kubíček R., Bílek, Kremnický, Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák, Kalina – Pavlačka (A), Kubík, Moškoř (C), Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak, Bárta, Belan

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – S. Schindler, Houdek, Kanta, Hodinář, Lučan, Páník (A), Jánský – Mazanec, Šiler, Dáňa, Hauser, D. Soukup, Kaiser, Marcel (C), M. Soukup, N. Schindler, Kreuzman, Holý

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 65 30 4 26 86,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Petr Hauser 0 1 1 0 2
Jan Hodinář 0 1 1 -1 0
Jakub Holý 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Martin Jánský 0 0 0 0 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jonáš Kanta 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Antonín Lučan 0 0 0 0 0
Marcel Marcel 1 1 2 1 0
Aleš Mazanec 0 1 1 -2 0
Adam Páník 0 0 0 1 12
Samuel Schindler 0 0 0 -1 0
Nicolas Schindler 0 0 0 0 0
Marek Soukup 1 0 1 1 0
Dominik Soukup 1 0 1 0 2
Jakub Šiler 1 0 1 1 2

komentář

Plzeň do utkání vstoupila pravou nohou. Již ve druhé minutě vyhrál Marcel buly přesně na hůl Dominika Soukupa, který ranou z první rozvlnil síť. Záhy byl ovšem vyloučen Petr Hauser a domácí nabídnutou početní výhodu využili již po sedmnácti vteřinách. Martin Pavlačka míchal s pukem za brankou Bočana, nakonec přesným pasem našel hůl Jana Moškoře, který se prosadil střelou pod horní tyčku. Vzápětí si přesilovou hru vyzkoušeli i hosté, ale prosadit se dokázali až krátce po ní. Jakub Šiler napřáhl na levém kruhu a brankář Zlatnický přes klubko těl nic neviděl. Navýšit náskok Škodovky mohl Josef Dáňa, avšak nepovedlo se. A tak pravidlo nedáš - dostaneš opět platilo. Nahození Puzoně šikovně tečoval mezi Bočanovy betony Martin Kubík. Hra se přelévala ze strany na stranu, nicméně v první třetině již branka nepadla, protože slibnou příležitost Kusaky dokázal mimo tři tyče vytěsnit plzeňský brankář. 

Prostřední dějství odšpuntovali hosté v početní výhodě, v té pálil Dominik Soukup, Zlatnický dokázal puk zastavit svou lapačkou. Branka nepadla ani na domácí straně, havířovští ujížděli ve dvou proti jedinému obránci, leč rána Bechera nechala vyniknout Bočana. Poté Křivohlávek nešetrně narazil na mantinel plzeňského kapitána Marcela, toho jel mstít Dominik Soukup. Od té chvíle se na ledové ploše přiostřilo a trestné lavice prakticky nezůstaly prázdné. Nerozhodný stav prolomil až pět minut za polovinou utkání domácí hokejisté, Adam Kremnický se s pukem vůbec nerozpakoval a jeho překvapivá rána skončila za zády plzeňského gólmana. Hosté mohli vzápětí srovnat, ale proti ráně Petra Hausera se skvěle přesunul Zlatnický. To se nakonec povedlo až v poslední šanci, odraženou střelu dorazil za bezmocného brankáře Marcel Marcel. Mírná satisfakce pro hostujícího kapitána. 

Do poslední dvacetiminutovky vstoupila Škodovka s pořádnou vervou. Již po jedenácti vteřinách dostali indiáni puk do sítě, ovšem branka nemohla být uznána. Síť nerozvlnil ani Josef Dáňa, který byl zcela sám na brankovišti. Dobrý vstup do třetiny přeci jen Západočeši proměnili ve vedoucí branku. Marek Soukup si sjel od mantinelu až před gólmana, toho si položil a záhy poslal kotouč do opuštěné klece. Opravdu oku lahodící akce. Zdvojnásobit plzeňské vedení mohl Marcel, který prchal sám na brankáře, ovšem tentokrát byl úspěšnější domácí maskovaný muž. Zápas jako na houpačce pokračoval, nyní byli na řadě hráči AZ, nicméně Kolat z mezikruží mířil nad branku. Na opačné straně mohl rozhodnout Jaroslav Kreuzman, leč odražený puk poslal jen do břevna. Utkání nakonec muselo rozhodnout nastavený čas, jelikož pět minut před koncem Bočan kotouč vyrazil pouze k volnému Martinu Kubíkovi, který černou gumu poslal do brány pod ležícím brankářem. 

Bod navíc mohl indiánům vystřelit obránce Martin Jánský, který jel sám na brankáře, ovšem puk poslal jen do betonu brankáře. Havířovští zase jeli ve dvou proti jednomu, Moškoř nabídl zakončení Bártovi, na poslední chvíli Bočan puk zalehl v brankovišti. A tak o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich bod navíc přiřkl domácím Jan Moškoř, který ve druhé sérii vstřelil vítěznou branku. 

Ohlasy trenérů

Tomáš Urbánek (AZ Havířov): "Přijel k nám třetí tým tabulky, v podstatě v plné sestavě, takže jsme rádi, že jsme urvali vítězství. Na druhou stranu to dneska, myslím, nebylo jenom až tak o hokeji. Přispěli jsme k tomu jak my, tak soupeř a svou mírou i rozhodčí. Tolik nepotrestaných škaredých a zákeřných zákroků dlouho nebylo k vidění. A to mělo vliv i na samotný hokej. Jsme rádi, že i když nás soupeř přestřílel, tak jsme se dvakrát vrátili do hry. Soupeř byl i silovější, v soubojích nás většinou přetlačil. Ale v nájezdech jsme, díky gólmanovi a dvěma krásným gólům, brali dva body. Vyhráli jsme šesté utkání v řadě, z toho páté doma, přičemž tady nebyl snadný soupeř. Se všemi jsme dokázali držet krok a i to nás moc těš. Máme teď obtížné období, šest zápasů v deseti dnech, takže musíme vzít všechny síly a dobře se připravit už na zítřejší zápas."

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): "Dnes to bylo velmi bojovné utkání z obou stran. Hodně osobních soubojů a emocí. My jsme bohužel v důležitých momentech zápasu nedokázali soupeře golově potrestat. Příležitostí jsme měli dost a sami jsme lacině inkasovali. V neproměňování šancí jsme pokračovali v prodloužení i nájezdech a proto je výsledek jaký je. Soupeři gratulujeme k zisku dvou bodů."