DOR: PLZ - HBR 5:1

Dorostenci zlomili odpor Havlíčkova Brodu ve třetí třetině!

Plzeň - Po týdnu se vrátili do akce plzeňští dorostenci. Soupeřem jim byl poslední celek tabulky - Havlíčkův Brod. Zápas Davida s Goliášem byl dvě třetiny překvapivě vyrovnaný, v závěrečné periodě se ale indiáni dokázali třikrát prosadit a svého soka přetlačit v poměru 5:1.

HC Škoda Plzeň - HC Rebel Havlíčkův Brod

5:1
0:0, 2:1, 3:0

Branky a nahrávky: 22. M. Soukup (Hauser, N. Schindler), 37. Dáňa (Páník), 46. Hořejší (Steinbrücker), 50. Hauser (Houdek, N. Schindler), 58. Holý (Hauser, M. Soukup) – 38. Krejčí (Rauš)

Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 5:1

Rozhodčí: Jakub Zeliska – Michal Kovář, Tomáš Nekvapil

vyloučení
3:6
Využití
1:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
43:15
Diváci
66

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (Bočan) – S. Schindler, Houdek, Černý, Hodinář, Páník (A), Jánský – Steinbrucker, Dáňa (A), Hauser, Korčák, Marcel (C), M. Soukup, Hořejší, N. Schindler, Holý

HC Rebel Havlíčkův Brod

Tuček (Kubík) – Jakubec, Besmák, Fišer, Zych (C), Vaněček, Kuchta, Číhal, Kutlvašr – Dymák (A), Rauš (A), Janko, Holenda, T. Krejší, D. Krejší, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 15 1 14 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Samuel Černý 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 1 0 1 1 0
Petr Hauser 1 2 3 2 0
Jan Hodinář 0 0 0 2 0
Jakub Holý 1 0 1 0 0
Marek Hořejší 1 0 1 0 0
Matěj Houdek 0 1 1 2 2
Martin Jánský 0 0 0 -1 0
Matěj Korčák 0 0 0 2 0
Marcel Marcel 0 0 0 0 2
Adam Páník 0 1 1 2 0
Samuel Schindler 0 0 0 1 0
Nicolas Schindler 0 2 2 1 2
Marek Soukup 1 1 2 2 0
Milan Steinbrücker 0 1 1 0 0

komentář

Plzeň od prvních minut ukazovala svoji sílu. V úvodní šanci zápasu se ocitl Marek Soukup, jeho střelu Tuček vyrazil pouze k volnému Hauserovi, který z těžké pozice netrefil poodkrytou část brány. V další zajímavé akci si do útočné třetiny nabruslil Jakub Holý, následnou hezkou kličkou se zbavil obránce, nicméně bekhendem síť nerozvlnil. Stejný hráč byl na konci rychlé akce na jeden dotek, plzeňský útočník střílel z pravé strany pouze do lapačky brankáře. V polovině periody pálil v přesilové hře Hauser, jehož střela jen těsně minula pravou tyč. Hosté se osmělovali pomalu, první vážnější šanci měl na hokejce obránce Číhal, leč Lokajíček se překvapit nenechal. A když v předposlední minutě nevyužil možnost trestného střílení Petr Hauser, odcházela obě mužstva do šaten po první třetině za bezbrankového stavu. 

Prostřední část začala z plzeňského pohledu nejlépe jak mohla. Po minutě hry našel od zadního mantinelu Petr Hauser před brankou volného Marka Soukupa a ten se trefil přesně k levé tyči. Vedení indiánů ovšem nemuselo mít dlouhého trvání. V následující minutě byl mezi kruhy zcela volný Bačkovský a gólman  Lokajíček se vyznamenal skvělými zákroky. Škodovka mohla vzápětí své vedení navýšit z přesilové hry pět na tři, leč střely Páníka se Soukupem v brance neskončily. Paradoxně druhé branky se Plzeň dočkala ve vlastním oslabení. Adam Páník přesnou přihrávkou vysunul Josefa Dáňu, který se z úniku nemýlil. Poslední slovo druhé třetiny nicméně řekli hosté z Havlíčkova Brodu. Domácí obrana zachybovala na modré čáře, po rychlém předání puku jel sám na Lokajíčka Tomáš Čermák a střelou pod horní dal utkání novou zápletku. 

Třetí část hry odšpuntoval kapitán Marcel, jenž z levého kruhu orazítkoval pravou tyč. Záhy se před brankáře Tučka cpal Petr Hauser, nicméně bekhendovou kličku nedotáhl do zdárného konce. Z další akce už se ovšem Škodovka mohla začít radovat. Marek Hořejší vyšachoval celou obranu Havlíčkova Brodu a po střele k pravé tyči měla Plzeň opět náskok dvou branek. Pro hráče to byla první trefa v extralize dorostu. A to stále nebylo z domácí strany vše. V padesáté minutě hrála plzeňská družina početní výhodu a po ráně Houdka hostující gólman vůbec nevěděl kde je kotouč, ten se příhodně odrazil k volnému Petru Hauserovi, který ho z levé stran uklidil do sítě. Vzápětí hráli domácí další přesilovou hru, ale v ní Adam Páník pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Nepopulárního "bůra" hosté dočkali krátce před koncem zápasu, když na konci plzeňské souhry byl Jakub Holý. Více toho utkání nenabídlo a domácí hokejisté vítězí 5:1.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Havlíčkův Brod byl před zápasem na spodku tabulky. Soupeř hrál velmi bojovně, hodně do těla. My jsme s jejich hrou měli dvě třetiny problémy. Další fakt byly přesilové hry, které jsme do té doby nedokázali využít. Stále to v té době bylo o pouhou jednu branku. Ve třetí třetině jsme se konečně dokázali prosadit střelecky. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli. Teď nás čeká pauza a my se musíme připravit na další těžké utkání."

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): "Odehráli jsme dobrý zápas, hráči bojovali. Ve třetí třetině nám bohužel došly síly, nestíhali jsme a na útoky už nám chyběl řečený fyzický fond."