DOR: SLA - PLZ 0:5

Skvělý David Bočan v bráně + hattrick Petra Hausera = jasná výhra v Edenu!

Praha - Po reprezentační přestávce se do akce zapojily mládežnické celky. Dorost indiánů zamířil do hlavního města, kde své hokejky střetl s pražskou Slavií. Škodovka již po čtyřech minutách vedla o dvě branky, což dalo utkání jasný ráz. Hrdinou zápasu byl Petr Hauser, jenž si připsal na svůj účet hattrick a navrch přidal ještě jednu asistenci.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

0:5
0:2, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 2. Šiler (Hauser), 4. Hauser, 26. Kreuzman (Steinbrücker, Holý), 53. Hauser (Šiler), 60. Hauser (Steinbrücker, N. Schindler)

Průběh utkání: 0:0, 0:5

Rozhodčí: Battěk – Dědek, Hradil

vyloučení
4:4
Využití
0:0
střely na branku
26:36
Diváci
65

HC Slavia Praha

Pittr (Náhončík) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl, Vymětal

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – S. Schindler, Kanta, Matoušek, Páník (A), Černý, Jánský – Steinbrücker, Šiler, Dáňa, Hauser, D. Soukup (A), Marcel (C), M. Soukup, N. Schindler, Kreuzman, Holý

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 60 26 0 26 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Samuel Černý 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Petr Hauser 3 1 4 4 2
Jakub Holý 0 1 1 1 4
Martin Jánský 0 0 0 3 0
Jonáš Kanta 0 0 0 1 0
Jaroslav Kreuzman 1 0 1 1 0
Marcel Marcel 0 0 0 0 2
Michal Matoušek 0 0 0 3 0
Adam Páník 0 0 0 1 0
Samuel Schindler 0 0 0 2 0
Nicolas Schindler 0 1 1 1 0
Marek Soukup 0 0 0 2 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Milan Steinbrücker 0 2 2 3 0
Jakub Šiler 1 1 2 3 0

komentář

Škodovka zkraje zápasu na nic nečekala a na svého soupeře doslova vlétla. Již ve druhé minutě napadl Hauser domácí rozehrávku, puk se posléze dostal mezi kruhy k Jakubu Šilerovi a ten brankáře překonal forhendovou kličkou. Za další dvě minuty už modrobílí vedli o dvě branky. Slavia měla kotouč pod kontrolou ve vlastní třetině, avšak další nepřesný pas si pro sebe uzmul Petr Hauser a tentokrát zakončil sám k bližší tyči. Indiáni nadále byli velice aktivní, nicméně šance měli i sešívaní. Maxim Brummel se dokázal dostat s kotoučem do střelecké pozice, ale do černého nezamířil. Lépe si nevedl ani obránce Weitz, proti kterému do vzduchu vylétla lapačka Bočana. Po chvíli měli hosté na hokejce třetí gól, leč Dominik Soukup orazítkoval jen brankovou konstrukci. Do konce úvodní části si obě mužstva vyměnila po jedné početní výhodě, v těch kralovali oba gólmani.

Druhou periodu zahájili opět lépe plzeňští, po akci Marka Soukupa vyzkoušel pozornost Pittra Petr Hauser, leč nyní byl úspěšnější slávistický brankář. Plzeň následně ubránila další početní výhodu a už při rovnovážném stavu vstřelila třetí branku. Za levým kruhem napřáhl Milan Steinbrücker, Pittr puk vyrazil pouze k volnému Jaroslavovi Kreuzmanovi, který už si s kotoučem věděl rady. Krátce za polovinou utkání vypálil od modré Martin Jánský, černá guma skončila v rukavici muže s maskou. V závěru třetiny dostala Škoda možnost přesilové hry, v té měl ovšem šanci Jakub Štancl. Domácí hráč si najel až před Bočana, který ovšem proti jeho ráně vystrčil svůj beton. Největší šance zápasu Slavie přišla pět vteřin před koncem prostřední části. Po akci Brummela se dostal k dorážce na brankovišti Matěj Kvasnička, maskovaný muž Západočechů se ovšem neskutečně roztáhl na brankovišti a zabránil jasnému gólu.

Na začátku třetí dvacetiminutovky vypálil Kreuzman a podruhé v zápase Pittra zachránila branková konstrukce. Škodovka pokračovala ve své aktivní hře a s přehledem si hlídala svůj vypracovaný náskok. Ba navíc ho i vylepšila. Nejprve domácího Vlasáka dalším reflexním zákrokem vychytal Bočan, puk se posléze dostal na druhou stranu, Petr Hauser ho švihem poslal na bránu a mohl se radovat ze své druhé branky v zápase. Nepopulárního "bůra" mohl Slavii uštědřit Jakub Holý, ale z jasné pozice nechal vyniknout Pittra. Definitivu výsledku dal dvanáct vteřin před závěrečným hvizdem muž zápasu Petr Hauser, který bekhendovou dorážkou překonal ležícího brankáře a dokonal hattrick. Indiáni vyhráli v Edenu jasně 5:0 a do tabulky si připisují cenné tři body. 

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): "Zápas rozhodl náš nepovedený začátek. Dvě hrubé chyby ovlivnily celé utkání. My jsme věděli, že je Plzeň silná. Kvalita je na jejich straně, ale soupeře jsme zbytečně pustili na koně. Dokázali potrestat naše chyby a poté byli uvolněnější. Zápas jsme poté dohrávali v křeči."

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Po dvou prohrách jsme měli čas s kluky v reprezentační přestávce pracovat. Kluci v zápase plnili přesně to, co jsme po nich chtěli. Byl to z naší strany bojovný a výborný výkon. Napadali nám tam i nějaké branky, takže velká spokojenost."