DOR: PLZ - KOM 10:1

Dorost nasázel Kometě deset branek!

Plzeň - Po jasné čtvrteční výhře na Slavii čekal na plzeňské dorostence další těžký zápas. Na západ Čech přijela Kometa Brno. Utkání ovšem mělo jasný průběh a indiáni po drtivé výhře 10:1 slaví zisk dalších tří bodů.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

10:1
2:0, 2:0, 6:1

Branky a nahrávky: 4. Hauser (M. Soukup, Šiler), 14. Dáňa (Marcel, D. Soukup), 30. M. Soukup (Šiler, Hauser), 30. Marcel (S. Schindler, D. Soukup), 43. Šiler (M. Soukup, S. Schindler), 44. N. Schindler (Holý, Kanta), 47. Hauser (Kanta), 48. D. Soukup (Hodinář, Páník), 54. Marcel (Páník), 57. D. Soukup (Dáňa, Kanta) – 42. Fajmon (Šalé, Sedláček)

Průběh utkání: 0:0, 4:0, 4:1, 10:1

Vyšší tresty: Adam Horký (KOM) - 5 min + DKU

Rozhodčí: Jan Červenka – Michal Kovář, Tomáš Nekvapil

vyloučení
5:4
Využití
3:0
střely na branku
52:20
Diváci
101

HC Škoda Plzeň

Bočan (Mečl) – S. Schindler, Kanta, Matoušek, Hodinář, Páník (A), Černý, Jánský – Steinbrucker, Šiler, Dáňa, Hauser, D. Soukup, Marcel (C), M. Soukup, N. Schindler, Kreuzman, Holý

HC Kometa Brno

Bizoň (31. Schnattinger) – Řehák (A), Fajmon, Běhůnek, Ulbricht, Němec, Svoboda – Nesvadba, Otava, Šalé, Sever (A), Sedláček, Horký (C), Pigl, Harmim, Boltvan

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 60 20 1 19 95,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Samuel Černý 0 0 0 2 0
Josef Dáňa 1 1 2 2 0
Petr Hauser 2 1 3 3 0
Jan Hodinář 0 1 1 -1 0
Jakub Holý 0 1 1 1 2
Martin Jánský 0 0 0 1 4
Jonáš Kanta 0 3 3 3 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Marcel Marcel 2 1 3 3 0
Michal Matoušek 0 0 0 3 0
Adam Páník 0 2 2 1 2
Samuel Schindler 0 2 2 2 0
Nicolas Schindler 1 0 1 1 0
Marek Soukup 1 2 3 3 0
Dominik Soukup 2 2 4 2 0
Milan Steinbrücker 0 0 0 1 0
Jakub Šiler 1 2 3 3 0

komentář

Začátek zápasu patřil domácím. Již po dvaceti vteřinách pálil od modré čáry Dominik Soukup, v permanenci byla lapačka Bizoně. Z další šance už se dostala Plzeň do vedení. Hosté nepřesně rozehráli, puk si pro sebe vzal Marek Soukup. Jeho ránu hostující brankář vyrazil pouze k volnému Petru Hauserovi, který se z úhlu nemýlil. Brno odpovědělo akcí, kterou táhl Martin Pigl, leč jeho bekhendová střela neměla gólové parametry. Vzápětí si obě mužstva vyměnila po jedné početní výhodě, nicméně skóre se nezměnilo. Vyrovnat nedokázal ani Patrik Fajmon, jehož jedovatá rána zápěstím protáhla Bočana. Ve čtrnácté minutě u levého mantinelu vybojoval puk Marcel, ten následně předal mezi kruhy Josefu Dáňovi, který se nemýlil. Ke konci třetiny dostala Škodovka možnost ještě jedné přesilové hry, v ní puk nebezpečně tečoval mezi kruhy Marcel, Bizoň byl v pozoru. Po první periodě tak indiáni vedli o dvě branky. 

Druhou třetinu začali hosté sebevědoměji, zkraje měl velkou šanci Viktor Nesvadba, ale sám proti Bočanovi bekhendem nepochodil. Další střelou prověřil domácího brankáře František Němec, maskovaný muž Škodovky zakročil pravým betonem. Naděje Komety ovšem zhasly po fauly Adama Horkého, ten kolem sestřelil plzeňského hráče a za svůj faul dostal od rozhodčích trest na pět minut plus do konce utkání. Indiáni nabídnutou šanci využili hned dvakrát. Nejprve po střele Šilera dorazil puk za bezmocného brankáře Marek Soukup, na jeho zásah navázal o 44 vteřin později Marcel Marcel, jenž tentokrát dorážel z osy hřiště střelu Samuela Schindlera. To už bylo na brankáře Bizoně moc a raději své místo přenechal Schnattingerovi. Brno mohlo vstřelit první branku dvě minuty před koncem prostředního dějství, do samostatného úniku se dostal Eduard Šalé, leč jeho střelu dokázal mimo tři tyče vytěsnit Bočan.

Závěrečnou dvacetiminutovku odšpuntovala dvojnásobná přesilová hra Komety, tu sice hráči Brna nevyužili, ale prosadili se těsně po ní. Patrik Fajmon dostal prostor mezi kruhy a jedovatou střelou se trefil přesně k levé tyči. Odpověď Škodovky přišla za 26 vteřin. Jakub Šiler si nabruslil na střed hřiště a přesným šípem prostřelil poprvé Schnattingera. Ve stejné minutě po akci Marcela přestřelil prázdnou bránu Dominik Soukup, avšak z další akce už Kometa měla v bráně půltucet. Jakub Holý vystřelil z pravé strany a puk dorazil z pohotové dorážky Nicolas Schindler. Modrobílí byli v laufu, sedmou a svou druhou trefou v zápase navýšil plzeňské vedení Petr Hauser, který se prezentoval milimetrovou střelou z levého kruhu. V minutě následující nechtěl být zahanben Dominik Soukup, ten se trefil ze stejné pozice, avšak s jediném rozdílem, místo šibenice se prosadil střelou k pravé tyči. Při Plzni stála i paní štěstěna. Marcel Marcel si v další šanci nabruslil do útočného pásma, puk si prohodil kolem obránce a následně černá guma po krkolomné cestě skončila za zády Schnattingera. Definitivní podobu výsledku dal opět Dominik Soukup. Jonáš Kanta vystihl špatnou hostující rozehrávku, plzeňská desítka si poté vzala puk pod svá křídla a další přesnou ranou zaokrouhlila skóre na 10:1. 

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Dobré utkání z naší strany. Navázali jsme na čtvrteční zápas proti Slavii. Kluci hodně forčekovali, napadali a byli aktivní. Napadaly nám tam hezké branky, hráče musím pochválit. Hráli jsme jako tým a takto byl to mělo vypadat. Zítra nás čeká Přerov a my se na ně musíme dobře připravit. Teď nás obecně čeká hodně zápasů krátce po sobě, s pokorou jdeme dále."

Marek Moskal (HC Kometa Brno): "Bez komentáře."