JUN: CHM - PLZ 6:4

Junioři načali DHL Superpohár prohrou

Plzeň - Mladí indiáni vstoupili do další části soutěže prohrou, přestože svého soupeře více jak dvojnásobně přestříleli.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň

6:4
2:2, 1:1, 3:1

Branky a nahrávky: 6. Vrhel (Berčík), 15. Kulich (Koláček, D. Houdek), 40. Berčík (Vrhel, Šuráň), 48. Popelka (Pech), 52. Berčík (Jungvirt, D. Houdek), 60. Vrhel (Šuráň) – 9. Čermák, 12. Malák (Šuhaj), 34. Jiříček (Přikryl, Čermák), 60. Matiášek (Přikryl). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Rozhodčí: Pavlovič – Komárek, Šimánek

vyloučení
3:2
Využití
1:1
střely na branku
18:42
Diváci
103

Piráti Chomutov

Běhula (Petržílka) – Šuráň, Ludvík, Ferbas, D. Houdek, Vaněk, Jungvirt – Švec, Pavlák, Vrhel, Popelka, Prokop, Veselý, Berčík, Koláček, Svoboda, Lobodowski, Kulich, Pech.

HC Škoda Plzeň

Micka (Pícl) – M. Houdek, Šiller, Jiříček, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Kopic, Adamec, Šuhaj, Kolda, Marcel, Matiášek, Přikryl, Čermák, Kolář, Tůma, Ženíšek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Micka 57 17 5 12 70,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -2 0
Tomáš Čermák 1 1 2 1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
David Jiříček 1 0 1 -2 2
Filip Kolář 0 0 0 -1 0
Matěj Kolda 0 0 0 1 2
Marek Kopic 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 1 0 1 1 0
Marcel Marcel 0 0 0 -1 0
Jan Matiášek 1 0 1 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 0
Filip Přikryl 0 2 2 -2 0
Albert Šiller 0 0 0 -1 0
Vojtěch Šuhaj 0 1 1 1 0
Jan Tůma 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Oba letošní vzájemné duely ovládli hosté, ti dnes ale začali hůře. Po brzkém vyloučení zamíchal s pukem na modré Stanislav Vrhel a nakonec svou střelu schoval mezi klubko těl na brankovišti. Brzy mohl navýšit náskok svých barev Berčík, ovšem v samostatném úniku levý horní roh minul. A tak platilo otřepané: "Nedáš - dostaneš." Tomáš Čermák dobře napadal rozehrávku soupeře, z čehož vybojoval souboj s gólmanem Běhulou, který úspěšně zakončil po kličce do forhendu. Po chvilce navíc napřáhl od modré z levé strany Daniel Malák a rázem byla ve vedení Plzeň. Divoká úvodní perioda nakonec přeci jenom vítěze neurčila. Koláček přistrčil přes obránce na najetého Jiřího Kulicha, jenž sám před svatyní Západočechů rovněž zakončil po kličce do forhendu.   

Prostřední třetina začala početní výhodou hostí, ve které se do puku z první opřel na pravém kruhu Čermák, muž s maskou Pirátů své barvy podržel betony. Když se ale situace opakovala, již se skóre měnilo. Přikryl hezky našel od pravé tyče na vrcholu levého kruhu Davida Jiříčka, jehož bomba z první zamířila přesně do sítě. I do druhé přestávky vstoupily celky se stejným počtem nastřílených gólů. Osmatřicet vteřin před sirénou dostal mnoho prostoru na levém kruhu Martin Berčík a nekompromisní bombou srovnal účty.    

Poslední dvacetiminutovka odstartovala rozezvučenou brankovou konstrukcí za Běhulou po ráně z mezikruží. Následně modrobílí ustáli hru ve čtyřech, ovšem hned po ní se ve středním pásmu všem na ledě trhl Adam Popelka a překonal Micku svižnou střelou. Odpovědět mohl brzy Čermák, jenže osamocený mezi kruhy minul zařízení. A tak přišel další zářez domácích. Martin Berčík se rovněž dostal za obranu soupeře a zakončil k levé tyči. Naději pro své barvy vykřesal při power-play Jan Matiášek dorážkou předchozí rány Houdka od modré, ovšem na konečných 6:4 pro Piráty uzavřel střelou do prázdné Stanislav Vrhel.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Pro nás obrovská satisfakce. Myslím si, že jsme pro to všichni udělali dost, abychom napravili ten poslední nepodařený zápas s Plzní. Nečekali jsme, že přijedou v takové sestavě, ale tím větší dík klukům, kteří to odbojovali. Všichni udělali maximum pro to, aby se zápas povedl co nejlépe. Velké neštěstí je zranění Jirky Kulicha, který byl po odpískaní dohraný a má těžkou frakturu ruky. Má po reprezentačním srazu i po sezóně a všichni mu přejeme, aby se uzdravil.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Gratuluji soupeři, protože si to zasloužil. Bohužel se opakuje fakt, že soupeř je lepší v nasazení a bojovnosti, zblokovali nám střely. Hrajeme si na hokejíček, máme tam hvězdy z dospělého hokeje a není možné, abychom za stavu 3:3 proskakovali na červené čáře a dostali z toho branku. To stejné v powerplay. Až začneme hrát špinavý a poctivý hokej, tak máme šanci něco uhrát. S tímto přístupem šanci nemáme.“