PLZ - MBL 4:2

PLZ - MBL 4:2 - Plzeňané si na své konto připsali další domácí výhru v probíhající sezóně!

Indiáni nastoupili v domácí LOGSPEED CZ Aréně ke svému třetímu duelu v probíhajícím extraligovém ročníku, do Plzně zavítal celek BK Mladá Boleslav. Západočeši si po povedeném a týmovém výkonu připsali na své konto za vítězství 4:2 další tři body do tabulky!

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

4:2
0:0, 3:1, 1:1

Branky a nahrávky: 23. Eberle (Straka, Vráblík), 29. Budík (Eberle, Straka), 33. Mertl (Gulaš, Suchý), 43. Mertl (Gulaš) – 28. Ševc (Najman), 52. P. Kousal (Najman). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Rozhodčí: Pražák, Svoboda – Jelínek, Pešek

vyloučení
3:2
Využití
1:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
19:35
Zblokované střely
8:16
Hity
11:9
Vhazování
33:34
Diváci
1 000

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Kantner – Straka (A), Kodýtek, Eberle

BK Mladá Boleslav

J. Růžička (Krošelj) – Klikorka, Ševc (C), Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Cienciala, Zbořil (A), Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Teplý

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 36 2 34 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 1 0 1 1 0
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Jan Eberle 1 1 2 2 0
Milan Gulaš 0 2 2 1 0
David Jiříček 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -2 0
Petr Kodýtek 0 0 0 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -2 0
Viktor Lang 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 2 0 2 1 0
Pavel Musil 0 0 0 0 2
Jakub Pour 0 0 0 -2 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 0 2
Petr Straka 0 2 2 2 0
Matěj Stříteský 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 0 1 1 1 0
Roman Vráblík 0 1 1 1 2

komentář

V sestavě Plzně se v duelu proti Mladé Boleslavi poprvé po svém návratu do týmu Západočechů představil útočník David Stach. Právě on sledoval snažení svých kolegů z mužstva, kteří si vypracovali první velikou příležitost v utkání. Petr Straka se svými parťáka z útoku získal za bránou Bruslařů kotouč, rychle ho poslal mezi kruhy, kam si nikým neatakovaný najel obránce Kaňák, který v tutovce pálil těsně vedle. O chvilku později zmiňovaný Stach po spolupráci s Musilem propíchl puk na Luboše Roba, jenž se řítil sám na gólmana Jana Růžičku. Brankář Severočechů jeho samostatný únik vychytal, střelu na vyrážečku vystihl a kotouč odrazil do bezpečí.

Také Bruslaři hýřili v útočném pásmu aktivitou, opět se v Plzni prezentovali svým pověstným dobrým pohybem. K velkým šancím však domácí hráči Mladoboleslavské úplně nepouštěli, jednou jim po levém křídle za zády proklouzl Pavel Kousal, toho však Dominik Frodl v brankovišti Škody vychytal. Následně si hokejisté na obou stranách připsali několik zajímavých pokusů, se kterými si však maskovaní muži poradili. Pálili Musil s Kantnerem, ale Růžička byl velice pozorný. Frodl zase zlikvidoval pokusy Klikorky či Flynna, proto se šlo po úvodních dvaceti minutách hry do kabin za stavu 0:0.

Ve druhé třetině duelu se děly věci, k vidění byly hned čtyři góly! Hned zkraje prostřední části základní doby si Bruslaři mohli vyzkoušet hru v přesilové hře. Vráblík však vystihl pas hostí a šikovně vyhodil puk do brejku. Petr Straka v přečíslení dva na jednoho naservíroval kotouč na Jana Eberleho, který ranou z první překonal svého jmenovce Růžičku. Pro indiány se jednalo o druhý gól v oslabení v řadě. Ve 28. minutě bylo vyrovnáno. Mladoboleslavští vyhráli vhazování v útočné třetině, k puku se na modré čáře dostal Martin Ševc a propálil všechno, co mu stálo v cestě. Možná byl kotouč mírně tečován, nakonec skončil za zády Frodla.

Jenže už o minutu později si vzali Západočeši vedení zpátky. Straka s Eberlem rozjeli další bleskovou kombinaci, Vojtěch Budík byl nezastavitelný, po převzetí puku rychle proskočil za obranu hostí. Tváří v tvář Růžičkovi uspěl, propasíroval puk do sítě a stal se prvním bekem Plzně, který v probíhající sezóně skóroval. Ještě o chvilinku dříve se Jan Eberle objevil úplně sám před gólmanem hostí, ale trefil jen jeho lapačku. Na druhé straně mohutně doráželi na domácí klec Šťastný s Lunterem, ale gólman Frodl utěsnil všechny mezery. Následně to zkoušel i Radim Zohorna, ale ani on domácího brankáře nepřekonal. A tak udeřilo opět v pásmu Mladé Boleslavi. První útočná formace Škody rozjela rychlou akci, kapitán Gulaš poslal puk před bránu, kde číhal volný Tomáš Mertl. Plzeňský centr zamířil bleskově mezi betony, po čtyřiceti minutách tak vedli indiáni 3:1.

Na začátku třetí třetiny Západočeši na ledě vládli. Zkraje poslední části základní hrací doby si zahráli první přesilovou hru, Musil poslal puk do jízdy Gulašovi, který před bránou viděl zaparkovaného Tomáše Mertla. Plzeňský forvard bez potíží početní výhodu využil a přidal svůj gól v utkání. Záhy si velikou šanci na konto připsal Rob, toho ale Růžička dokázal vychytat. Mladoboleslavský gólman si následně oddechl, když tvrdá pumelice Romana Vráblíka orazítkovala tyč jeho svatyně.

Cesta za další domácí výhrou se Plzni lehce zkomplikovala v 52. minutě, když se Mladoboleslavští zadarmo dostali k puku v obranném pásmu. Pavel Kousal si ho našel, rychlým švihem pak dokázal snížit na 2:4. S blížícím se koncem utkání se na ledě více a více přiostřovalo. Skóre už se do konce nezměnilo, Plzeň doma zvítězila 4:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň: "Dle mého názoru jsme byli polovinu utkání horším týmem, Boleslav hrála velmi aktivně, čímž nám dělala velké problémy. My jsme se jim nedokázali rovnat v bruslení, naopak je pravdou, že jsme je nepustili do žádné vyložené šance, ty jsme naopak měli my. Byli jsme velmi efektivní, díky tomu jsme si vytvořili dostatečný náskok. V závěru druhé periody a na začátku třetí třetiny hráči pochopili, jak se s aktivní hrou hostů poradit, zjednodušili jsme hru v obranném pásmu a hra se opticky vyrovnala. Boleslav dnes hrála výborně."

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): "Zasloužené vítězství Plzně, v jejich týmu hrálo všech dvacet hráčů celých šedesát minut, hráli poctivě a za to byli odměněni. Naopak u nás bruslilo pořádně jen patnáct hráčů a to jen 45 minut. Jestli se chceme rovnat s nejlepšími týmy jako je Plzeň, tak musíme hrát ve dvaceti celých šedesát minut."