PLZ - CEB 4:2

PLZ - CEB 4:2 - Indiáni rozhodli dvěma šípy v samotném závěru bitvy!

Plzeň - Poprvé od mistrovské sezóny indiánů na sebe modrobílí narazili s Jihočechy v tuzemské nejvyšší soutěži. Letos se přitom jednalo již o třetí vzájemné měření sil díky Generali Česká Cupu.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

4:2
1:2, 0:0, 3:0

Branky a nahrávky: 14. Stříteský (Straka, Kodýtek), 47. Mertl (Kodýtek, Kracík), 59. Kantner, 60. Kodýtek (Straka, Frodl) – 15. Holec (Venkrbec, Christov), 20. M. Novák (Slováček, Suchánek). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Vyšší tresty: Suchánek, Pavel (oba CEB) 10 min.

Rozhodčí: Pešina, Lacina – Zíka, Malý

vyloučení
5:9
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
36:19
Zblokované střely
17:10
Hity
8:5
Vhazování
31:29
Diváci
1000 (vyprodáno)

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – Budík, Jiříček, Lang, Stříteský, Vráblík, L. Kaňák – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Kantner – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Banes Motor České Budějovice

Patera (Dvořák) – Pýcha (C), Plášil, Suchánek, Pavel, Vydarený (A), Allen, Slováček – Christov, Venkrbec, Holec – D. Voženílek, R. Přikryl, M. Novák (A) – Jonák, Karabáček, Indrák – Prokeš, Beránek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 19 2 17 89,47 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 1 0
Jan Eberle 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 0 0
David Jiříček 0 0 0 0 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Matyáš Kantner 1 0 1 1 0
Petr Kodýtek 1 2 3 2 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 0 0
Viktor Lang 0 0 0 1 0
Tomáš Mertl 1 0 1 -1 2
Pavel Musil 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Luboš Rob 0 0 0 0 2
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 2 2 1 0
Matěj Stříteský 1 0 1 1 2
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Duel odšpuntoval z mezikruží Karabáček, Frodl zakročil stylově helmou. Plzeň odpověděla gólově. V přečíslení ještě vyškrábl Patera zakončení Straky z pravé strany, ovšem zleva doručil balíček na místo určení Matěj Stříteský. Jihočeši se nedali a za sedmadvacet vteřin srovnali. Venkrbec posílal touš před branku z levého rohu, kde jej do sítě doklepl Miroslav Holec. Následně v početní výhodě oslovil křižnou příhrou Gulaš Roba, puk mířící pod břevno muž s maskou Motoru vytěsnil. Do kabin přesto odcházeli spokojenější hosté. Martin Novák přejel útočnou modrou a vypálil, Frodlova lapačka si na schovaný pokus sáhla, ale touš se přes ní do sítě přesto překulil. 

Prostřední periodu odšpuntoval z mezikruží Mertl po příhře Kantnera od zadního mantinelu, rána nebyla přesná. Po chvilce z podobné pozice natáhl Stach, Patera musel zakročit ramenem. Betonem zase čelil Suchému, který se k jeho levé tyči natlačil až ze středního pásma. V polovině střetnutí, kdy byl stav na střely již 20:10, museli navíc hosté po dvou zbytečných faulech na prakticky minutu a půl do tří. Hned třikrát se u pravé tyče zjevil osamocený Rob, brankář Motoru ovšem vždy bravurně zakročil po rychlých přesunech. Z levého kruhu zase hrozil nepokrytý Gulaš, ale nemířil přesně. Vše tak mohli potrestat Jihočeši. Jonák vlétl do pásma a jedovatě vypálil z osy hřiště, Frodl zakročil ramenem. Když těsně před druhou sirénou na brankovišti pobídku Straka Stříteského z levé strany poslal mimo, zůstalo skóre nezměněno. 

Poslední periodu načal zbytečným oplácením za čtyři minuty trestu Pavel, čehož indiáni využil až v úplném závěru vyloučení. Konkrétně Tomáš Mertl krásnou ranou z mezikruží do levého horního růžku, když mu právě od levé tyče přihrál Kodýtek. Jenže i Škoda si zatopila, protože na minutu musela do tří. Situaci ovšem dobrým blokováním střel zvládla, jediný pokus soupeře, který prošel, ten Indráka z pravého kruhu, nebyl přesný. Šanci na rozhodnutí tak dostali domácí, když neohleduplně krvavě zranil Kodýtka v obličeji Christov. Jenže ani Škoda skórem ne a ne pohnout. Až rozhodla chyba jako z noční můry Madety. Prokeš jako poslední chyboval na modré, čímž vyslal do samostatného úniku Matyáše Kantnera, který vše rozsekl krásnou kličkou do bekhendu. Vítězství Západočechů navíc ještě zpečetil Petr Kodýtek, jenž se hezky proháčkoval až do útočné třetiny a trefil opuštěnou klec Českých Budějovic.               

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „My měli opět jako po několikáté špatný vstup do utkání. Počínaje bulema, souboji, hrou s kotoučem... Poté se to od nás trochu zlepšilo, ale hosté dobře bránili, my si právě přesilovkami moc nepomohli. Soupeře je mi trochu líto, sahali po prvních bodech, ale udělali individuální chybu a my dnes prakticky přišli ke třem bodům. Ty sice platí jako po dobrém výkonu, ale tento tedy nebyl takový, jak bychom si představovali.“

Václav Prospal (Madeta Motor České Budějovice): „To hodnocení je stále stejné. Dokud si neuvědomíme, že se hokej nehraje dvacet minut a budeme se neustále nechávat zbytečně vylučovat... Vždyť my nechápeme, že hokejka má být na ledě a místo toho ji máme ve vzduchu jako mačetu... Takto budeme považovaní za hloupý a nedisciplinovaný tým. Devět trestů pro takto kvalitní tým rozhodne zápas. Pak inkasujeme minutu před koncem po individuální chybě, šestnáct vteřin před koncem dlouhé přesilovky... Bohužel si o to říkáme a ta hodnocení zápasů pak nejsou příjemná.“