PLZ - LIB 4:3sn

PLZ - LIB 4:3sn - Parádní přestřelka ve znamení dvou cenných bodů!

Plzeň - Indiány dnes čekal další zápas z těch "o šest bodů," na svém ledě přivítali Liberec. Důležitost duelu byla po celou dobu patrná, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, žádný ze soupeřů neutekl do trháku a nakonec ani šedesát minut hry nerozhodlo.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:3sn
1:1, 1:2, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 4. P. Musil (Suchý), 25. Eberle, 49. Čerešňák, rozh. náj. M. Lang – 14. Gríger (J. Vlach, Rosandić), 25. Bulíř (Rosandić, A. Musil), 35. R. Pavlík (P. Jelínek). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Rozhodčí: Kika, Mrkva – Klouček, Lederer

vyloučení
4:5
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:36
Zblokované střely
15:10
Hity
10:8
Vhazování
31:34
Diváci
hráno bez

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – Kvasnička, Čerešňák (C), Budík, Jiříček, Houdek, L. Kaňák – Pour, Suchý, P. Musil – Kantner, Kodýtek (A), Eberle – M. Lang, Kracík (A), Dočekal – Michnáč, Přikryl, Rob.

Bílí Tygři Liberec

Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), Gríger, Lenc – Rychlovský, Bulíř, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Průžek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 65 36 3 33 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Peter Čerešňák 1 0 1 1 2
Martin Dočekal 0 0 0 0 0
Jan Eberle 1 0 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
David Jiříček 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 2
Matyáš Kantner 0 0 0 1 2
Petr Kodýtek 0 0 0 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Martin Lang 0 0 0 -1 0
Albert Michnáč 0 0 0 1 0
Pavel Musil 1 0 1 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 0 0 0 1 2
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 1 1 0 0

komentář

Souboj o postupovou čtyřku načal výstavní bombou z ostrého úhlu z pravé strany Pavel Musil. Následně si oba celky vyměnily po početní výhodě, ale šance přicházely až v plných stavech. Nejprve na brankovišti tečoval Birner, Frodl předvedl bleskurychlý beton. Vzápětí z první pálil z pravého kruhu Rychlovský, ale jen do lapačky muže s maskou indiánů. Dočkal se až v další přesilovce Dávid Gríger, který šikovně tečoval ránu Vlacha od modré. Těsně před přestávkou ještě zkoušel Musil své štěstí na levém kruhu po předchozí kličce jeden na jednoho, remízový stav se již nezměnil.  

V první třetině jsme šli hned v úvodu do vedení po krásné střele Pavla Musila, hosté pak ale využili přesilovku a po 20 minutách tak platí vyrovnaný stav.

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Středa 24. února 2021


I druhou periodu málem načala Plzeň gólově, když se k dorážce střely Poura prodral znovu Musil. Jenže poté Škoda ztratila puk při rozhrávce, na modré se do něj opřel Rosandič a tečí pro ní dodělal dílo zkázy Michal Bulíř. Za dalších jednatřicet vteřin vzal na sebe přečíslení dvou na jednoho navrátilec do sestavy po zranění Jan Eberle a zamířil zleva přesně k bližší tyči. Vrátit Tygrům vedení se posléze jal Musil, proti jeho dorážce na brankovišti se domácí gólman bravurně roztáhl. Poté se před ním zjevil Birner, napálil pouze vyrážečku. Dočkal se až Radovan Pavlík z osy hřiště z první poté, co jej od levého mantinelu oslovil Jelínek. 

Poslední dějství odšpuntovali po zmatcích před Kváčou dorážkami Rob s Eberlem, vyrovnání se nepovedlo. Na druhé straně v oslabení pláchli do přečíslení Podještědští, Pavlík vzal vše na sebe z pravého kruhu, Frodl vytěsnil. Škoda se ale kýžené třetí branky dočkala. Po ráně Roba z pravé strany se kotouč dostal na levý kruh k Peteru Čerešňákovi, jenž zápěstím rozvlnil síť. Další obrat málem dokonal Kracík, kterého před poloprázdnou klecí Tygrů našel Suchý, jenže skákavý kotouč zamířil nakonec těsně mimo. Západočeši mohli rozhodnout také díky téměř minutu trvající dvojnásobné početní výhodě, ale paradoxně málem udeřili až později v oslabení. To totiž po přečíslení dvou na jednoho rozezvučel Pour tyč. 

Vše tak nakonec rozsekly až samostatné nájezdy. V nich se jako jediní prosadili Martin Lang a Pavel Musil, Škoda tak bere z parádní přestřelky důležité dva body. A co víc, uťala sérii nezdarů!

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme dobrých prvních deset minut utkání, poté jsme ale šli do čtyř a obraz hry se změnil. Liberec přidal, začal nás více forčekovat a až do konce druhé třetiny jsme byli pod tlakem, nedokázali jsme si s tím vůbec poradit. Ve poslední periodě nevím zda Liberec přestal tolik napadat nebo nám pomohly přesilové hry, ale náš výkon už byl lepší, nebyli jsme pod takovým tlakem a naštěstí jsme dokázali vyrovnat. V prodloužení jsme ustáli soupeřovo početní výhodu a v nájezdech to je loterie. Po těch několika porážkách jsme rádi za dva body. Klukům to snad pomůže do dalších zápasů.“

Patrik Augusta (HC Bílí Tygři Liberec): „Dle mého my jsme dnes v Plzni body ztratili. Měli jsme vlažnější vstup do utkání, ale následně jsme až do konce druhé třetiny hru kontrolovali, bohužel jsme nebyli produktivnější. Ve třetí třetině jsme díky naší nedisciplinovanosti dali domácím vítr do plachet. Utkání rozhodla hrubá individuální chyba před brankou na 3:3, poté to došlo až do nájezdů, které opanovala Plzeň. “