PLZ - MHK 1:4

PLZ - MHK 1:4 - Bodová série indiánů skončila, Plzeň nestačila na Mountfield

Plzeňská Škodovka se po dvou dnech opět představila v extraligovém duelu, modrobílí na domácím ledě v LOGSPEED CZ Aréně poprvé v seźoně přivítali královéhradecký Mountfield. Hostující celek duel ovládl a získal všechny tři body.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

1:4
0:2, 0:2, 1:0

Branky a nahrávky: 47. Suchý (Straka, Eberle) – 4. Smoleňák (V. Růžička, Orsava), 11. Blain (Kelly Klíma), 26. M. Zachar (Koukal), 37. Blain (Lev, Orsava). Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Rozhodčí: Mrkva, Micka – Svoboda, Špringl

vyloučení
8:5
Využití
0:2
V Oslabení
0:1
střely na branku
22:28
Zblokované střely
7:14
Hity
24:11
Vhazování
24:35
Diváci
hráno bez

HC Škoda Plzeň

Frodl (41. Pavlát) – L. Kaňák, Vráblík, V. Lang, Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička – M. Lang, Kodýtek (A), Gulaš (C) – Straka (A), Suchý, Eberle – Rob, Přikryl, Pour – Slanina, Malát

Mountfield HK

Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Čáp, Šalda, Gaspar – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – M. Zachar, Morong, Lev

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 40 20 4 16 80,00 2
Dominik Pavlát 20 5 0 5 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 2
Jan Eberle 0 1 1 1 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 0
David Jiříček 0 0 0 -1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 2
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 4
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Viktor Lang 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 -1 2
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 1 1 1 0
Matěj Stříteský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 1 0 1 -1 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 2

komentář

Do dohrávky 12. extraligového kola vstoupili sice aktivněji indiáni, vedoucího gólu se však nedočkali. Před gólmanem Markem Mazancem nejprve nepříjemně operoval Suchý, který tečoval střelu od modré, tu ale hostující gólman dokázal pokrýt. V ještě lepší pozici se o chvíli později objevil Vojtěch Budík, který v prvním vzájemném utkání v Hradci Králové dokázal dvakrát skórovat. Eberle mu v přečíslení předložil puk, domácí bek však také Mazance nepropálil. Záhy putoval na trestnou lavici Vráblík, po něm nešťastně vyhodil puk mimo mantinely gólman Frodl, a tak šla Škoda do tří. Kodýtek nejprve v oslabení srdnatě zblokoval ránu Pavlíka od modré, poté měl ztížený pohyb, Mountfield sehrál rychlou akci, na jejímž konci byl tečující Radek Smoleňák, jenž otevřel skóre duelu v páté minutě.

Po vedoucí brance se do toho hosté opřeli ještě více, na ledě jich bylo plno. V jedenácté minutě duelu se v obranném pásmu Plzně puk zvláštně odrazil na hokejky hráčů Mountfieldu, kteří se rázem dostali do šance. Jérémie Blain si kotouč našel kousek za kruhy, švihem ho poslal skrz chumel hráčů přesně pod břevno Frodlovy branky, který inkasoval podruhé. Po první třetině tak vedli hosté 2:0.

První početní výhoda v úvodní třetině se Plzni nepovedla, ta druhá, která začala ve 26. minutě, dopadla ještě hůře. Marek Zachar vystihl ve středním pásmu kotouč, nabral rychlost a mířil sám na Frodla. Domácí hráči ho ještě faulovali, hostující útočník nakonec v pádu zasunul puk mezi betony. Mountfield tak udeřil v oslabení a vedl 3:0. Po tomto gólu paradoxně ožili domácí. V pokračující přesilovce pálil hodně tvrdě Matěj Stříteský, puk propadl za Mazance, z brankoviště ho pak odpálili hostující beci.

O další chvilku později našel Straka najetého Vojtěcha Budíka, který měl před sebou druhou velkou šanci v duelu. Domácí obránce zkoušel kličku do bekhendu, nakonec ale ideálně nezakončil, pouze zboural hostujícího gólmana i s bránou. Sudí se šli ještě poradit s videem, ale po rychlé poradě rozpažili. Záhy po této příležitosti napálil z otočky puk na hostující klec kapitán Gulaš, puk se odrazil od tyče zpátky do hřiště, ani z této akce gól nepadl. Na druhé straně však ano. Jérémie Blain si totiž v další přesilovce Východočechů připsal svůj další gól, když se trefil švihem nad Frodlovu lapačku. Po dvou třetinách vedl Mountfield 4:0.

Indiáni se dočkali až ve třetí třetině, do které ji nastoupil v domácí brance Dominik Pavlát, který vystřídal svého jmenovce Frodla. Filip Suchý se ve 47. minutě dostal do samostatného úniku, trefil se přesnou střelou nad Mazancovu vyrážečku. S blížícím se koncem třetí třetiny si ještě oba týmy zahrály v přesilových hrách, žádný gól však k vidění už nebyl. Roba totiž vychytal hostující gólman Mazanec, Stříteský o moment později střílel těsně vedle. Mountfield tak v Plzni vyhrál v základní hrací době poprvé od roku 2014.


Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Utkání jsme začali docela slušně, ale dva rychlé góly soupeře nás zabili. Pro takto mladé mužstvo v takovéto sestavě to bylo smrtelné. Následoval zmar a panika.“

David Kočí (Mountfield HK): „Jsme obrovsky spokojení se třemi body i naší hrou. Měli jsme dobrý pohyb a naše hra z něho plyne. Když ho máme, dostáváme se k pukům v útočnému pásmu, daří se nám forčekovat i nám vychází rozehrávka. Rozhodly také přesilové hry.“