KVA - PLZ 1:0

KVA - PLZ 1:0 - Sedm a dost! Bodová šňůra v derby skončila

Plzeň - Šest výher a prohra v prodloužení, to je vizitka indiánů v derby v posledních sedmi utkáních. Dnes velké klání rozhodl jediný gól, to se v historii západočeských soubojů stalo pouze dvakrát a vždy se doma radovali právě modrobílí - v roce 2001 a 2004.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

1:0
1:0, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 19. Vondráček (Hladonik). Průběh utkání: 0:0, 1:0.

Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Rožánek

vyloučení
5:6
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
30:36
Zblokované střely
13:17
Hity
2:8
Vhazování
25:29
Diváci
hráno bez

HC Energie Karlovy Vary

F. Novotný (Bednář) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Skuhravý (C), Vondráček.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Musil, Kracík, Malát – Straka, Kodýtek (A), Pour – Kantner, Stach, Rob.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 30 1 29 96,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 -1 0
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 0
David Jiříček 0 0 0 0 2
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Viktor Lang 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Pavel Musil 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 0 2
Petr Straka 0 0 0 0 0
Matěj Stříteský 0 0 0 -1 4
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Jako první proti svým bývalým spoluhráčům vypálil Stříteský, rána byla vytečována až do ochranné sítě. Podobně dopadlo i zakončení na druhé straně Kohouta z mezikruží. Na pozoru se tak musel mít Frodl až o chvilku později, když před ním dorážel Skuhravý. Poté si na pravou stranu najel Kantner a zvolil tvrdou bombu, i Novotný se činil. V polovině úvodní periody první vyloučení utkání poslalo do čtyř modrobílé. I v něm ale Plzeňští zahrozili, v přečíslení dvou na jednoho ovšem příhra mezi Gulašem a Mertlem neprošla. Poté zkoušeli své štěstí Šenkeřík a dvakrát také proti "svým" Pulpán, jenže minuli zařízení, stejně jako vzápětí Straka z pravého kruhu. Když poté Gulaš dorážkou nepřekonal strážce svatyně Energie po ráně Suchého, zdálo se, že tato třetina branku nepřinese. Jenže v tom vyslal dlouhou přihrávku za obranu Hladonik na Tomáše Vondráčka, jenž našel v úniku mezírku mezi betony Frodla.

Druhou periodu načal Mikúš z pravé strany, fantom indiánů se ale stihl přemístit. Ramenem zase vytěsnil zakončení Graňáka z levého kruhu. Navýšení náskoku měl na holi také Hladonik. Sám před soupeřovou svatyní nejprve blafákem nevyzrál na jejího strážce, dorážkou zase mířil příliš nad. Za modrobílé dvakrát odpověděl v rychlém sledu Kantner, avšak vždy chyběly centimetry. Neujala se ani přesilovková dělovka Gulaše. Vzápětí se před Frodla prokličkoval Mikúš, po kličce ale touš poslal mimo. Tečku za touto částí pak udělala Novotného lapačka proti dělovce Vráblíka od modré. 

Gólman Energie se činil i v úvodu poslední dvacetiminutovky, když pro sebe uzmul dělovku Gulaše z mezikruží. Pozadu nezůstal ani jeho sok na druhé straně, který bravurním přesunem zneškodnil gólovku Vondráčka. Kličkou do bekhendu si na něj nepřišel ani Lauko. Karlovarský štírek dostal šanci na reparát v dalším střídání, po Mikúšově přistrčení ale poloodkrytou klec modrobílých minul. V pětapadesáté minutě musel na trestnou lavici dosud jediný střelec utkání, jenže hned po minutě pro hru v šesti se síly na ledě srovnaly. Navíc po chvilce museli indiáni dokonce do tří. Rozhodnout se rychle jal dělovkou z pravého kruhu Koblasa, Frodl byl k nepřekonání. Jenže protože neudeřila ani Plzeň při hře bez gólmana, znamená to jediné - její bodová šňůra i přes střeleckou převahu v derby proti Energii po sedmi utkáních končí.               

Bohužel, dnes jsme poprvé v sezóně vyšli střelecky naprázdno a z prvního západočeského derby v sezóně tak odcházíme bez bodů... Děkujeme všem, kdo jste nám i dnes drželi palce 💙

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Neděle 22. listopadu 2020

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Byl to další výborný zápas s výborným soupeřem. Byl vidět bruslivý hokej z obou stran, na což jsme se připravovali. První třetina byla vyrovnaná jak herně, tak i na šance. Ve druhé jsme měli až do nešťastného technického faulu asi nejlepší fázi utkání, kdy jsme si vytvořili několik šancí, měli jsme dobrý pohyb. Oslabení nás ale přibrzdilo a utkání se zase trochu vyrovnalo. Rozhodla třetí perioda, naše týmové pojetí, naše obětavost a výborný výkon gólmana. Všichni hráči mu pomohli a i za to bereme tři body.“

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Neodehráli jsme vůbec dobré utkání. Vrcholem byla většina druhé třetiny, ve které jsme se prakticky k ničemu nedostali. Nakonec jsme nedali ani gól, nepomohli jsme si přesilovými hrami. Jediné co, tak šance jsme si vytvořili.“