MHK - PLZ 1:5

MHK - PLZ 1:5 - Patnáctá výhra v sezóně orámována pěti góly!

Plzeň - Indiáni dnes před domácím dvojbojem zavítali na východ Čech. A začali skvěle, v polovině úvodní periody již vedli o tři branky.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

1:5
1:3, 0:2, 0:0

Branky a nahrávky: 11. Hronek (Perret) – 1. Gulaš (L. Kaňák, Frodl), 8. Čerešňák (Straka), 11. Budík (Kracík), 23. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 34. Budík (Straka). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

Vyšší tresty: Nedomlel (MHK) 10 min.

Rozhodčí: Pražák, Kubičík – Gebauer, Rožánek

vyloučení
6:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
34:29
Zblokované střely
6:2
Hity
10:2
Vhazování
38:30
Diváci
hráno bez

Mountfield HK

Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pilař, Koukal, Kelly Klíma.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Stach.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 31 1 30 96,77 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 2 0 2 2 0
Peter Čerešňák 1 1 2 3 0
Jan Eberle 0 0 0 2 0
Milan Gulaš 1 1 2 3 2
Lukáš Kaňák 0 1 1 3 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 2 2
Jaroslav Kracík 0 1 1 3 2
David Kvasnička 0 0 0 -1 2
Jakub Pour 0 0 0 -1 2
Luboš Rob 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 2 2 2 0
Matěj Stříteský 0 0 0 2 0
Filip Suchý 1 0 1 3 0
Roman Vráblík 0 0 0 -1 0

komentář

Do utkání vlétli jako uragán hosté. Milan Gulaš již po dvaadvaceti vteřinách hry chtěl vypálit přes Zámorského z osy hřiště, jenže střela mu sjela. Dokonale tím ale hradeckého beka zmátl, prosvištěl kolem a tváří v tvář Mazancovi nezaváhal. Za nedlouho poté našel Straka z rohu před branku sjíždějícího Petera Čerešňáka, který ještě strážci svatyně Mountfieldu nasadil kličku do bekhendu a navýšil náskok svých barev. Třetí trefu přidal další obránce - Vojtěch Budík. Indiáni po buly ve vlastním obranném pásmu vyrazili na zteč a šikovný obránce se prosadil po proskočení mezi zadáky soupeře. Jenže domácí se rychle oklepali a již po devatenácti sekundách potáhl po pravé straně kotouč Filip Fronek, následně si to namířil mezi kruhy a rozvlnil síť. Podobně to zkoušel vzápětí i Orsava, Frodl byl připraven. Stejně jako těsně před první sirénou, když rovněž z osy hřiště zkoušel své štěstí Cingel. 

Prostřední dějství odšpuntoval Klíma, který obdržel od Růžičky z rohu příhru před hostující svatyni, její strážce se však včas přemístil. A tak udeřilo na druhé straně. Gulaš zmrazil naznačením explzeňského gólmana v brance soupeře, poté předal Filipu Suchému na levý kruh a ten již rozvlnil síť. Odpovědět se jal Růžička, který dostal příhru před Frodla od Hronka z pravého kruhu, fantom Západočechů ale podržel svůj tým. Zuby si na něm vylámal i Perret, jenž pláchl obraně Škody a zkoušel kličku do bekhendu. A tak modrobílí zkompletovali bůra. Straka se v rohu zcela zbavil Hronka, narýsoval brilantní příhru ke vzdálenější tyči, kde Vojtěchovi Budíkovi prakticky jen stačilo nastavit hůl. Smoleňák pak ještě těsně před přestávkou dorážel předchozí ránu Zámorského z levého kruhu, avšak muž s maskou indiánů byl znovu připraven s bravurním zákrokem.           

Poslední periodu načalo vyloučení na domácí straně, změnu skóre ale nepřineslo. Stejně jako později hra ve čtyřech. Až v plných stavech nebezpečně z vrcholu levého kruhu vypálil Stříteský, Mazanec odolal. Stejně jako proti Gulašovi, který to zkoušel z ostrého úhlu na bližší tyč. Více se ale již nestalo a Škoda tak zapisuje letošní patnáctou výhru v devatenáctém utkání!      

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Mountfield HK): „Do utkání jsme vstoupili hodně špatně, hned v první minutě jsme dostali gól, a od toho se zápas odvíjel. Dělali jsme hrubé chyby a soupeř hrál jednoduchý hokej, na jednu dvě rychlé nahrávky dopředu. Dostal se do šancí a ty hned v první třetině proměnil. Kolem brány jsme měli strašný zmatek a nechávali tam volné hráče, což je potom pro brankáře strašně těžké. Nedokázali jsme se dostat do kontaktu na 2:3 nebo 2:4 a když jsme s tím chtěli ve třetí třetině něco udělat, měli jsme zase tři vyloučené hráče a Plzeň si to pohlídala.“  

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Předvedli jsme velice dobrý výkon, asi jeden z nejlepších v sezóně. Rychle jsme se dostali do vedení, výkon byl takový statečný, na hráčích jsem viděl, oproti minulém duelu, kdy jsme málem ztratili vysoké vedení, zkušený projev.“