PLZ - MBL 3:4sn

PLZ - MBL 3:4sn - Tuhý povánoční boj rozsekly nájezdy

Plzeň - Poslední domácí duel roku 2020 přivál na západ Čech Mladou Boleslav. Sté utkání v modrobílém dresu odehrál odchovanec David Kvasnička, svůj padesátý gól za Škodu zase vstřelil David Stach.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:4sn
1:2, 2:1, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 16. Stach (Kracík), 25. Kodýtek (Straka, Gulaš), 33. Kantner (Kracík, Stříteský) – 17. Claireaux (Jääskeläinen, Alderson), 20. Alderson (Bernad), 25. P. Kousal (Flynn, Hrbas), rozh. náj. Bernad. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Vyšší tresty: Kracík (PLZ) 10 min.

Rozhodčí: Pešina, Pražák – Šimánek, Zíka

vyloučení
8:7
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
23:30
Zblokované střely
9:22
Hity
15:6
Vhazování
33:35
Diváci
hráno bez

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Houdek, Vráblík, Kvasnička – Straka (A), Kodýtek, Gulaš (C) – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík (A), Pour – Slanina, Rob, Malát.

BK Mladá Boleslav

J. Růžička (Schwarz) – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Claireaux, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 65 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Jan Eberle 0 0 0 -2 0
Milan Gulaš 0 1 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 1 0 1 -3 0
Petr Kodýtek 1 0 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 2 2 0 14
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Viktor Lang 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
David Stach 1 0 1 1 2
Petr Straka 0 1 1 1 0
Matěj Stříteský 0 1 1 1 4
Filip Suchý 0 0 0 -2 2
Roman Vráblík 0 0 0 -1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozila Plzeň. Gulaš našel zpoza branky mezi kruhy najíždějícího Stříteského, Růžička byl připraven. Z podobné pozice po chvilce pálil také Kantner, avšak brankovou konstrukci rozezvučel zvenku. A ani dotřetice dělostřelecké stanoviště neuspělo, to pálil Kvasnička. Odchovanec indiánů, který dnes v dresu svého mateřského klubu mezi dospělými odehrál svůj stý soutěžní duel.

Vše mohli potrestat Jääskeläinen s Kousalem v přečíslení dva na jednoho, činil se i Frodl. Až poté přišel gólový trojúder. Nejprve nabral rychlost Jaroslav Kracík. Podél pravého mantinelu zajel až za branku, odkud oslovil Davida Stacha před ní, který bekhendem otevřel dnešní střelecký výčet. Jenže za čtyřiadvacet vteřin odpověděl Valentin Claireaux, jenž dorážkou dokonal práci svých spoluhráčů. Těsně před úvodní sirénou navíc vlétl do pásma Brandon Alderson a rozvlnil síť tvrdou ranou o brankovou konstrukci.

Prostřední periodu načal Suchý, který se protáhl z pravé strany až před svatyni soupeře, zkusil dlouhou kličku až ke druhé tyči, tu Růžička vystihl. Nedosáhl ale na dorážku Petra Kodýtka z osy hřiště, jenž doručil balíček na místo určení po ráně Straky z levého kruhu. Jenže Bruslaři znovu odpověděli za necelou půl minutku. Za obranu modrobílých se dostal Pavel Kousal a zakončil po kličce do forhendu. Vyrovnání přinesl v závěru početní výhody Matyáš Kantner u pravé tyče, další finální příhru zapsal Jaroslav Kracík. Obrat mohl dokonat sám před klecí Středočechů Suchý, svůj bekhend ale poslal příliš nad. Podobně si vedl na druhé straně v obdobné situaci i Jääskeläinen.    

Třetí pasáž hry svou bombou z pravého kruhu z první načal Ševc, Frodl zakročil parádně ramenem. Totožná situace se opakovala i na druhé straně, to pálil Pour. Stejná pozice poté lákala i Šťastného, dvakrát v rychlém sledu ovšem na strážce plzeňské svatyně nevyzrál. Rozhodnutím také zaváněla teč Kodýtka na brankovišti pobídky Vráblíka od modré, Růžička stihl nadzvednout nad. Stejně jako deset vteřin před koncem základní hrací doby Gulašovu dělovku z bodu pro vhazování na pravé straně.      

Prodloužení i přes řadu vyloučení rozhodnutí nepřineslo, zapříčinil se o to především řadou perfektních zákroků Frodl. Rozhodla tak až sedmá série nájezdů, konkrétně  David Bernad. Pro Škodu to znamená jediné, zapisuje pátý nezdar v řadě, což se ji naposledy stalo v extralize na konci základní části v mistrovské sezóně 2012/2013.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Odehráli jsme lepší zápas než poslední dva. Kluci si zaslouží pochvalu, dělají maximum, co je momentálně v jejich silách, po těch porážkách ta psychika není nejlepší. Škoda druhého bodu, myslím si, že by nám to ještě více pomohlo.“

Radim Rulík(BK Mladá Boleslav): „Bylo to vyrovnané utkání. Pro nás bylo klíčové, že i když jsme prohrávali, dokázali jsme brzy srovnat a navíc gól přidat. Duel se pro nás vyvíjel dobře, trošku nás ale mrzí ta ztráta vedení. Musím ale říct, že dělba bodů byla spravedlivá. V nájezdech jsme byli šťastnějším týmem.“