LIT - PLZ 0:3

LIT - PLZ 0:3 - Indiáni zlomili nepříznivou sérii, pomohla i nula Dominika Pavláta!

Plzeň - Západočeši v Litvínově potvrdili, že se jim letos proti Vervě daří, i s letním pohárem vyšperkovali bilanci na čtyři výhry a jednu remízu. S nulou navíc ze severu Čech odjíždějí přesně po deseti letech, na počátku listopadu 2010 rovněž slavili po výsledku 3:0. Historicky jsou to navíc jediné výhry s nulou ze stadionu černožlutých.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

0:3
0:1, 0:0, 0:2

Branky a nahrávky: 9. Rob (Malát), 49. Suchý (Stach), 57. Straka. Průběh utkání: 0:0, 0:3.

Vyšší tresty: Hübl - Gulaš oba 10 min.

Rozhodčí: Kika, Micka – Ganger, Klouček

vyloučení
6:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
27:33
Zblokované střely
16:15
Hity
12:12
Vhazování
32:32
Diváci
hráno bez

HC Verva Litvínov

Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Demel, Štich (A), Kudla – P. Zdráhal, P. Svoboda, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Fronk, M. Hanzl (A), Látal – Jícha, Helt, Zygmunt.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Straka (A), Kodýtek, Gulaš (C) – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík (A), Pour – Slanina, Rob, Malát.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 27 0 27 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Jan Eberle 0 0 0 1 0
Milan Gulaš 0 0 0 1 10
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 4
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Viktor Lang 0 0 0 3 4
Sebastián Malát 0 1 1 1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Luboš Rob 1 0 1 1 0
Jan Slanina 0 0 0 1 0
David Stach 0 1 1 1 0
Petr Straka 1 0 1 1 0
Matěj Stříteský 0 0 0 1 0
Filip Suchý 1 0 1 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 1 0

komentář

Duel jako správný kapitán odšpuntoval domácí Hübl. Využil chyby v hostující obraně a řítil se sám na Pavláta, ten odolal. Verva následně ustála hru v oslabení, avšak Plzeň se chvilku po vypršení trestu přesto dočkala. Luboš Rob prolomil své letošní extraligové střelecké trápení a propálil Godlu z levého kruhu poté, co zachytil špatné vyhození soupeře. O rychlou odpověď se snažil Lukeš, muž s maskou indiánů zakročil lapačkou, po chvilce si poradil i s dělovkou Ščotky od modré. Naopak navýšit náskok svých barev mohl Kracík, ovšem puk, který se odrazil od tyče, dorážel jen do připraveného gólmana Vervy. Poslední velkou šanci úvodní periody měl Demel, jenže z mezikruží těsně minul.        

Prostřední část na levém kruhu rozehrál osamocený Svoboda, Pavlát byl připraven. Ten zneškodnil i šanci Fronka v přečíslení po přistrčení od Helta. Za hosty odpověděl Gulaš, jenž dobře napadal při oslabení, jenže gólmani dnes hráli prim. Slovenský muž s maskou si totiž vzápětí poradil i s Robem na brankovišti. Druhá třetina tedy střelecký zápis nepřinesla, mrzet to mohlo především Severočechy, kteří mimo jiné promarnili čtyřminutovou přesilovou hru.    

Poslední dvacetiminutovku načal one man show Dominik Pavlát. Nejprve totiž vyrazil zakončení Jarůška z mezikruží, následně zneškodnil i nájezd Helta a dorážku Zygmunta. A když za nedlouho poté plzeňský brankář lapil i Hüblovu tutovku z pravé strany, platilo otřepané: "Nedáš - dostaneš." Filip Suchý obdržel náramnou příhrávku od Davida Stacha mezi obránce, protáhl se až před Godlu a zavěsil. Domácí ještě poměrně brzy sáhli ke hře bez brankáře, ovšem Petr Straka vystihl přihrávku Irvinga a doslova dovezl kotouč do prázdné klece. A to znamená jediné, indiáni slaví po pěti nezdarech vítězství, premiérové čisté konto v dresu Plzně zase Dominik Pavlát a letošní střelecký půst navíc přeťal Luboš Rob. Proti Vervě navíc modrobílí letos prodloužili skvělou sérii, která nyní i s letním pohárem čítá čtyři výhry a jednu remízu.       

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (HC Verva Litvínov): „Od začátku jsme tahali za kratší konec, ve všem jsme byli horší. Po druhé třetině pro nás panoval velmi přijatelný stav, hlavně tedy díky našemu brankáři. V poslední části jsme měli několik dobrých příležitostí, ale ty jsme neproměnili a naopak soupeř to nakonec překlopil na svou stranu. Myslím, že vítězství Plzně je zasloužené.“

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Já si myslím, že jsme v našem podání viděli ve dvou třetinách relativně slušný výkon. Dali jsme první gól, což nás hodně uklidnilo, ale Litvínov pořád hrozil z brejků, tvoři si šance a nás dneska skvěle podržel a zachytal Dominik Pavlát. Jsem rád, že jsme poté přidali druhý gól, který nás hodně uklidnil. Samozřejmě ta poslední třetina již byla z naší strany trochu nervózní, ale není se čemu divit, nám se teď zápasy nedařily. Jsem rád, že jsme navázali na dobrý výkon s Mladou Boleslaví, která hraje perfektně a má dobrý mančaft. My jsme na to navázali, i se kromě gólmana se neměnila sestava a já jsem rád, že jsme to zlomili a vyhráli.“