DOR: LIB - PLZ 1:3

Dorost před nucenou pauzou zvládl těžké utkání v Liberci!

Liberec - Dva dny po drtivém vítězství v Litvínově nastoupily plzeňské mladé pušky opět na severu Čech, nyní jejich kroky mířily do Liberce, kde se střetly s místními Bílými Tygry.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

1:3
1:1, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 16. Leden – 4. Hořejší (Dolhý, N. Schindler), 40. Houdek (N. Schindler, Dolhý), 48. Soukup (Šiler)

Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:3

Rozhodčí: Hlinka – M. Janíček, J. Janíček

vyloučení
6:3
Využití
0:2
střely na branku
29:39
Diváci
hráno bez

Bílí Tygři Liberec

Vopravil (Petříček) – Patzelt (C), Jakubec, CibulkaZeisel, Dvořák, Culek – Jansa, Janata, Pérez, Fiala, Kříž, Leden, Plos, Jobek, Vološín

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Bláha, Hodinář (C), Buzek, Lučan – Beníšek, Šiler, Mazanec, Schindler, Pešek, Řehoř, Hořejší, Soukup, Kučera, Bílek, Kreuzman, Křemen


Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 29 1 28 96,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Beníšek 0 0 0 0 0
Jan Bílek 0 0 0 -1 0
Jan Bláha 0 0 0 -1 0
Adam Buzek 0 0 0 0 2
Adam Dolhý 0 2 2 -1 0
Jan Hodinář 0 0 0 0 2
Marek Hořejší 1 0 1 0 0
Matěj Houdek 1 0 1 1 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Ondřej Křemen 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Antonín Lučan 0 0 0 1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 2
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Nicolas Schindler 0 2 2 0 0
Marek Soukup 1 0 1 0 0
Jakub Šiler 0 1 1 1 0

komentář

Úvod utkání nabídl zajímavý hokej, hned po padesáti vteřinách se řítil sám na plzeňského brankáře Fiala, Lokajíček své mužstvo podržel. Naopak byli to hosté, kdo jako první v zápase udeřili. V početní výhodě se nejlépe zorientoval na brankovišti Marek Hořejší a i když jeho branku dlouho rozebírali rozhodčí, gól platil. Zdvojnásobit plzeňské vedení mohl Jiří Beníšek, který dostal skvělou přihrávku, Vopravil vyrazil nad branku. Plzeňský náskok nezvýšil ani Marek Soukup, který si všiml špatně postaveného gólmana, střela z otočky byla rychlá, leč nepřesná. Přestože je polovina října, Lokajíčka málem překvapil Leden, který pálil z ostrého úhlu, maskovaný muž indiánů na svém místě. Další šance už znamenala liberecké vyrovnání. Ondřej Pešek špatně rozehrál a Matěj Leden nabídnutým dárkem nepohrdl. Poslední šanci měl obránce Dolhý, jehož střelu tečoval domácí Fiala, Vopravil na poslední chvíli zachránil své mužstvo a tak po první třetině panoval nerozhodný stav. 

Zkraje druhé dvacetiminutovky se prezentoval fantastickým zákrokem Jan Lokajíček. Střelu Meisela vyrazil plzeňský brankář pouze k volnému Vološínovi, který nedokázal zvednout puk přes ležícího gólmana. Vzápětí si vzal puk na druhé straně Beníšek, ten se rozhodl pro rychlou, svižnou střelu zápěstím, Vopravil už byl překonán, ale radost Škodovky překazila branková konstrukce. Poté si Plzeň dvakrát po sobě vyzkoušela přesilovou hru, v té druhé nebezpečně pálil kapitán Jan Hodinář, následně mohl zakončil Jakub Šiler do poodkryté brány, ale v nejméně vhodný moment podklouzl. Krátce za polovinou utkání dostal puk ideálně na osu hřiště Ondřej Pešek, leč svou chybu z úvodní periody nenapravil, těsně minul pravý horní roh. Domácí odpověděli rychlým přečíslením, Leden vzal situaci na sebe, ale svou ranou prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Když už vše směřovalo ke konči druhé třetiny, Plzeň udeřila. V poslední minutě v další výhodě o jednoho muže pálil Matěj Houdek a jeho rána skončila až za brankářem. Hosté díky němu tak odcházeli do šaten spokojenější. 

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval domácí Culek, který mířil na první tyč, tam ale nebylo místo pro mravence, natož puk. Na opačné straně si lapačka Vopravila smlsla na ráně Peška. Následně poprvé v zápase Plzeň odskočila do menšího trháku. Rána Jakuba Šilera skončila na horní tyčce, nicméně dorážka Marka Soukupa už mířila do černého. Škodovka se následně zaměřila spíše na obranu a hra postrádala potřebný náboj. Až po menším zaváhání v obraně se do střelecké pozice dostal domácí Fiala, ale Lokajíček chytal s naprostým přehledem. Hosté mohli svůj náskok ještě navýšit, ale proti další ráně Soukupa se skvěle přemístil domácí maskovaný muž. Tři minuty před koncem se domácí odhodlali ke hře bez brankáře, nicméně jejich snaha byla záhy zmrazena díky špatnému střídání. Utkání tak skončilo vítězstvím Plzně 3:1 a před minimální čtrnáctidenní pauzou berou indiáni další tři body.   

Ohlasy trenérů

Václav Kočí (HC Bilí Tygři Liberec): "Zhodnocení zápasu je jednoduché. Soupeř prokázal větší vůli jít po vítězství svým nadšením pro hru a agresivitou. Zkrátka to chtěli víc. Z naší strany to bylo takové, jako by nás to chvílemi ani nebavilo."

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Dobrý zápas z obou stran! Jsme rádi, že jsme tu vyhráli, protože z Liberce se letos body vozit moc nebudou. Vytvořili jsme si velký tlak, ale na rozdíl od utkání v Litvínově se nám nedařilo v koncovce. Nakonec jsme to ale zlomili. Výborný výkon podal také náš gólman a celkově jsme spokojení s týmovým pojetím. Bohužel je smutné, že teď, když se kluci dostali do nějakého rytmu, se soutěž musí přerušit. Je to o to smutnější, že se nedá ani trénovat. Za 14 startujeme sezónu de facto od nuly."