JUN: PLZ - SLA 2:3

Junioři dvakrát vedli, avšak nakonec zápas ztratili

Plzeň - Mladí indiáni dnes odehráli třetí kolo tuzemské nejvyšší soutěže. Soupeřem jim byla pražská Slavia, která ovládla duel díky lepší produktivitě.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

2:3
1:0, 1:2, 0:1

Branky a nahrávky: 16. Kopic (Pánek, Hamšík), 29. Šuhaj (Ženíšek, Popelka) – 29. Turek (Štrombach, Hovorka), 30. Štrombach (Klatt, Labuzík), 51. Slavíček. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Vyšší tresty: Kremláček 10 min.

Rozhodčí: Hucl – Brejcha, Gerát

vyloučení
5:6
Využití
0:0
střely na branku
33:25
Diváci
56

HC Škoda Plzeň

Pícl (Bočan) – Jánský, Moravec, Pánek, Kremláček (C), Hamšík, Špaček – Popelka, Kvasnička, Hollar, Kopic (A), Adamec, Šuhaj (A), Smola, Marcel, Eremiáš, Korčák, Ženíšek, Kuchárik.

HC Slavia Praha

Ondrík (Pittr) – Srdínko, Hovorka (A), Štíbr, Palát, Hrdlička, Cichoň, Klatt – Štrombach, Havrda (C), Kižlin, Brummel, Slavíček, Křenek, Turek, Hofmann, Labuzík, Tichý, Puczek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Michal Pícl 60 25 3 22 88,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Adam Eremiáš 0 0 0 0 0
Jakub Hamšík 0 1 1 2 4
Tomáš Hollar 0 0 0 -1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 1 0 1 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -2 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 12
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -1 0
Marcel Marcel 0 0 0 1 0
Michal Moravec 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 1 1 1 0
Adam Páník 0 0 0 -1 0
Adam Popelka 0 1 1 1 0
Jan Smola 0 0 0 -2 0
David Špaček 0 0 0 -2 4
Vojtěch Šuhaj 1 0 1 1 0
Adam Ženíšek 0 1 1 1 0

komentář

Úvod duelu patřil Plzni, která diktovala tempo hry, avšak hosté skvěle drželi palebné pozice. A sami naopak zapsali největší šanci. Mezi kruhy zůstal osamocený Turek, jenže pálil jen do středu branky. Indiáni poté pohrdli přesilovou hrou, ovšem v plných stavech již udeřili. Marek Kopic se protáhl až na brankoviště, odkud se mu podařilo i jako faulovanému rozvlnit síť. Brzy málem srovnal z mezikruží Turek, Pícl se blýskl ramenem. Když těsně před úvodní sirénou Pánek z vrcholu levého kruhu pouze vyprášil beton Ondríka, odcházeli Západočeši do kabin o jeden krůček blíže k vítězství spokojenější. 

Prostřední dějství odšpuntoval Šuhaj z levého kruhu, Ondrík zakročil lapačkou. Na druhé straně nabral rychlost Štěpán Turek na levé straně, objel branku a rychle zasunul u vzdálenější tyče. Západočeši odpověděli za sedmadvacet sekund, když rychlý výpad zakončil Vojtěch Šuhaj. I Slavia přispěchala s rychlou odpovědí, konkrétně hezkou ranou o tyč Filip Štrombach. Za nedlouho poté museli hosté po zbytečných faulech na více než minutu a půl do tří. Nejprve ani nadvakrát nepřekonal nastavený beton u levé tyče po příhře od pravé Šuhaj, neujaly se ani dvě dělovky Špačka z prostoru spojnice kruhů. Vše mohl těsně před druhou sirénou potrestat dorážkou na brankovišti Křenek, i Pícl vytasil parádní zákrok betonem.

Poslední periodu načal zbytek domácího trestu, avšak hosté s ním nenaložili dobře. Následovala pasáž bez výraznějších šancí, až se z ničeho nic za obranou indiánů zjevil Šimon Slavíček a uspěl svižnou střelou po ledě. Odpověď měl na holi z pravého kruhu po ráně z první po příhře z levého Popelka, síť rozvlnil pouze z boku. Závěr utkání se nesl ve znamení tří vyloučených na plzeňské straně, takže ani hra bez brankáře již skórem nepohnula. V příštím týdnu čeká na juniory kvůli dohrávkám hned čtveřice zápasů, v sobotu navíc ještě před tím domácí duel s Jihlavou.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Pereme se pořád se stejnými věcmi. Neproměnili jsme navíc přesilovku pět na tři, což bylo v zápase klíčové. Ve třetí části za stavu 2:2 do desáté minuty soupeře k ničemu nepustíme, pak si zkusíme kličku na červené čáře, je z toho ztráta a gól z první střely soupeře v poslední třetině... Hoříme na disciplíně, individualitách a samozřejmě na tom, že musíme dohnat práci, kterou máme. Hráči ale musejí začít vnímat, jinak se neposuneme dopředu.“

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Do utkání jsme vstoupili naivně, jako kdybychom si mysleli, že se soupeř porazí sám. Plzeň byla aktivnější, nás podržel gólman. Od druhé části jsme zlepšili pohyb a aktivitu. Dnes to bylo spíše o štěstí, nemyslím si, že by si domácí zasloužili prohrát.“