JUN: PLZ - JIH 2:4

Junioři proti Jihlavě stahovali ztrátu, ale zůstali bez bodu

Z prvních tří zápasů vyhráli junioři pouze jeden. V sobotním zápase proti Jihlavě se jim střelecky nedařilo, Dukla rozhodla o svém vítězství ve druhé třetině. V závěru sice Západočeši duel zdramatizovali, ale smazat tříbrankovou ztrátu nedokázali.

HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava

2:4
0:0, 0:3, 2:1

Branky a nahrávky: 53. Špaček (Korčák), 54. Ženíšek (Kremláček, Šuhaj) – 21. Juda (Čermák, Rašín), 22. Malenovský (Čermák), 39. Kerber (Rašín), 60. Rauš. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Rozhodčí: Jaroš – Doubal, Dědek

vyloučení
5:4
Využití
1:2
střely na branku
35:33
Diváci
77

HC Škoda Plzeň

Bočan (Pícl) – Pánek, Kremláček, Hamšík, Špaček, Vajner, Malák (C) – Popelka, Kvasnička, Hollar, Kopic (A), Adamec, Šuhaj (A), Smola, Marcel, Eremiáš, Korčák, Ženíšek, Kaiser

HC Dukla Jihlava

Krejčí (Maláč) – Piskač, Kerber, Zedek, Zeman, Rašín, Smolko – Čermák (A), Melenovský, Zdarsa, Vyvial, Fiala, Juda (C), Rauš (A), Pavelec, Malenovský, Barák, Kravec

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 58 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 2
Adam Eremiáš 0 0 0 -1 0
Jakub Hamšík 0 0 0 -1 0
Tomáš Hollar 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 2
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 1 1 0 2
Vladimír Kremláček 0 1 1 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 1 2
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Marcel Marcel 0 0 0 -1 2
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Adam Popelka 0 0 0 0 0
Jan Smola 0 0 0 0 0
David Špaček 1 0 1 0 0
Vojtěch Šuhaj 0 1 1 -1 0
Stanislav Vajner 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 1 0 1 -1 0

komentář

V opatrném úvodu utkání si první šanci vypracovali domácí. Adam Eremiáš zůstal volný na levém kruhu, ale zblízka Krejčího nepropálil. Další příležitosti přišli až v přesilovce Plzně ve 14. minutě. Znovu u toho byl Eremiáš, který z levé strany napálil bližší tyčku. Vzápětí vyrazili hosté do brejku, Martin Barák pronikl za defenzivu Západočechů, ale bekhendovým blafákem branku netrefil.

Tutovku měl po chybě Vajnera v rozehrávce také Daniel Pavelec. Rovněž zkoušel bekhendový blafák, ale přetáhl ho až příliš do levé strany a ani on nezamířil přesně. Z přečíslení mohl skórovat na druhé straně Popelka, který si najel za obranu na přihrávku Špačka, ale bekhendem Krejčího nepřekvapil, a tak se šlo do šaten za bezgólového stavu.

Ten však ve druhé třetině trval jen čtrnáct sekund, Jihlava šla do vedení. Miroslav Juda si od pravého mantinelu najel až mezi kruhy a střelou po ledě propálil Bočana. Za dalších 28 sekund se nechal vyloučit Adamec a Dukla přesilovku využila. Šimon Malenovský byl hodně důrazný u levé tyče a protlačil puk do sítě.

V další početní výhodě hostů o minutu později Juda našel mezi kruhy osamoceného Malenovského, kterému však proskočil puk pod čepelí. Plzni se ve druhé části nic nedařilo a dokumentovala i hrubka v rozehrávce, po které ujížděl na branku Čermák. Bočan ovšem domácí podržel zákrokem lapačkou.

Plzeňský gólman zachránil Škodu od třetího gólu také o chvíli později při dalším brejku Jihlavy, tentokrát skvělým zákrokem betonem vytáhl ránu Baráka z levé strany. Jedinou velkou šanci Západočechů v prostřední části měl Vlastimil Kvasnička, který dostal přihrávku od Korčáka před branku, výborně se proti němu přesunul Krejčí. Vzápětí Korčák fauloval a Dukla využila druhou přesilovku. Důrazný Patrik Čermák u levé tyčky propasíroval puk za Bočana podobně jako Malenovský u druhé trefy.

Jihlava tak před třetí třetinou vedla 3:0, ale rozhodnuto nebylo. Plzeň se dlouho nemohla prosadit, poté však vstřelila dvě branky během 90 sekund. David Špaček nejprve z levého kruhu zamířil pod horní tyčku, v přesilové hře se poté prosadil dorážející Adam Ženíšek. Škoda sice tlačila, ale do další velké šance se už nedostala. Dukla nejprve neproměnila velké šance z brejku, Bočan vychytal Judu i Čermáka, ale pětadvacet sekund před koncem se Adam Rauš trefil do prázdné branky a upravil skóre na konečných 2:4 z pohledu domácích.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): Jihlava je velmi disciplinovaný soupeř, skvěle dohrává souboje a napadá. Nedostali jsme se do naší hry. Ve druhé a třetí třetině jsme měli momenty, kdy jsme se zvedli a takovým hokejem bychom se chtěli prezentovat, ale dopouštíme se velkého množství individuálních chyb, které nás srážejí. Musíme se z toho poučit a jít dál. Ale zatím moc nevidíme odezvu. 

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Parádní práce celého týmu. K bojovnosti a nasazení ze včerejšího zápasu proti Karlovým Varům jsme přidali produktivitu. Zjednodušili jsme hru dopředu, tlačili jsme se více do brány a častěji jsme zakončovali. Také brankář Krejčí skvěle za chytal, to bylo klíčové k vítězství.