5. kolo EHL: KOM - PLZ 1:4

5. kolo EHL: KOM - PLZ 1:4 - Po dvou prohrách další úspěch, indiáni porazili Kometu!

Po dvou dnech se rozjelo další kolo ENYAQ hokejové ligy, tým plzeňských gamerů porazil brněnskou Kometu 4:1 na zápasy! Indiáni si tak v pátém duelu sezóny připsali na své konto třetí výhru.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

1:4
4:9, 4:5, 5:4, 3:4p, 1:7

"Blade" 4:9 "Domin"

"Adremeister" 4:5 "Phil93"

"Chlebyn" 5:4 "Vajdič66"

"Blade", "Adremeister" 3:4p "Domin", "Phil93"

"Blade", "Chlebyn" 1:7 "Domin", "Vajdič66"

HC Kometa Brno

Roman "Blade" Pilný

Ondřej "Adremeister" Schwank

Lukáš "Chlebyn" Tauc

HC Škoda Plzeň

Dominik "Domin" Humpál

Filip "Phil93" Strnad

Michal "Vajdič66" Vajda

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

"Domin" do svého zápasu jedniček proti brněnskému "Bladeovi" vstoupil skvěle, plzeňský gamer neustále navyšoval svůj náskok, který nakonec udržel a zvítězil vysoko 9:4. Filip Strnad ve svém duelu proti sokovi z Komety také brzy vedl, nakonec napínavý zápas dovedl do úspěšného konce s výsledkem 5:4. „Musel jsem udělat drama pro diváky. Ne, samozřejmě to zlehčuji. V mém zápase jsem vedl 5:0 pět minut před koncem, psychicky jsem povolil a soupeř začal trestat. Naštěstí se mi povedlo výsledek udržet a zápas vyhrát," popisuje "Phil93"

"Vajdič" pak v dalším nesmírně bojovném duelu těsně nestačil na "Chlebyna". "Domin" a "Phil93" následně v neuvěřitelném mači 2 versus 2 otočili zápas z 0:3 na 4:3 v prodloužení! „Zápas 2v2 s Dominem byl uplně jiný. Nemohli jsme se sladit a v první třetině jsme prohrávali 0:3. Nesklopili jsme hlavy a s prvním vstřeleným gólem jsme začali diktovat tempo zápasu. Povedlo se nám srovnat dvě minuty před koncem díky Dominikovu proměněnému nájezdu a v prodloužení se mi dvě sekundy před sirénou povedlo trefit šibenici. Tím byl zápas rozhodnut v náš prospěch," září Filip Strnad.

V pátém a posledním utkání večera "Vajdič66" s "Dominem" naprosto dominovali, brněnské soupeře rozdrtili 7:1. Tato výhra završila celkové vítězství 4:1 na zápasy, rozhodujícím mačem byl právě ten s velkolepým obratem. „Ve virtuálním hokeji jsem už jich pár zažil," hlásí "Phil93", kterého nesmírně těší úspěch, jenž přišel po dvou nezdarech: „Určitě je to pro nás důležité. Hlavně po minulém kole se Spartou, ke kterému už se nechci vracet. Musíme takhle šlapat dál a získávat body, ať máme co nejlepší výchozí pozici v play off."