6. kolo EHL

6. kolo EHL: PLZ - LIB 1:4 - Plzeňští gameři proti lídrovi tabulky bojovali, výhru však bral Liberec

Plzeňský gamerský tým má za sebou šesté kolo ve druhé sezóně ENYAQ hokejové ligy. Modrobílí se utkali s vedoucím mužstvem z Liberce, výhru 4:1 na zápasy si na své konto připsali Severočeši.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

1:4
4:6, 2:3, 5:7, 1:7, 6:5

"Domin" 4:6 "Dzouvi"

"Phil93" 2:3 "DannyZedlo"

"Vajdič66" 5:7 "doublemaca"

"Domin", "Phil93" 1:7 "Dzouvi", "DannyZedlo"

"Domin", "Vajdič66" 6:5 "Dzouvi", "doublemaca"  

HC Škoda Plzeň

Dominik "Domin" Humpál

Filip "Phil93" Strnad

Michal "Vajdič66" Vajda

Bílí Tygři Liberec

Adam "Dzouvi" Menšík

Daniel "DannyZedlo" Sedláček

Jakub "doublemaca" Macek

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Po dvou výhrách na úvod ročníku přišly dvě prohry. V minulém kole pak indiáni v rámci pátého kola soutěže zaslouženě porazili brněnskou Kometu, v dnešním souboji proti silnému Liberci se karta opět obrátila. „Neodehráli jsme ani jeden špatná utkání proti kvalitnímu soupeři, který vede tabulku. Jenže naše proměňování šancí bylo žalostné, naopak soupeř potrestal každou chybičku. Výsledek byl bohužel rozhodnutý už po třech zápasech,“ popisuje plzeňský gamer Michal Vajda. Za stavu 3:0 na utkání byl tak souboj indiánů s Libercem rozhodnut, v závěrečných duelech však Plzeňští zvládli jeden urvat na svou stranu. „Jsme každopádně rádi za aspoň jedno vítězství, které jsme uhráli v posledním utkání. Do dalšího kola nás nakopne a štěstíčku půjdeme naproti tentokrát my,“ věří "Vajdič".

Jedna z nových tváří v plzeňském gamerském týmu momentálně hraje svůj premiérový ročník EHL, v tom prvním se Michal Vajda nepředstavil. Jak zatím hodnotí své zkušenosti s esportovou hokejovou ligou? „Jako nováček v soutěži musím říct, že se tu sešla opravdová elita. Každý zápas je nesmírně těžký a rozhodují maličkosti. K mé smůle se ten malý detail mnohdy přikloní k soupeři. Ani v jednom utkání jsem nebyl horší, ale bohužel se mi to nedaří dotáhnout do vítězného konce,“ mrzí bojovníka "Vajdiče".

Michal Vajda, který válčí v týmu s "Dominem" a "Philem93" věří, že už v dalším kole proti Motoru urvou indiáni další výhru do tabulky. „Doufám v lepší zítřky! Nebo si formu nechávám na play off, do kterého, věřím, že se probojujeme,“ uzavírá Michal Vajda.