PK2: PLZ - OLO 2:3

PK2: PLZ - OLO 2:3 - Velká komplikace! Plzeň doma ztrácí i druhý duel

Plzeň - Druhý zápas série začal pro indiány černě, v polovině úvodní periody již Hanáci vedli o dvě branky. Domácí se sice vrátili do utkání, na vyrovnání ale již nedosáhli.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

2:3
1:2, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 14. Dočekal (Kracík, Kantner), 45. Kodýtek (P. Musil) – 2. Olesz (Ostřížek), 10. V. Tomeček (Nahodil, Dujsík), 26. Nahodil. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Rozhodčí: Pražák, Vrba – Ondráček, Špůr

vyloučení
4:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:31
Zblokované střely
17:10
Hity
23:12
Vhazování
28:35
Diváci
hráno bez

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang, L. Kaňák, Vráblík – Malát, Mertl (A), Gulaš (C) – Suchý, P. Musil, Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Dočekal, Kracík, Kantner.

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Valenta, Dujsík, Švrček (C), Rašner, Vyrůbalík, A. Rutar – J. Káňa, Nahodil, V. Tomeček – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, J. Knotek (A), Navrátil – Kucsera, Strapáč, Bambula – Burian.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 58 29 3 26 89,66 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Martin Dočekal 1 0 1 1 0
Jan Eberle 0 0 0 -1 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 2
David Jiříček 0 0 0 -2 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 1 0 1 -1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
David Kvasnička 0 0 0 -2 0
Viktor Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Pavel Musil 0 1 1 -1 2
Jakub Pour 0 0 0 -1 2
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Matěj Stříteský 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Roman Vráblík 0 0 0 1 0

komentář

Indiáni měli po včerejším nezdaru na úvod série dnes doslova nůž na krku a Hanáci toho využili. Již po dvaašedesáti vteřinách hry se natlačil do šance k pravé tyči Ostřížek, touš Frodl vyrazil pouze před sebe, kde se k dorážce prodral Rostislav Olesz. Rychlou odpověď chystal z podobné pozice Kodýtek, Konrád nazdvihl nad. Po chvilce kohouti předvedli postupný útok, v situaci čtyři na čtyři zůstal z ničeho nic zcela osamocený mezi kruhy Vojtěch Tomeček a zamířil přesně k levé tyči. Škoda odpověděla krásnou souhrou, kdy Matyáš Kantner našel zadovkou od zadního mantinelu u levé tyče Jaroslava Kracíka, který zcela stejným způsobem předal k pravé Martinu Dočekalovi a ten již doručil balíček na místo určení. Před první sirénou ještě přišlo krásné gesto Petra Koloucha, jenž odvolal odpískaný faul na svou osobu. 

I dnes první třetinu o jednu branku vyhráli hosté, do té druhé tentokrát ale nevstoupíme dlouhým oslabením, ale naopak přesilovkou! 💪

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Čtvrtek 11. března 2021


Prostřední část načal oslovením Stříteského na pravém kruhu Gulaš, Konrád se stihl přemístit. Vzápětí všem na ledě pláchl Suchý, zvolil prudkou střelu, ta se mezi tři tyče nevešla. Jenže v největším tlaku Plzně se opět přiklonilo štěstí na stranu hostů. Lukáš Nahodil s Tomečkem překombinovali situaci dva na jednoho, jenže vracejí se Kvasnička si smolně srazil kotouč do vlastní sítě. I na domácí straně se poté urodilo velké gesto fair play, domnělý faul na svou osobu odvolal Roman Vráblík. Před druhou sirénou ještě jedovatě vypálil z pravého kruhu Kantner, muž s maskou kohoutů nadvakrát puk zkrotil.

Poslední periodu načal Ostřížek, který nabral rychlost na pravé straně, objel branku a jal se rychle zakončovat, Frodl vykopl betonem. To na druhé straně ihned po osmnácti vteřinách přesilové hry rozvlnil síť Petr Kodýtek, který trefil náramně z mezikruží pravý horní růžek. Pohodlný náskok mohl vrátit Hanákům Strapáč, jenž se trhl na levé straně, z kruhu na domácího gólmana střelou ke vzdálenější tyči nevyzrál. Na druhé straně se dotkl vyrovnání Musil, sám před Konrádem ale nenašel mezírku mezi jeho betony. Závěr utkání se nesl ve velkém plzeňském tlaku, hrálo se prakticky na jednu branku, avšak na vyrovnání již modrobílí nedosáhli a je tak v sérii krok od vyřazení. Svůj šestistý duel v tuzemské nejvyšší soutěži tak příliš neoslavil Jan Eberle.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Zase se nám nepodařilo jít do vedení, bohužel. Prohrávali jsme a horko těžko se to dohání. Soupeř záhy chytí druhý dech, v soubojích jsou hráči Olomouce silnější a s tím máme velké problémy. Neproměňujeme šance, kdybychom jich pár dali, tak by vše vypadalo jinak. Ale každopádně se nevzdáváme, do Olomouce odcestujeme a budeme sem sérii chtít vrátit.“

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Z naší strany dneska velice kvalitní utkání, které bylo podpořeno maximální bojovností, obětavostí, velkou mírou bruslení. Zápas byl napínavý do poslední vteřiny. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát.“