PCE-PLZ 0:0 - Rudolf Pejchar se vrátil do branky čistým kontem!

P a r d u b i c e - Jakoby dokonale zaskočeni byli pardubičtí hráči tahem plzeňských trenérů. Ti postavili do branky Rudolfa Pejchara, který střely domácích odrážel s účiností zdi. Hráči Moelleru měli na svém ledě více ze hry, ale s obětavě hrající Plzní si nedokázali poradit ani v mnoha přesilových hrách. Pod bodový zisk se výrazně podepsal Rudolf Pejchar, hokejisté Lasselsbergeru díky výkonu plzeňského veterána po 25 zápasech udržela čisté konto a na západ Čech se vrací s bodem za kuriózní remízu 0:0.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

0:0
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0

Rozhodčí: Homola - Čech, Machálek. Vyloučení: 6:9. Využití: bez využití. Diváci: 8 256. střely na branku: 35:28.

HC Dynamo Pardubice

Lašák (Kameš) - Snopek, Čáslava, Novotný, Pácal, Vyhlídal, Mudroch - Hemský, Blažek, Lubina - Hejduk, Mikeska, Bulis - Sýkora, Divíšek, Rolínek - Kolář Jan I., Tvrdík, Průcha - Kolář Jan II., Koukal.

HC Škoda Plzeň

Pejchar (Duba) - Nedoma, Trnka, Jindřich, Výborný, Výtisk, Špaček, Cartelli - Míka, Kracík, Matějovský - Mrázek, Straka Martin, Pospíšil - Paroulek, Straka Josef, Cibák - Adamský, Důras.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Rudolf Pejchar 65 35 0 35 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Martin Cibák 0 0 0 0 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 4
Petr Míka 0 0 0 0 0
František Mrázek 0 0 0 0 0
Milan Nedoma 0 0 0 0 4
Martin Paroulek 0 0 0 0 0
David Pospíšil 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 4
Josef Straka 0 0 0 0 0
Jaroslav Špaček 0 0 0 0 4
Pavel Trnka 0 0 0 0 0
Martin Výborný 0 0 0 0 2
Jan Výtisk 0 0 0 0 0

komentář

Plzeňští trenéři nasadili do hry brankáře Rudolfa Pejchara a ten se hned od prvních minut činil. Hned ve 2. minutě prokázala svoji sílu spolupráce Hejduka s Bulisem, jehož v jasné šanci Pejchar vychytal. Plzeň pořádně prověřila slovenského gólmana Lašáka ve 4. minutě, kdy Pospíšil tvrdou střelou zakončoval přečíslení. Zanedlouho sudí poprvé vylučoval, na trestnou odjel Matějovský. Pejchar zachránil jak před Mudrochem, tak před Lubinou. V 8. minutě se aktivnější domácí už málem radovali, Petr Sýkora si to namířil k plzeňské brance a po jeho pošťouchnutí puk z brankové čáry odehrávali plzeňští obránci. Nápor domácích přibrzdilo vyloučení Tomáše Divíška, ale Plzeňáci Lašáka prakticky neohrozili. Naopak po chvíli se bránili druhé přesilové hře, ale dobrou obranou hru v oslabení Západočeši svému soupeři oplatili. Sérii nedovolených zákroků prodloužil Michael Vyhlídal a na vyloučení tak bylo 2:2. Při trestu Vyhlídala pálil nebezpečně Výborný, ale to bylo vše. I Pardubice své druhé oslabení zvládly. A bránila se opět Plzeň, právě autor jediné střely při přesilové hře Výborný šel pykat za nedovolené bránění. Hokejisté Lasselsbergeru odolali přesilovkovému zámku Východočechů. První třetina tím byla odsouzena k bezbrankovému konci.

Po přestávce jako první vážně zahrozili hosté, když Matějovský pronikl až před Lašáka, ten ale jeho opakovaný pokus z úhlu pokryl. Pejchar zbystřil při tlaku Mikeskovy řady, na plzeňského gólmana mířila pověstná druhá vlna v podobě obránce Novotného, ale plzeňský gólman svůj tým opět podržel. Zápas se pomalu ale jistě dostával do stavu, kdy kdo dá první gól, vyhraje. Ideální příležitost se domácím naskytla ve 28. minutě při čtvrtém vyloučení jednoho z plzeňských hráčů. Plzeň se ubránila, ovšem hned po návratu potrestaného Nedomy prodloužil plzeňské oslabení sekáním Matějovský. Po půl minutě rozhodčí vyřešil melu před brankou šalamounsky, na trestnou poslal zároveň Trnku a Čáslavu. Nepřehlednou část zápasu završil trest pro pardubickou střídačku za hru v šesti. Lašák se po delší době pořádně zapotil při pokusu Paroulka, poté jen se štěstím mezi betony ukryl teč Kracíka. To bylo ve zkrácené přesilovce Plzně vše a ve 35. minutě nastal opět čas pro plzeňské oslabení. Pokračovala však oboustranná mizérie přesilových her. Agilní Paroulek v plném počtu hráčů donutil Lašáka k pohlednému semaforu. V těchto okamžicích se musel slovenský gólman hodně otáčet, dva pokusy na něj namířil i jeho krajan ve službách Plzně Martin Cibák. Druhou část hry ukončilo nepovedené přečíslení loni obávané dvojky Tomáš Divíšek - Petr Sýkora. V poslední sekundě byl však za faul kolenem vyloučen Tomáš Rolínek, Plzeň tak začala třetí třetinu přesilovou hrou.

Plzeň však nezdary v přesilových hrách nezlomila a i po dvou minutách pardubického oslabení zůstal stav 0:0. Při hře v pěti Lašák musel vystřelit beton proti pokusu Michala Straky. Pardubičtí hnaní zaplněným stadionem však převzali aktivitu a začali zle dotírat na plzeňskou branku. Ovšem tlak v útočném pásmu v podání Pardubic byl spíše bezzubý, naopak Lašáka vystrašila dalekonosná střela Míky a nájezd dvojice Martinů – Straky a Paroulka. Pejchar se domácím opět předvedl v plné parádě ve 49. minutě, kdy lapil bombu Průchy. A plzeňský veterán dále čaroval. Nepřišli si na něj ve výborných pozicích ani Tvrdík s Bulisem. Na led se začala vkrádat i nervozita, za domácí brankou se v 53. minutě strhla menší potyčka. Domácí dostali v 54. minutě výbornou příležitost ke zlomení bezbrankového stavu, na trestnou lavici putoval Martin Straka. Pejchar vychytal hned v úvodu Hejduka a další velkou šanci si domácí nepřipravili. Ani domácí přesilovkový zmar nezlomili. Obětavost hostí předvedl Špaček, který skočil do další střely Hejduka. Plzeň ale musela ještě jednou do konce základní hrací doby hrát oslabení, pykal Trnka. Infarktový závěr zahájilo zakázané uvolnění. Následný přesilovkový zámek ukončilo vyhození puku do hlediště. Plzeň se ubránila a hra našla další působiště ve středním pásmu. Nedlouho před koncem se puku ujal David Pospíšil, zavezl jej za branku Lašáka a to byl rozhodující moment samotného závěru základní hrací doby. Plzeň si připsala bod.

Prodloužení bylo oboustranně opatrné, po dvou odehraných minutách prověřil Lašáka Pospíšil, Pejchara dělovkou Bulis. Pejchar vykryl i nápadité objetí branky v podání Hejduka, čisté konto si již plzeňský gólman vzít nenechal. Zato skórovat mohli hosté, 23 sekund před koncem šel pykat Novotný, na což lavička Plzně reagovala oddechovým časem. Ovšem ani ve zbylém čase puk do branky neprošel. Duel tak skončil kuriózním výsledkem 0:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (Pardubice): "Naši hráči neměli dostatek prostoru a v přesilovkách nám chyběla lehkost, nápad. Přihrávky byly pomalé a nikomu se nechtělo jít do prostoru před branku, kde to proti tak důraznému soupeři bolí. Bod je pro nás ztrátou, ale zavinili jsme si to sami, protože jsme utkání nehráli s větší aktivitou. Je to možná i kvůli tomu, že nás zápas na Slavii, kde jsme otočili skóre z 0:3 na 6:4, stál hodně sil."

Miroslav Přerost (Plzeň): "Věděli jsme, že ofenzivní síla domácích je veliká, a tak jsme se snažili o úpornou obranu a jednoduchý přechod přes střední pásmo. Zkoušeli jsme se dostávat do brejků a překvapit domácí obranu. Ve druhé třetině jsme určité šance měli, ale nevyužili jsme je a v posledním dějství jsme díky vynikající obraně a především brankáři Pejcharovi uhráli bod, se kterým jsme spokojeni."