LIB-PLZ 3:0 - Liberec na Plzeň umí

L i b e r e c - Plzeňským hokejistům se v boji s neoblíbeným soupeřem opět nedařilo. V Liberci sice téměř 40 minut trval stav 0:0, zápas však zlomila branka debutanta Jiřího Fischera nedlouho před druhou sirénou. V závěru zápasu padly do plzeňské branky další dvě liberecké trefy. Hokejisté Lasselsbergeru se střelecky neprosadili a odjíždějí tak po prohře 3:0 ze severu Čech s prázdnou.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

3:0
0:0, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 39. Fischer (Štrba, Jiruš), 58. Roszíval, 60. Rataj. Rozhodčí: Petr Bolina - Miloš Bádal, Roman Pouzar. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 4027. střely na branku: 53:32. Průběh utkání: 3:0.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička (Stejskal) - Šmíd, Jiruš, Modrý, Moravec, Fischer, Duben, Holub, Hanzlík - Čermák, Rataj, Štrba - Novák, Vaic, Rozsíval - Vrbata, Kotalík, Nedorost - Vampola, Plodek, Víšek.

HC Škoda Plzeň

Duba (Pejchar) - Nedoma, Trnka, Cartelli, Jindřich, Výtisk, Výborný, Klaus, Adamský - Straka Martin, Straka Michal, Matějovský - Paroulek, Straka Josef, Cibák - Mrázek, Kudrna, Pospíšil - Míka, Kracík, Důras.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Duba 59 52 2 50 96,15 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Martin Cibák 0 0 0 0 2
Michal Důras 0 0 0 0 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Jaroslav Kudrna 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 0
Petr Míka 0 0 0 0 0
František Mrázek 0 0 0 0 0
Milan Nedoma 0 0 0 -2 0
Martin Paroulek 0 0 0 0 2
David Pospíšil 0 0 0 -1 0
Michal Straka 0 0 0 -2 0
Martin Straka 0 0 0 -2 8
Josef Straka 0 0 0 0 0
Pavel Trnka 0 0 0 -2 0
Martin Výborný 0 0 0 0 0
Jan Výtisk 0 0 0 -1 2

komentář

Domácí tým se od úvodního hvizdu pustil do soupeře velmi aktivně, ale ve finální fázi mu chybělo trochu více štěstí. V první polovině třetiny se na obou stranách prezentovali dobrými zákroky oba brankáři, liberecký Hnilička i hostující Duba. Ve druhé polovině první třetiny měl více práce hostující brankář. Šance kapitána Nováka v 15. minutě a Nedorosta o dvě minuty později ale zlikvidoval, a tak první dějství skončilo bez branek, třebaže více ze hry měli domácí a také ke gólu měli blíže.

Druhou třetinu odstartoval bombou Vrbata, ale netrefil přesně branku, Duba tak neměl mnoho práce. Hosté byli častěji vylučováni, ale přesilovky se domácím moc nedařily. Hned v úvodu druhé třetiny jim ji nabídl Výtisk, ale přes velkou snahu Tygrů se skóre nezměnilo. Ve 27. minutě se dral do šance Rataj, ale poskakující puk mu znemožnil přesnější zakončení. Po série nepřesností na obou stranách poskočila hra do 34. minuty a Svijanská aréna bouřila. Rataj dopravil puk za Dubova záda, ale branka nebyla uznána pro postavení mimo hru. Domácí stupňovali tempo, ale hosté se dobře, a někdy i se štěstím bránili. Ve 39. minutě byl vyloučen Cibák a domácí se konečně dočkali. Bleskovou kombinaci po ose Štrba - Jiruš - Fischer zakončil tvrdou ranou těsně nad ledem extraligový debutant Jiří Fischer a připsal si tak svoji první branku v dresu Bílých Tygrů. Jak se později ukázalo, byla to branka vítězná. Těsně před koncem druhé třetiny poranil Martin Straka v obličeji Jiřího Moravce, a tak se zbylých 16 vteřin z druhé třetiny dohrávalo až po úpravě ledu na začátku třetího dějství.

Prakticky čtyři úvodní minuty třetí třetiny hráli domácí přesilovku, ale Dubu nepřekonal ani Čermák, ani další spoluhráči. Právě díky svému brankáři mohla Plzeň stále ještě pomýšlet na nějaký bodový zisk. Domácí byli ale proti, zejména pak Milan Hnilička, který předváděl při plzeňských šancích skvělé zákroky. V průběhu celé třetí třetiny se hrál hodně ostrý hokej na obou stranách, ale skóre se stále neměnilo. Šance na obou stranách likvidovali obránci. V 58. minutě se ve středním pásmu dostal k puku Patrik Rozsíval a střelou od kruhů překvapil Dubu, zvýšil na 2:0. Hostující tým si v poslední minutě vzal time a posléze se pokusil v power - play o zvrat. jejich snahu ale půl minuty před koncem definitivně ukončil Igor Rataj, který trefil bez problémů prázdnou branku

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (Liberec): "Věděli jsme, že Plzeň má venku dobrou sérii, dobře brání, bylo to vidět. My se trochu trápíme se střelbou, hrozně se na branky nadřeme. Hlavně že to tam spadlo. Mužstvo musím pochválit za bojovnost, nasazení, vyhráli jsme a žádnou branku nedostali."

Jiří Kučera (Plzeň): "První třetina byla v režii domácích, ale nás držel Tomáš Duba. Ve druhé třetině to bylo podobné, ale bohužel jsme dostali góla před koncem třetiny. Pak už jsme hráli vabank, výsledkem je prohra 3:0."