Petr Kořínek

Rozhodne nasazení, koncentrace a srdce, říká lodivod Petr Kořínek

Bývalý elitní plzeňský hráč a odchovanec Petr Kořínek vloni za svůj mateřský klub vybojoval titul v kategorii dorostu, letos A tým dovedl pošestnácté v řadě do play off. V něm je prvním soupeřem Liberec, série startuje již ve středu osmého března.

Petře, jak se nyní nastavit během pár dní na play off?
V neděli něco skončilo, už včera jsme si s klukama říkali, že něco bylo dobře a něco špatně. Nicméně již nemá cenu se v tom nějak babrat a přemýšlet o tom. Nyní prakticky začíná úplně jiná soutěž. Kluci ví, o co hrají, je to vlastně týden, který může rozhodnout o tom, jestli je sezóna úspěšná nebo neúspěšná. Chceme, aby kluci přemýšleli již jen o Liberci a zápasech, které přijdou.

Vy už jste dokázal sám přepnout?
Já se již díval na nějaká videa, víceméně v extralize ta mužstva všechna známe. Liberec měl teď formu, vyhrál spoustu zápasů po sobě, je to kvalitní tým. Ale domnívám se, že v play off se již malinko ty rozdíly smazávají a je to naopak o nasazení a srdci. I samozřejmě detailech, protože každá chyba se trestá - takže i o koncentraci na ten zápas.

Může pomoci, že i přes právě vítěznou šňůru Tygrům mezi prsty utekl přímý postup do čtvrtfinále?
Asi samozřejmě ve čtyřce být chtěli, kdo by také nechtěl. Na druhou stranu jsou nastavení na vítěznou vlnu, vědí, o co hrají. Určitě se na nás budou chtít připravit co možná nejlépe a hrát dobrý hokej.

Jaké mají největší přednosti?
Výborné početní výhody. Také mají vysoké urostlé hráče, hrají dobře do těla a celkově důrazně. Na nás bude tedy dobře zvládat oslabení.

Jak se ohlédnout za letošními vzájemnými souboji?
Duely byly vyrovnané, třikrát se nerozhodlo po šedesáti minutách. Ten poslední zápas, který jsme hráli doma a prohráli, tak ale půlka z naší strany byla velmi dobrá. Na to je potřeba teď navázat. Kluci si hlavně v sezóně ověřili, že i přes výsledky nahoru - dolů se dá hrát s každým. Věříme, že to mají v hlavách a vědí to.

Je start série na kluzišti soupeře velká nevýhoda?
Každý chce začínat doma, to je jednoznačné. Ale je to play off, tam se vše smazává. Domácí prostředí je trošičku výhoda, na druhou stranu se hraje na vyhraný zápas, ne body. Takže to bude o maličkostech, také i štěstí, které tým potřebuje. Každý gól či dva zcela otočí utkání, než jak mělo vypadat podle papírových prognóz.

Petře, děkujeme za rozhovor, ať se daří!