Rozhovor Petr Kořínek

Petr Kořínek odpovídal na instagramu na dotazy fanoušků! Jak se těší na novou sezónu?

Uprostřed pracovního týdne patřil klubový instagram našemu hlavnímu trenérovi Petru Kořínkovi, který si našel čas, aby odpověděl na otázky fanoušků. Prozradil nejčerstvější informace ohledně hráčského kádru i jaké jsou ambice v klubu před novou sezónou.

Snem každého hokejisty je bezesporu slavná NHL, Petr Kořínek byl v roce 1990 draftován Edmontonem, do prvního týmu se nicméně nedostal. „Mrzí mě to. Tehdy byla jiná doba. Edmonton vyhrál Stanley Cup a držet tým pohromadě, takže prosadit se bylo nesmírně těžké. Možná, s nadsázkou, by tehdy bylo lepší nebýt draftován tak silnou organizací, že bych měl více šancí v horším týmu. Ale vnímám to jako výbornou zkušenost.

Do Plzně před novou sezónou přišlo několik nových hráčů. Kdo má při výběru hlavní slovo? „Je to týmová práce. Tomáš Vlasák jako sportovní manažer dostává nabídky a my (sportovní vedení a tým trenérů) je následně probíráme společně. Když se shodneme, že daný hráč by byl pro nás posilou, dáme mu nabídku. Nicméně pak čekáme, jestli ji přijme.

Plzeň už se připravuje na ledě, avšak tým ještě není kompletní. „Někteří hráči měli individuální plány, ale byli jsme rádi, že za týmem občas zastavili. Většina nových kluků se připravovala s námi a všichni rychle pochopili, že bez dřiny to nejde. Jsme rádi za jejich přístup. Zapadli do kabiny výborně a věříme, že budou posilami. Nyní jsme teprve na začátku další fáze přípravy – necelých čtrnáct dní na ledě. Nejsme ani kompletní, Luke Adam docestuje teď o víkendu a poté máme hráče na Hlinka Gretsky Cupu. Už letní příprava však napověděla, že jdeme správným směrem. Vnímám mančaft pozitivně a všichni věříme, že to bude lepší něž loni.

A právě na probíhajícím turnaji U18 má Škoda velké zastoupení. V kádru Davida Čermáka jsou Adamové Benák, Jiříček a Titlbach. Dále ještě Jan Skok a Matyáš Mařík. Adam Titlbach a Matyáš Mařík nicméně na západě Čech již hrát nebudou, první jmenovaný odchází do kanadské juniorky do Vancouveru, druhý míří do Českých Budějovic. Fanoušci se tak mohou těšit na Adama Benáka, který hlasitě klepe na dveře A týmu. „Každý rok se snažíme zařazovat naše kluky z Akademie. Nejinak tomu bude i v případě Adama Benák. Je s námi celou přípravu a prostor určitě dostane.

Další dotaz směřoval na univerzálnost Jakuba Lva či boj o post jedničky v plzeňském brankovišti. „Je velkou výhodou, že Kuba Lev je univerzální hráč a můžeme ho využít jak na centru, tak na křídle. Momentálně s námi ale trénuje na pozici centra. Ohledně brankoviště, tahle otázka je otevřená, kluci se o post jedničky poperou. Kdo bude lépe chytat, ten se dostane do brány. Necháváme to vždy na trenérovi gólmanů Rudolfovi Pejcharovi.

A jak se plzeňský lodivod těší na novou sezónu? „Sezóny se nemůžeme dočkat. Od skončení té minulé už uplynulo hodně času, máme za sebou spoustu dřiny a start sezóny netrpělivě vyhlížíme. Ambice máme vždycky ty nejvyšší, prvním základním cílem je postup do hlavní části play off. Budeme rádi, pokud se z týmu někomu, nebo i více hráčům, bude bodově výrazně dařit a „vylétne“. Nicméně zároveň chceme, aby k síle mužstva přispěl každý hráč svým dílem.