Petr Kořínek

Petr Kořínek kvituje šíři kádru: Můžeme hrát více agresivně a silově

Kromě hráčů je v očekávání před startem nového extraligového ročníku i hlavní kouč indiánů Petr Kořínek, který je u týmu druhou sezónu, leč mužstvo si v létě vedl v přípravě poprvé.


Petře, je to velký rozdíl moci si skládat mužstvo před sezónou již dopředu?
Určitě lepší než vloni, kdy jsme tým přebírali a prakticky ho neznali. Všichni jsme se již dopředu podíleli na výběru hráčů a měli jsme možnost kluky sledovat během celé přípravy.

Tým se poměrně obměnil, dá se již ale nějak popsat?
Je teprve začátek, přípravné zápasy nám pochopitelně ukázaly dobré i špatné věci. Pevně věříme, že jsme vše naladili na úvodní extraligové kolo. Máme více kil i centimetrů, chceme hrát agresivnější a silovější hokej s větším tlakem do brány.

Na čem chcete stavět především na startu soutěže?
Nemáme kádr plný hvězd, chceme stavět na týmovosti a čtyřech dobrých lajnách. Například vloni byl problém s šířkou kádru, to věříme, že se letos opakovat nebude. I proto bychom měli mít více sil na ten celoplošný agresivní hokej.

Platí to i gólmanech?
Dominik své kvality dokazuje dlouhodobě a Samuel je rovněž mladý a perspektivní gólman. Věříme, že nám spolu pomůžou stejně jako vloni Míra s Dominikem. Budeme oba chtít točit, Ruda Pejchar ví, jak s brankáři pracovat. Není to tak, že bude jeden jasná jednička, musí se na tom podílet oba.

Je tedy letos kádr širší?
Určitě. Když jsme k mužstvu přišli, odešli hráči, kteří měli být tahouni. Potom najednou přišlo ještě nějaké zranění a horkotěžko jsme najednou dávali z juniorů dohromady čtvrtou lajnu. Nyní věřím, že máme kompletní čtyři pětky plus juniory.

Není zranění Aleksi Laaksa již noční můrou?
Je to smůla, vypadal na ledě velmi dobře. V posledním zápase zblokoval střelu, ale to se stává. Musíme se s tím srovnat a pokusit se ho nahradit. Nicméně je to sádra, takže nějakých minimálně pět týdnů to potrvá.


Jak vnímáte posilování ostatních týmů?
Vnímáme to, již v loňské sezóně byli všichni velmi silní. Třeba Litvínov měl kvalitu již vloni, hodně posílily Karlovy Vary či České Budějovice. Soutěž je nesmírně vyrovnaná, o síle soupeřů víme. My do sezóny jdeme s pokorou, ale s chutí bojovat a zápasy se snažit vyhrávat.

Jak se těšíte na úvodní zápas s Třincem?
Dali nás hned do televize (smích). Příprava byla strašně dlouhá, kluci hodně makali a dřeli. Takže se všichni těšíme, až to začne.

Jaká bude role mladých kluků?
Oba Adamové dostanou šanci, budou hrát. Mladších ale tady máme více, samozřejmě nemohou hrát všichni. Své místo si nyní nějakým způsobem vybojovali, tedy začnou a uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

Martin Straka má dle svých slov nyní více času na hokej. Prohloubila se více vaše spolupráce?
My jsme tady tým, kdy František Bombic má na starosti obránce, já útočníky a Martin přesilovky. Myslím si, že to funguje dobře, radíme se o tom. Vnímáme, že toho měl hodně, když ještě stále musel spoustu věcí řešit v kancelářích. Nyní se již více věnuje sportovnímu hledisku.

Pane trenére, ať se daří!