Christophe Lalancette

První posilou pro nový extraligový ročník je Christophe Lalancette!

Klub HC Škoda Plzeň po řadě odchodů začne postupně odkrývat karty pro sezónu 2024/25. První novou tváří je kanadský útočník Christophe Lalancette, jenž se rozhodl s týmem prozatím spojit svou budoucnost na dva roky.

Pro přesně za týden třicetiletého centra nebude tuzemská nejvyšší soutěž krokem do neznáma. Poslední tři extraligové sezóny totiž strávil v dresu Mountfieldu, kde ve 189 utkáních zapsal 94 bodů (34+60). Maximem byl v základní části zisk čtyřiatřiceti bodů.

Ještě před tím strávila sto devítka draftu z roku 2012 dvě sezóny na Slovensku, kde v Michalovcích ve 116 duelech zaznamenala 99 bodů (32+67).

Rodák z Robervalu ale body sbíral vždy, před odchodem do Evropy bojoval v QMAAA, QMJHL a ECHL. Tedy prošel draftem nejvyšší juniorské soutěže, kde pravidelně překonával bilanci půl bodu na utkání.

„Nutně jsme potřebovali centra. V uplynulé sezóně jsme s tím měli problém, že jsme jich měli málo. Christophe je ryzí centr, dlouho jsme ho v Mountfieldu sledovali. Měl by to být ten správný kluk, kterého potřebujeme. Naši ligu zvládá již tři roky po sobě a měl by tedy zastat pozici v prvním nebo druhém útoku,“ říká sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Nyní šikovný útočník oblékne na západě Čech modrobílý dres, historicky jako dvanáctý Kanaďan! V Plzni podepsal smlouvu na dva roky!