Ohlasy CHM

Jsem rád, že mé trefy pomáhají týmu, říká Dominik Kubalík

Plzeň - Po první třetině to nevypadalo úplně růžově, Piráti na západě Čech vedli po úvodních dvaceti minutách 1:0 a Škodovka musela dotahovat. Ve druhém a třetím dějství se však indiáni trefili pokaždé dvakrát, takže nakonec mohli slavit výhru 4:1! O svých pocitech po duelu se na tiskové konferenci rozpovídali Dominik Kubalík a Miroslav Preisinger.

Letos už dal v jednom utkání čtyři góly, pak i tři, dnes vstřelil dva... Dominik Kubalík prostě válí, má na kontě už 25 tref! To mu loni stačilo ke koruně krále střelců, nyní může pomýšlet na navýšení svého maxima. „Že jsem nedal hattrick, to mě nemrzí. Hlavní je, že jsme se dnes vrátili k naší vítězné hře, protože poslední dvě utkání jsme nehráli podle našich představ. Snad u toho zůstaneme,“ doufá jednadvacetiletý bombarďák.

Miroslav Preisinger si vážil toho, že indiáni hodili za hlavu smolnou první část a parádně duel otočili: „Začátek byl vyrovnaný, měli jsme několik šancí, ale nic jsme neproměnili. Sami jsme potom dostali takový divný gól, řekli jsme si, že nesmíme věšet hlavy a naštěstí se to otočilo. Předtím jsme málo stříleli, ale pak jsme to zlomili a začali jsme se dostávat do šancí, následně je i proměňovat.“ Na jeho slova navazuje Kubalík, jenž hledal důležité body zápasu: „Myslím si, že zlom přišel v přesilovce, kdy jsme to sehráli celkem dobře. Já jsem to nejdřív neudělal úplně dobře, ale potom jsem tušil, že když si za tím půjdeme, tak vyrovnáme, což se nakonec povedlo.“

Na branky plzeňského reprezentanta jeho spoluhráči hodně spoléhají, což však Kubalíkovi nevadí: „Tlak na sebe trochu cítím, ale to mi vyhovuje. Každý máme v týmu roli, já tam nejsem od toho, abych někoho hledal do prázdné branky, ale musím hlavně střílet. A díkybohu to tam padá.“ Nyní se opět střelecky utrhl od svých pronásledovatelů. „Statistiky úplně nevnímám, hlavní prostě je, že góly pomáhají k výhrám. Tyhle trefy, když se vyhraje 4:1, tak to je prostě super pocit, jsem za to hrozně rád,“ s úsměvem dodává plzeňská 18.

A Dominik Kubalík našel pro Miroslava Preisingera zajímavé přirovnání: „Nový Hollweg!“ Proč? Slovenský forvard se totiž neohroženě zastal domácího kapitána - na pěstní souboj vyzval Piráta Bretta Flemminga. „Byl to zlomek sekundy. Periferně jsem viděl, že Ondra Kratěna od protihráče odletěl, tak jsem zahodil rukavice a už to bylo. Stalo se, co se stalo,“ nehledal v šarvátce vědu Preisinger.

A jaký je další program Plzně? V neděli zavítá na led brněnské Komety. „Ještě to bude zajímavý boj, uvidíme, jak se to celé vyvine. Ještě musíme koukat pod sebe, vlastně zvažovat všechny případy, ale hlavně se musíme soustředit na sebe a získávat body,“ vysvětluje Miroslav Preisinger. A Dominik Kubalík uzavírá povídání: „Musíme hrát dobře odzadu, nesmí to být jako minule, když jsme tam dostali osmičku – to prostě nejde. Kometa je ofenzivní tým, mají skvělé přesilovky, takže musíme dobře bránit a potom je načapat v jejich pásmu.