Bučko, Klouček konec v Plzni

Milan Klouček a Martin Bučko končí v Plzni

HC Škoda Plzeň pomalu poodhaluje karty, co se týče kádru pro příští sezónu. Po Aleksi Rekonenovi hlásí indiáni další dva odchody, modrobílý dres nadále nebudou oblékat obránce Martin Bučko a brankář Milan Klouček.

Oba přišli na západ Čech na konci přestupního období z Pardubic. Martin Bučko výměnou za Michala Houdka, Milan Klouček místo Dominika Pavláta.

Třiadvacetiletý obránce je rodákem ze slovenského Martina, velmi brzy se ovšem přesunul do Česka. Součástí organizace Dynama Pardubice byl již od sezóny 2016/17. V letošní sezóně byl vyměněn do Plzně, za kterou odehrál dohromady čtrnáct zápasů. V nich si připsal dvě branky a stejný počet asistencí.

Již před přesunem do Plzně bylo nicméně jasné, že v příští sezóně bude hrát jinde. HC Škoda Plzeň přeje slovenskému reprezentantovi všechno nejlepší do další části jeho kariéry.

Pětadvacetiletý Milan Klouček přišel do Plzně rovněž z Pardubic, jejímž je odchovancem. Pro něho to byl první přesun v rámci české extraligy. V dresu s indiánem na prsou odchytal dohromady šest zápasů. V předkole proti Litvínovu držel plzeňské barvy v posledním zápase dlouho nad vodou, procentuální úspěšnost měl dokonce nad 94 procenty, avšak rozhodující branka nakonec padla do jeho branky.

I Milanu Kloučkovi přejeme do příštího angažmá hodně štěstí.