V pondělí proti slavnému CSKA Moskva

P l z e ň - Po loňském střetnutí s Metallurgem Magnitogorsk letos do Plzně zavítal další elitní celek ruské nejvyšší soutěže – CSKA Moskva. Desátý tým loňského ročníku superligy se od úterý připravuje v západočeské metropoli a v rámci svého soustředění má v plánu dva přátelské zápasy. V prvním utkání splnilo CSKA úlohu favorita a porazilo národní tým Itálie 2:0. Druhý duel sehrají Rusové s domácím LASSELSBERGERem. Utkání startuje v pondělí od 17,30 na ledě plzeňské ČEZ Arény. Vstupné činí 30 Kč. Pokusíme se zajistit info po třetinách.

Slavný ruský klub, v němž v minulosti působil i Dušan Salfický nebo Jan Hejda, hledá nové posily pro novou sezónu, neboť kádr CSKA opustilo několik klíčových hráčů. Trenér Vjačeslav Bykov nejspíše přijde i o objev loňské sezóny, obránce Denise Kuljaše. Dvaadvacetiletý Kuljaš má sice s CSKA uzavřený platný kontrakt, bez ohledu na to ale podepsal smlouvu s městským rivalem, Dynamem Moskva. Celý spor řešila arbitrážní komise superligy. Případ je prozatím odložen, orgány soutěže doporučily, ať se oddíly zkusí dohodnout mezi sebou. Vedení CSKA tvrdí, že tudy cesta nevede a chce se obrátit na civilní soud.

Kromě případu Kuljaše hrozila CSKA i ztráta slovenského beka Martina Štrbáka, který obdržel i nabídku od Pittsburghu. Štrbák však už předtím podepsal s CSKA smlouvu na celou sezónu, bez výjimky, i pro případ, že začne NHL. Do zámoří tedy podle všeho neodejde.

Do svých řad naopak CSKA přivítalo reprezentanta Alexandera Titova z Togliatti. O moskevské angažmá se uchází i český obránce David Turoň, bývalý juniorský reprezentant a hráč Havířova, jenž během tří posledních sezón působil v nižších zámořských soutěžích.

Mezi největší hvězdy současného kádru patří brankář Skudra, který v minulosti působil v Pittsburghu Penguins. Zkušenost z NHL má i útočník Krivokrasov, jenž hrál v Calgary.

Soupiska CSKA: Skudra, Fomičev, Borisov - Titov, Muchačev, Štrbák, Piganovich, Kuljaš, Lyamin, Jerofejev, Homitskij, Balandin, Bělov - Mozjakin, Baškatov, Nikulin, Jakutsenja, Vasiliev, Krivokrasov, Paršin, Kudašov, Upper, Anšakov, Širokov, Lemgutov, Gogolev, Němirovskij, Nikitěnko, Orogodnikov.

Foto: http://www.cska-hockey.ru