Preview přátelsky s LIT

Předposlední domácí zápas přípravy! Na západ Čech přijede Litvínov!

Plzeň – Již do své druhé poloviny se indiánům přehouply přípravné zápasy. Nyní na západočeský led přijede Litvínov, který zatím ve čtyřech utkáních podlehl pouze Karlovým Varům 1:2.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

ČEZ Aréna, Plzeň
19. srpna 2014
přátelsky

Plzeň a Litvínov spolu v předloňské sezóně sehrály napínavou sérii ve vyřazovacích bojích. Indiáni měli již nůž na krku, když prohrávala 3:2 na zápasy, nakonec však dokázala přes Litvínov postoupit a vybojovat mistrovský titul. V loňské sezóně se oba celky střetly „jen“ čtyřikrát. Nejprve odveta za čtvrtfinále vyšla chemikům na výbornou, když doma uspěli 4:1. Diváci v ČEZ Aréně pak neviděli ani jeden gól ze hry, domácí nakonec uspěli v nájezdech. Defenzivní pojetí hokeje nakonec slavilo pro černožluté úspěch i ve třetím měření sil, když doma ubojovali výsledek 2:1. V odvetě ale opět byli úspěšnější domácí, když modrobílí zvítězili 4:2 a dokonali tak sérii třinácti utkání, kdy neztratili ani s jediným soupeřem v lize bod před domácím publikem. Jakou zápletku nám oba týmy přichystají nyní?

Změny v kádru

Litvínov zatím vody přestupů příliš nezčeřil. Ze Sparty přišel Karel Kubát a z Ústí Zbyněk Sklenička, naopak do Mladé Boleslavi zamířil Matěj Stříteský, do Minsku Jakub Černý a hostování si v Karlových Varech vyřídil Roman Pšurný a ve Znojmě Patrik Nechvátal.

Dosavadní výsledky

Zatím co indiáni mají za sebou již sedm přípravných duelů, Verva má zatím odehrané pouze čtyři. Úvodní duel s Mostem se však ani za zápas počítat nedá, duel řídili jen dva rozhodčí a proběhl bez časomíry (na cca 3x 30 minut hrubého času), bez ukazatele skóre, hlasatele i doprovodných hudebních předělů. Duel mixu obou týmů skončil 5:5. To odveta na ledě Litvínova již byla se vším všudy a domácí uspěli 5:0. Další utkání na Zimním stadionu Ivana Hlinky, s Karlovými Vary, znamenalo prohru, když Energie uspěla 2:1. Naposledy se svěřenci kouče Rulíka popasovali statečně s Admirálem Vladivostok, který přehráli 7:3.

Výsledky posledních zápasů:

HC Verva Litvínov 7
HC Admiral Vladivostok 3
(1:0, 2:3, 4:0)





Branky a nahrávky: 9. Hübl (Lukeš, Sklenička), 24. Hübl (Gula, Jánský), 35. Jánský (Hübl, Lukeš), 45. Hanzl (Pavelka), 47. Piroš (Hanzl, Trávníček), 47. Majdan (Šrámek, Kasal), 50. Písařík (Válek, Gerhát) – 35. Gorškov (Zubov, Lisin), 36. Kuzmin (Li), 40. Lisin (Zubov).
HC Verva Litvínov: Francouz – Kubát, Pavlík, Gula, Kasal, Baránek, Pavelka, Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Šrámek, Hanzl, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík – Písařík, Válek, Gerhát. Připraven Horák.



ČEZ Motor České Budějovice 1
HC Škoda Plzeň 4
(0:0, 0:2, 1:2)




Branky a nahrávky: 51. Kuchejda (Chmelíř, Punčochář) – 25. Jeřábek (Pulpán, Johnson), 34. Mozík (Simon, Kašpařík), 44. Pletka (Simon, Boháč), 52. Johnson (Balej, Lev).
HC Škoda Plzeň: Mensator (Machovský) – Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Mozík, Boháč, Moravčík, Marcel – Pletka, Simon, Michel – Johnson, Lev, Balej – Kubalík, Kašpařík, Schleiss – Beran, Sýkora, Dvořák.